تهران- ایرنا- بررسی آمارهای رسمی منتشره وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی از تولید ۴۶۸ هزار و ۶۹۹ دستگاه انواع خودرو از سوی خودروسازان داخلی در پنج ماه نخست امسال است؛ آماری که با وجود تداوم کرونا و تحریم‌ها، در هم‌سنجی با پارسال ۲۳.۴ درصد رشد داشته است.

به گزارش ایرنا، «حسن روحانی» در نهم مهرماه در جلسه هیات دولت با برشمردن چهار مسوولیت اصلی امروز وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: نخستین آن در بخش «جهش تولید» است که امسال همه ما مسوولیت داریم این شعار را محقق کنیم و باید امسال حرکت ما در عرصه تولید بهتر از سال‌های قبل باشد.

رییس‌جمهوری با اشاره به آمار پنج ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، اظهارداشت: با وجود شیوع بیماری کرونا، این آمار نشان‌دهنده رشد قابل ملاحظه بخش‌های صنعتی کشور از جمله فولاد، پتروشیمی، لوازم‌خانگی و خودرو است.

بررسی آمارهای منتشره وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز نشان می‌دهد در ۶ ماه نخست امسال ۴۲۵ هزار و ۹۲۵ دستگاه انواع سواری در کشور تولید شد که در هم‌سنجی با پارسال رشد ۲۱.۹ درصدی داشته است.

در این مدت، تولید وانت به ۳۹ هزار و ۵۱۹ دستگاه رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۴۰.۴ درصد رشد داشته است.

تولید مینی‌بوس و میدل‌باس نیز در ۶ ماهه امسال به ۴۱۲ دستگاه رسید که حاکی از رشد ۲۳.۷ درصدی است.

در نیمه نخست امسال ۳۸۳ دستگاه اتوبوس در کشور تولید شد که نسبت به دوره مشابه سال قبل با ۱۲۴ درصد رشد همراه بوده است.

تولید کامیونت، کامیون و کشنده نیز در این مدت معادل دو هزار و ۳۴۵ دستگاه بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش ۵۴.۷ درصدی داشته است.

رشد ۵۰ درصدی تولیدات ایران‌خودرو

در نیمه نخست امسال ۲۳۹ هزار و ۷۳۵ دستگاه انواع خودرو توسط گروه صنعتی ایران‌خودرو به تولید رسید که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۰.۱ رشد داشته است.

در این مدت ایران‌خودرو ۲۳۵ هزار و ۸۱۰ دستگاه سواری تولید کرد که نسبت به ۶ ماه نخست ۹۸ رشد ۴۹.۴ درصدی داشته است.

برپایه آمارهای منتشره سامانه کدال، تا پایان شهریورماه ۱۵۳ هزار و ۶۹ دستگاه در گروه پژو، ۲۰ هزار و ۸۴۹ دستگاه در گروه سمند، چهار ‌هزار و ۹۴۴ دستگاه رانا و ۲۶ هزار و ۴۲۰ دستگاه دنا در ایران‌خودرو تولید شد.

در مدت یاد شده، این گروه صنعتی همچنین موفق به تولید ۹۴ دستگاه دانگ‌فنگ، دو هزار و ۴۸۸ دستگاه هایما، سه هزار و ۶۲۰ دستگاه در گروه وانت و سایر محصولات و ۱۶۶ دستگاه پژو ۲۰۰۸ شد.

رشد یک درصدی تولیدات سایپا

در این مدت تولید انواع خودرو توسط گروه خودروسازی سایپا ۱.۲ درصد رشد داشت و به ۲۰۳ هزار و ۲۲۵ دستگاه رسید.

در این مدت ۱۷۲ هزار و ۷۶۴ دستگاه سواری توسط سایپا تولید شد که نسبت به نیمه نخست سال قبل ۲.۷ درصد کاهش داشته است.

برپایه آمارهای منتشر شده در سامانه کدال، گروه صنعتی سایپا موفق شد در ۶ ماهه نخست امسال ۵۰ هزار و ۴۱۳ دستگاه خودرو در خانواده پراید، ۹۹ هزار و ۹۸۱ دستگاه در خانوادگی تیبا، ۱۰ دستگاه سراتو، ۱۳ دستگاه آریو و ۱۴ هزار و ۵۶ دستگاه وانت ۱۵۱ (وانت پراید) تولید کند.

تولیدات پارس‌خودرو

بررسی آمار عملکرد شرکت پارس خودرو در سامانه کدال حاکی از تولید ۴۷ هزار و ۴۴۶ دستگاه خودرو از ابتدای امسال تا پایان شهریورماه و افت ۱.۲۷ درصدی آن در مقایسه با مدت مشابه پارسال است.

بر پایه این آمارها، تا پایان شهریورماه دو هزار و ۹۵۳ دستگاه خودرو در گروه رنو، دو هزار و ۴۹۲ دستگاه خودرو در گروه برلیانس، ۲۳ هزار و ۷۰۳ دستگاه خودرو در خانواده ایکس ۱۰۰ (پراید)، ۱۴ هزار و ۴۳۷ دستگاه خودرو در گروه کیو۲۰۰ (کوییک)، همچنین دو هزار و ۲۳۴ دستگاه در گروه اس ۲۰۰ (ساینا) و یک‌هزار و ۶۲۷ دستگاه کوییک معمولی در این شرکت تولید شد.

به گزارش ایرنا، این عملکرد خودروسازان داخلی در شرایط تداوم کرونا،  تحریم‌های خارجی و تامین نشدن به موقع و کافی مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز قطعه سازان خودرویی قابل توجه است.  

همچنین جمع زیان انباشته کل مجموعه صنعت خودروسازی و قطعه سازی به بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان رسیده که به گفته کارشناسان، ناشی از قیمت‌گذاری دستوری خودرو است.