همدان- ایرنا- رییس هیات مدیره بازار مبل ملایر گفت: گرانی و کمبود مواد اولیه تولیدکنندگان مبل و منبت این شهرستان را تهدید می‌کند و حتی برای تامین نیاز داخلی با کمبود مواد اولیه مواجه هستیم.

یدالله کریمی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: با توجه به گرانی افسارگسیخته مواد اولیه، به هر اندازه تولید داشته باشیم، برای ما ضرر است.

وی با بیان اینکه قادر به تهیه چوب هم نیستیم افزود: تهیه سفارش یک محصول حدود یک‌ماه زمان می‌برد، در حالی‌که قیمت مواد اولیه همچون رنگ، فوم، پارچه و چوب لحظه به لحظه گران می‌شود و قادر به تهیه سفارش‌ها نیستیم.

رییس هیات مدیره بازار مبل ملایر ادامه داد: این در حالیست که به واسطه تبلیغات خوب و گسترده‌ای که داشتیم، مشکلی برای فروش مبلمان منبت در داخل کشور نداریم.

کریمی حمایت مسوولان از تولیدکنندگان مبلمان منبت را در شرایط کنونی ضروری دانست و بیان کرد: تسهیلاتی هم که برای تولیدکنندگان این صنعت در نظر گرفته شده، با شرایط موجود در کنار سخت‌گیری بانک‌ها در پرداخت این تسهیلات، جوابگوی کار ما نیست.

وی با انتقاد از گران شدن فوم مورد نیاز صنعت مبل و منبت با وجود اینکه تولید داخل است گفت: در شرایطی که صنعت مبلمان منبت توان رقابت با بازار جهانی را دارد، نباید با مشکلات گرانی و کمبود مواد اولیه دست و پنجه نرم کند.

رییس هیات مدیره بازار مبل ملایر ادامه داد: در حال حاضر مواد اولیه بین ۴۰۰ تا ۷۰۰ درصد در ۲ ماه گذشته گران شده و فعالان صنعت مبل و منبت را با مشکل جدی مواجه کرده است.

کریمی با اشاره به زحمات چندین ساله برای ثبت جهانی این هنرصنعت و معرفی آن به کشور اظهار داشت: این صنعت هم اکنون به مرحله‌ای رسیده که باید برای صادرات آن برنامه‌ریزی کنیم.

وی یادآور شد: در سال‌های گذشته با پیگیری نمایندگان مجلس رایزنی‌هایی با مسوولان کشوری انجام شد تا بتوانیم در حوزه صادرت مبلمان منبت وارد شویم، اما هنوز این امر محقق نشده است.

کریمی اضافه کرد: این در حالیست که تولیدکنندگان مبلمان منبت ملایر به دلیل حضور پیدا نکردن در نمایشگاه‌های بین‌المللی هنوز موفق نشده‌اند تولیدات خود را که توان رقابت با بازارهای جهانی را دارد، معرفی کنند.

رییس هیات مدیره بازار مبل ملایر با بیان اینکه از ۴۶۰ میلیارد دلار گردش مالی مبلمان در دنیا، سهم ایران کمتر از نیم درصد است، خواستار هموار شدن زمینه صادرت مبلمان منبت شد و افزود: این صنعت باید به دنیا معرفی شود.

کریمی با تاکید بر اینکه مبلمان منبت هنوز برندسازی نشده است گفت: بارها تقاضای اختصاص یک غرفه در نمایشگاه‌های بین‌المللی صنایع دستی در خارج از کشور را داشتیم که امیدواریم این درخواست ما محقق شود و بتوانیم این محصول را به جهان معرفی کنیم.

وی همچنین به راه‌اندازی سایت مجازی جشنواره مبل و منبت ملایر اشاره و بیان کرد: ۳۰۰ نفر از فعالان این صنعت برای حضور در جشنواره مجازی اعلام آمادگی کردند و به‌زودی در دسترس قرار می‌گیرد.

به‌تازگی در دیدار حجت الاسلام احد آزادیخواه نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی با معاون اقتصادی وزارت امور خارجه ایران، راهکارهایی برای صادرات مبل و منبت ملایر ارایه شد و کارشناس ویژه‌ای در این حوزه اختصاص یافت و مقرر شد اواخر مهر یا اوایل آبان جلسه‌ای با تولید و صادرکنندگان مبل و منبت ملایر برای هموار ساختن صادرات برگزار شود.