شیراز - ایرنا- هر چه شواهد و ظواهر عدم رعایت شیوه نامه های بهداشتی مانند بهره گیری از ماسک در شیراز و دیگر شهرهای استان فارس کمتر و کمرنگ تر شود شاهد یکه تازی بیشتر کرونا و سایه سنگین این بیماری بر سر مردم خواهیم بود ، بررسی های میدانی حاکی از کاهش توجه عمومی نسبت به استفاده از ماسک و بی توجهی به فاصله فیزیکی در جامعه است.

پژوهش های علمی بیانگر آن است که  ماسک های N۹۵ بدون سوپاپ و به دنبال آن ماسک های جراحی یا پلی پروپلین بهترین عملکرد را در جلوگیری از گسترش ذرات کوچک بزاق دارد. محققان در این پزوهش ها اثبات کرده اند که ماسک های پنبه ای دست ساز نیز جلوی گسترش بسیاری از قطرات را در جریان گفت و گوی طبیعی می گیرد، اما دستمال های سربند و دستمال گردن به هیچ وجه جلوی گسترش بزاق دهان را در هنگام صحبت کردن نمی گیرد.

اگر همه ماسک می زدند، امکان جلوگیری از انتقال ۹۹ درصد این قطرات قبل از رسیدن به شخص دیگری وجود داشت . در نبود واکسن یا داروی ضد ویروسی، استفاده از ماسک یک روش اثبات شده برای محافظت از دیگران و همچنین خود فرد است.

تاکید روز شنبه  اعضای ستاد دانشگاهی مدیریت کروناویروس در  شیراز نیز  اهمیت افزایش توجه عمومی نسبت به استفاده از ماسک در برخورد با دیگران و به ویژه در مکان های عمومی بود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ابتدای این نشست شهادت شهید «سعید شفاعت» جانبار ایثارگر دفاع مقدس و شهید مدافع سلامت را به خانواده ایشان و تمامی مدافعان سلامت، تبریک و تسلیت گفت.

 عبدالرسول همتی  با بیان اینکه یکی از دلایل افزایش آمار ابتلا به کروناویروس، کاهش حساسیت عمومی نسبت به رعایت موازین بهداشتی و پیشگیرانه است، بر اهمیت پرداختن به این موضوع تاکید کرد و گفت: توجه عمومی نسبت به ضرورت استفاده از ماسک به عنوان راهکار حفاظتی مهم در برابر کروناویروس، باید افزایش یابد.

وی با اشاره به آغاز فصل سرما و گسترش زمینه های ابتلا به بیماری های حاد تنفسی، این امر را موجب افزایش ضرورت جدی گرفتن پروتکل های بهداشتی از سوی مردم خواند و از عموم مردم استان دعوت کرد تا نسبت به سلامت خود و اطرافیانشان دقت نظر ویژه تری داشته باشند.

دکتر همتی ادامه داد: همچنین با توجه به نزدیک بودن ایام سوگواری اربعین حسینی، لازم است مردم مومن استان از توزیع نذورات خوراکی پرهیز کنند.

معاون بهداشت دانشگاه در بخش دیگری از نشست امروز، اهمیت مراجعه به موقع افراد علامت دار به مراکز ارائه خدمت را مورد تاکید قرار داد و تاکید کرد: وجود وضعیت قرمز در استان های همجوار و برخی شهرستان های استان فارس، زنگ خطری برای یکایک ماست که نسبت به رعایت اصول بهداشتی، جدی تر از گذشته عمل کنیم.

بررسی آمار ابتلا در شهرهای مختلف استان، فرآیندهای نمونه گیری در آزمایشگاه های تشخیصی و روند پاسخگویی، پذیرش بیماران بستری و علت مرگ و میر بیماران کروناویروس طی روزهای اخیر، دیگر محورهای مورد بررسی اعضای ستاد دانشگاهی مدیریت کروناویروس در نشست امروز بود.

دکتر «نیما فداکار» مشاور معاون درمان دانشگاه نیز در این نشست گزارشی از شرایط بیمارستان های بستری کروناویروس و ظرفیت تخت های بیمارستانی ارائه کرد.

همچنین با توجه به روند افزایشی ابتلا در استان فارس و وضعیت استان های همجوار، ضرورت افزایش محدودیت ها مورد تاکید قرار گرفت.

دیگر اعضای این نشست نیز گزارش مربوط به آخرین اقدامات صورت گرفته در زمینه مدیریت کروناویروس در استان را اعلام کرده و در این زمینه پیشبرد برنامه ها تبادل نظر شد.

یکصد و هفتاد و پنجمین نشست ستاد دانشگاهی مدیریت کروناویروس صبح امروز، دوازدهم مهر، در دفتر ریاست دانشگاه و با حضور معاونان و مدیران ارشد دانشگاه علوم پزشکی شیراز، برگزار شد.

از دیروز تا امروز ۱۲ مهر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، سه هزار و ۵۲۳ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند .  مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴۶۸ هزار و ۱۱۹ نفر رسید،  متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۷۹ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۲۶ هزار و ۷۴۶ نفر رسیده است.