کاظم خاوازی روز یکشنبه بدو ورود به بیرجند در جمع خبرنگاران افزود: افتتاح پروژه آبرسانی به محلات عشایری شهرستان زیرکوه، برنامهای است که به صورت ویدئو کنفرانسی و با حضور رییس جمهوری انجام میشود.
وی بیان کرد: افتتاح پروژه آبخیزداری به عنوان یکی از پروژههای بسیار مهم برای استان نیز در این برنامه دیده شده است.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: هدف از سفر به استان خراسان جنوبی، کمک به توسعه پروژههای عمرانی بخش کشاورزی است.
وی عصر امروز برای بازدید و افتتاح چند طرح بخش کشاورزی وارد مرکز استان (بیرجند) شد.
خاوازی در فرودگاه بینالمللی شهید کاوه بیرجند مورد استقبال استاندار خراسان جنوبی، رییس و اعضای مجمع نمایندگان استان و جمعی از مسوولان استان قرار گرفت.
وزیر جهاد کشاورزی نخستین بار با هدف رصد میدانی ظرفیتهای استان در حوزه کشاورزی، بازدید از پروژههای در دست اقدام و افتتاح برخی پروژهها به استان خراسان جنوبی سفر کرده است.
وی در سفر ۲ روزه به خراسان جنوبی با نخبگان بخش کشاورزی و نمایندگان تشکلهای این حوزه دیدار خواهد داشت و بررسی مسایل و مشکلات کشاورزان و دامداران استان از دیگر برنامههای سفر خاوازی است.
همچنین بازدید از مجتمع گلخانهای شهرستان خوسف، مجتمع پرورش شترمرغ بنیاد تعاون زندانیان خراسانجنوبی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی بیرجند، مجتمع کشت و صنعت بیدمشک و افتتاح پروژههای آبیاری تحت فشار در سطح ۲ هزار و ۳۵ هکتار از برنامههای وزیر جهاد کشاورزی است.
جمعی از معاونان و مدیران وزارت جهاد کشاورزی، خاوازی را در این سفر همراهی میکنند.
افتتاح پروژه آبرسانی به محلات عشایری بمرود به نمایندگی از پروژههای وزارت جهاد کشاورزی در سطح کشور به مناسبت روز ملی روستا و عشایر و با حضور ویدئو کنفرانسی رییس جمهوری مهمترین برنامه این سفر است که فردا (دوشنبه) انجام میشود.
سال گذشته و نخستین بار همایش روز ملی روستا و عشایر - ۱۵ مهر ۹۸ - خارج از تهران و در خراسان جنوبی برگزار شد.
معاون اول رییس جمهوری، ۸ وزیر و ۴۰ نفر از معاونان وزرا و رؤسای سازمانهای کشوری برای حضور در این همایش و مشارکت در برخی برنامههای افتتاحیه، کلنگزنی پروژه و انعقاد تفاهمنامه همکاری با استانداری و دستگاههای اجرایی استان، به خراسان جنوبی آمدند.
آغاز عملیات اجرایی طرح راهآهن بیرجند، شروع پروژه احداث هزار هکتار گلخانه و انعقاد چهار تفاهمنامه محرومیتزدایی از شهرستانهای مرزی استان شامل نهبندان، سربیشه، درمیان و زیرکوه با همکاری چهار دستگاه معین کمیته امداد امام خمینی (ره)، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، بسیج سازندگی و بنیاد مستضعفان از مهمترین برنامههای جانبی این همایش بود.
زرشک، عناب و زعفران از محصولات شاخص خراسان جنوبی است و این استان در تولید زرشک و عناب رتبه اول کشور را دارد.
بیش از ۴۰ درصد جمعیت این استان مرزی در مناطق روستایی ساکن هستند.
خراسان جنوبی با ۱۱ شهرستان و جمعیت کمتر از ۸۰۰ هزار نفر، چهارمین استان عشایری کشور است و ۱۳ درصد جمعیت استان معادل ۸۱ هزار نفر عشایر هستند.