دکتر اسحاق ایلدرآبادی، یکشنبه به خبرنگار ایرنا با بیان اینکه از حتی از کسانی که علائم کرونا نداشته باشند، تست گرفته می شود، اظهار داشت: سن ۵۶ درصد مبتلایان به کرونا در این شهرستان ۳۰ تا ۵۹ سال، ۲۳ درصد بیش از ۶ سال و یک درصد نیز زیر ۶ سال بوده است و میانگین سنی جانباختگان نیز کاهش پیدا کرده است.
وی افزود: بیشتر بیمارانی که بستری می شوند روستایی هستند که زنان در صدر آمار بستری شدگان قرار دارند و از مجموع افرادی که به پزشک مراجعه می کنند ۲۸ درصد بستری می شوند و ۷۲ درصد سرپایی مداوا می شوند.
زنان خانه دار، بیشترین مبتلایان کرونا
رییس دانشگاه علوم پزشکی اسفراین با بیان اینکه به لحاظ توزیع نسبی زنان خانه دار ۲۶ درصد مبتلایان را تشکیل می دهند، گفت: در رتبه های بعدی کارمندان، فرهنگیان و سپس دارندگان مشاغل آزاد قرار دارند.
دکتر ایلدرآبادی نتایج تجزیه و تحلیل علت ابتلای خانم های خانه دار را تشریح کرد و افزود: براساس پرسشنامه ها، شمار زنانی که تست داده اند ۲۵ درصد کل افراد را در این شهرستان دربرمی گیرد و آنانی که بیمار شده اند سطح سواد پایینی دارند و فقط ۱۰ درصد زنان خانه دار مبتلا تحصیلات دانشگاهی داشته اند و از دیگر سو ۴۵ درصد افرادی که نمونه داده اند تحصیلات دانشگاهی دارند.
وی با بیان اینکه ۶۵ درصد بانوان خانه دار مبتلا رفتارهایی مانند حضور در اماکن عمومی دارند، افزود: ۳۸ درصد زنان خانه دار مبتلا نیز از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کرده بودند و در بین این افراد مسافرت نیز بیشتر بوده است.
وی از نظر توزیع بیماریهای زمینه ای در بین بانوان نیز گفت: ۳۷ درصد بیماران دارای بیماری های زمینه ای بودند در حالی که در بین زنان بیمار در دیگر شهرستانها این رقم ۳۰ درصد است و فشار خون، دیابت، بیماری های قلبی و عروقی از بیماری های زمینه ای است که بانوان و دیگر بیماران کرونایی شهرستان اسفراین به آن مبتلا هستند در حالی که در دیگر نقاط استان بیماری های ریوی، در صدر بیماری های زمینه ای مبتلایان به کرونا قرار دارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اسفراین، علائم این بیماری را در ابتدای شیوع تب، سرفه و دردهای عضلانی بیان کرد و افزود: علائم گوارشی و از دست دادن حس بویایی، از مواردی است که پس از آن به این علائم افزوده می شود.
مرگ و میر زنان در اسفراین بیشتر است
وی با بیان اینکه مرگ زنان ۶۲ درصد از مرگ و میرهای بیماران کرونایی اسفراین را تشکیل می دهد، اظهار داشت: ۵۹ درصد مرگ و میرها در نواحی شهری و با میانگین سنی ۷۱ است اما بیماران با سن کم هم در میان جانباختگان دیده می شوند و میانگین سنی زنان نیز ۶۹ سال است.
دکتر ایلدرآبادی افزود: کشندگی بیماری در جهان ۲ درصد، در ایران ۵.۵ درصد، در خراسان شمالی ۴.۱ درصد و در اسفراین ۳.۷ درصد است و هسته مرکزی شهر اسفراین، بیشترین شمار بیماران کرونایی را دارد و تعداد بیماران در شمال شرق اسفراین نسبت به بقیه نقاط کمتر است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اسفراین در مورد وضعیت رعایت پروتکل های بهداشتی در اسفراین نیز گفت: ۸۵ درصد اسفراینی ها پروتکل ها را رعایت می کنند و در بازگشایی مدارس نیز این رقم ۷۱ درصد است اما در استان ۷۸ درصد مردم پروتکل ها را رعایت می کنند.
وی تعداد معلمانی را که پس از بازگشایی مدارس و تا ۱۰ مهر در اسفراین تست کرونا داده اند تنها پنج تن عنوان کرد و افزود: تست کرونای ۴ نفر از این افراد مثبت بوده است.
دکتر ایلدرآبادی گفت: سه درصد از افراد ۷ تا ۱۷ ساله در اسفراین پس از بازگشایی مدارس مبتلا به بیماری کرونا شده اند و در مجموع دانشگاه اسفراین جزو ۶ دانشگاه نخست علوم پزشکی کشور از نظر تست گیری کرونا شناخته شده است.
شهرستان اسفراین با دارا بودن ۱۲۰ هزار نفر جمعیت در جنوب شرقی بجنورد مرکز خراسان شمالی قرار دارد.
وضعیت این شهرستان به لحاظ شیوع کرونا نارنجی است.
استان خراسان شمالی از ابتدای مردادماه درگیر شرایط قرمز کرونایی شده که این وضعیت تاکنون پایدار بوده است.
مسوولان دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از دادن هرگونه اطلاعات و آمار در خصوص وضعیت شیوع ویروس کرونا در این استان طفره می روند.
به گزارش ایرنا، استاندار خراسان شمالی، پنجشنبه گذشته در نشست ستاد استانی مدیریت بیماری کرونا با انتقاد از آنچه که نبود آمار دقیقی از شرایط کرونایی استان خواند، سه روز مهلت داد تا تحلیلی منسجم و واقع بینانه، مبتنی بر آمار و ارقام از وضعیت استان در این خصوص تدوین و ارائه شود.
محمدعلی شجاعی گفت: علیرغم گذشت ۱۷ روز از جلسه پیشین ستاد کرونای استان، هنوز آمار دقیقی از وضعیت استان در خصوص این بیماری در دست نیست و این مدیریت ارشد استان را برای برنامه ریزی درست و هدفگذاری در این مورد دچار مشکل کرده است.