تهران- ایرنا- دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: همزمان با هفته وحدت ۲۰۰ نفر از برجستگان جهان اسلام از ۱۰ منطقه جغرافیایی جهان از طریق فضای مجازی سخنرانی خواهند کرد.

حجت الاسلام حمید شهریاری روز یکشنبه در نشست برنامه ریزی و هماهنگی بزرگداشت هفته وحدت که در دفتر مرکزی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد، افزود:  امسال به دلیل مصیبت کرونا مشکلاتی برای گردهمایی حضوری کنفرانس وحدت اسلامی بوجود آمده و همه باید کمک کنیم تا این کنفرانس در فضای مجازی ظهور و نمو داشته باشد.
وی افزود: سخنرانی ۲۰۰ نفر از برجستگان جهان اسلام را در هشت تا ۱۰ منطقه جغرافیایی خواهیم داشت که این سخنرانی ها به زبانهای عربی و انگلیسی ترجمه خواهد شد.
شهریاری از ضرورت تولید محتوا در زمینه وحدت اسلامی سخن گفت و افزود: همکاری های جهان اسلام در مصائب و بلایا با رویکرد کرونا شعار سی و چهارمین کنفرانس وحدت اسلامی است.

شهریاری ادامه داد: فهرست موضوع های مقالات مورد نیاز در سایت کنفرانس وحدت اسلامی قرار گرفته که به نشانی http://iuc.taqrib.ir/fa قابل دسترسی همگان است.
وی افزود: کرونا جهان را در حوزه اعتقادات، رفتارهای اجتماعی، سیاسی و تقابل بین دنیای غرب و جهان اسلام چالش بوجود آورده است.
شهریاری اضافه کرد: سخنرانان ایرانی از مذاهب مختلف حضور خواهند داشت که مشخصات آنها در سایت کنفرانس وحدت اعلام خواهد شد.
وی بر تولید محتوا در حوزه وحدت تاکید کرد و گفت: تولیدهای قابل قبولی در حوزه اعتقادات و وحدت اسلامی وجود دارد ولی دیده شدن مهمتر از تولید است ولی سازمانها و نهادها توجه کمتری به آن دارند.

شهریاری با اشاره به جایگاه پیامبر اکرم (ص) در سنت گفت: در زمان رسول خدا (ص) افراد با گرایش های مختلف گرد آن حضرت جمع می شدند و حتی افراد منافق که به دنبال پول و جایگاه بودند خود را به آن حضرت نزدیک می کردند ولی ویژگی پیامبر این بود که همه افراد را به گرد خود جمع می کرد و این موضوع در آیه آخر سوره فتح آمده است.
وی افزود: والذین معه یعنی کسانی که با پیامبر بودند و اشاره ای نشده که مسلمانان و بر همین اساس منظور قرآن همراه بودن فیزیکی با پیامبر اکرم (ص) است. هنر پیامبر این بود که افراد را با افکار و گرایش های مختلف گرد خود جمع کند و این معیار به عنوان یک راهبرد تا قیام امام زمان (عج) مطرح است.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت با اشاره به دستورهای قرآنی برای حفظ وحدت مسلمانان تاکید کرد: اسلام دستور داده حتی به بت پرستان و بت های آنان فحش ندهید. چون آنها نیز پاسخ شما را همانگونه خواهند داد و به مقدسات شما توهین خواهند کرد.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب فرمود ناسزا گفتن به مقدسات اهل سنت حرام است و این فتوا یک فتوای تاریخی و شجاعانه در تمدن اسلامی است و معیار آن نیز قرآن است.
شهریاری گریزی به بخشی از آیه آخر سوره فتح زد و گفت: «رحماء بینهم» یعنی دلسوزی و در چنین جایگاهی نباید جنگ به پا کرد و نباید به دشمن کمک کرد. بنابر این نمی توان یکدیگر را در میدان های جنگ بکشیم و در رسانه ها به یکدیگر بدگویی کنیم و بگوییم همراه رسول خدا هستیم.
وی اضافه کرد:  ما منکر اختلاف های سیاسی، مذهبی و فرقه ای نیستیم ولی باید دلسوزی کنار آن باشد و ما در آرزوی روزی هستیم که امت واحده اسلامی زیر پرچم رسول الله شاهد اقامه عدل در دنیا و ظهور حجت باشد.
شهریاری با اشاره به توطئه های اخیر دشمنان برای ایجاد اختلاف گفت: دشمن به پیامبر اکرم (ص) توهین می کند و این برنامه و نقشه دشمن است و اگر در هر گوشه ای از جهان اسلام، جنگ و نزاعی وجود دارد، نقشه دشمن است و دشمنان اسلام مانند آمریکا و رژیم صهیونیستی به دنبال تفرقه میان جهان اسلام است.
 نصرت الله لطفی قائم مقام شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی گفت: از امسال هفته وحدت یکی از مناسبت های تقویمی خواهد بود که از ظرفیت و توان تمام نهادها و ارگانها و تشکل های مردمی استفاده خواهیم کرد.
وی افزود: بر همین اساس شورایی با ترکیب مجمع تقریب مذاهب اسلامی و شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی با حضور نمایندگانی از 25 نهاد انقلابی و دستگاه اجرایی شاخص نظام برای بزرگداشت ایام الله تشکیل می شود و این شورا برای وحدت و همبستگی بین پیروان مذاهب با همه باورهای خودشان در راستای استمرار نظام مقدس دینی و کارایی نظام دینی تلاش خواهد کرد.
لطفی گفت: هفته وحدت یکی از اقدامات ماندگار و حکیمانه رهبر معظم انقلاب در دوره مبارزات انقلابی و آن زمانی بود که در ایرانشهر به سرمی بردند و ایشان موضوع هفته وحدت را آن زمان مطرح کردند و از سال 60 مراسم هفته وحدت در سراسر کشور برگزار شد.
وی با اشاره به فعالیت های شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برای بزرگداشت هفته وحدت گفت:  مجمع تقریب مذاهب اسلامی نسبت به ارتباطات برون کشوری برنامه ریزی می کند و شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی که در همه استان ها نمایندگی دارد، به عنوان تشکیلات کشوری در زمینه وحدت و همبستگی مذاهب در سایه وحدت تاکید دارد.