مهدی قرائیان روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: وسعت باغهای زیتون استان سمنان پنج هزار و ۵۰۰هکتار است که از این وسعت چهارهزار و ۳۵۰ هکتار بارور و بقیه نهال است.
وی ادامه داد: عملکرد برداشت زیتون در باغعای استان سمنان در حدود یک تن و ۹۰۰ کیلوگرم در هر هکتار است که از لحاظ عملکرد در واحد سطح، جزو استانهای برتر کشور است.
وی بیان کرد: باغهای زیتون استان سمنان در اثر سرمازدگی سال ۹۵ دچار آسیب شدید شد، اما اکنون بعد از گذشت چند سال این باغها دوباره به حالت طبیعی باردهی خود بازگشته و پیش بینی میشود سال آینده میزان برداشت زیتون از امسال نیز بیشتر شود.
قرائیان یادآور شد: بیشترین وسعت باغهای زیتون مربوط به شهرستانهای گرمسار، آرادان و سمنان است و ۶۰ درصد زیتونهای برداشت شده از باغهای استان سمنان روغنکشی میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان اضافه کرد: هشت کارگاه روغن کشی زیتون در استان سمنان وجود دارد که براساس میزان تولید جوابگو است.
وی تصریح کرد: ظرفیت هشت کارگاه فرآوری زیتون در استان سمنان روغن کشی ۲ هزار و ۲۰۰ کیلوگرم در ساعت است.
قراییان خاطرنشان کرد: افزایش برداشت و توسعه باغهای زیتون موجب خودکفایی کشور و تامین روغن مصرف داخلی میشود و امسال نزدیک به ۲۰۰ هکتار به وسعت باغهای زیتون در استان سمنان افزوده شد.
وی اظهار داشت: بیشتر درختان زیتون کاشته شده در استان سمنان از رقم زیتون زرد و روغنی است که میزان میوه بر روی هر درخت در استان سمنان از میزان میوه بر روی درختان در استانهای دیگر بیشتر است.
وی ادامه داد: رقم اربکین به عنوان رقم مقاوم به سرما و زودبازده در برخی مناطق استان سمنان کاشت میشود که در صورت عملکرد مطلوب کاشت این رقم نیز در استان افزایش خواهد یافت.
قراییان اظهار داشت: رقم آربکین در صورت سرمازدگی از سال دوم دوباره به بار مینشیند و که این موضوع مزیت این رقم به شمار میرود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان افزود: کمآب بر بودن و مقاومت در برابر شرایط سخت مانند شوری آب، دیگر ویژگی این رقم زیتون به شمار میرود.
وی اضافه کرد: برخی افراد به اشتباه بر این باورند درخت زیتون رطوبت هوا را میگیرد و مناسب آب و هوای سمنان نیست، اما باید این افراد بدانند جذب آب از برگ درخت زیتون انجام نمیشود.
وی بیان کرد: رطوبت به برگ تمام درختان از جمله درخت زیتون طراوت میبخشد، اما برگ زیتون رطوبت هوا را نمیگیرد.
وی افزود: با توجه به سازگاری درخت زیتون با آب و هوای استان نقشی مهم در جلوگیری از فرسایش بادی دارد و تبخیر سطحی را کاهش میدهد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: توسعه و کاشت درخت زیتون در افزایش بهرهوری آب نقشی مهم دارد و جزو الگوی کشت استان سمنان محسوب می شود.
وسعت باغهای زیتون استان سمنان پنج هزار و ۵۰۰هکتار است که از این وسعت چهار هزار و ۳۵۰ هکتار دارای درختان زیتون بالغ است و بیشترین وسعت باغهای زیتون در شهرستانهای سمنان، گرمسار و آرادان قرار دارد.