داوود شفیعی، دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این اقدام ها و تحولات از جمله در حوزه راه، آبرسانی، آموزش، گازرسانی، برق رسانی ، بهداشت و درمان، مخابرات، مسکن روستایی و کشاورزی بوده است.
وی ادامه داد: از جمله طرح های شاخص که همواره از دغدغه ها ، خواسته ها و آرزوهای دیرینه مردم این خطه را شامل می شد ، گازرسانی به بخش جویم و روستاهای این منطقه است که هم اینک با اعتباری افزون بر یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال در حال اجراست و هم اینک بالای یک هزارمیلیارد ریال برای خط انتقال و کارهای زیربنایی این طرح هزینه شده است.
شفیعی گفت: طرح گازرسانی به شهر جویم و ۶ روستای این بخش با ۱۰۸ کیلومتر شبکه گذاری، ساخت دو ایستگاه TBS و یک ایستگاه CGS با اعتباری افزون بر ۲۱۱ میلیارد ریال دومین طرح مهم گازرسانی در لارستان و جنوب فارس است.
وی افزود : با بهره برداری از این طرح، زمستانی گرم برای ۶ هزار خانوار شهر جویم و ۶ روستای منصورآباد، دامچه، چاهگزی، جهاد آباد، فرشته جان و حسن آباد رقم خواهد خورد.
هم اینک از مجموع ۱۷۸ روستای شهرستان لارستان ۷۹ روستا بالای ۲۰ خانوار گازرسانی شده اند و یا در حال گازرسانی هستند و۹۹ روستا نیز مشمول اجرای عملیات گازرسانی نیستند.
رئیس جمهوری در دیداری که اوایل تیرماه ۹۹ با استانداران داشت به برخی خدمات و دستاوردهای این دولت در بخش های مهم زیربنایی و حوزه های مختلف عمرانی و اقتصادی اشاره کرده بود که به گفته حجت الاسلام روحانی در حوزه گازرسانی به روستاها از حدود ۱۴ هزار روستا در آغاز این دولت هم اینک به ۳۰هزار روستا یعنی حدود دو برابر رسیده است.
سرمایه گذاری ۱۲۰ میلیارد ریالی در حوزه برق رسانی
شفیعی همچنین گفت: دولت تدبیر و امید در سال های اخیر تاکنون رقمی افزون بر ۱۲۰ میلیارد ریال در حوزه برق رسانی به روستاها، تقویت ایستگاه ها، افزایش ولتاژ وبهسازی و نوسازی شبکه های توزیع برق در بخش جویم سرمایه گذاری کرده است.
وی اضافه کرد: احداث خروجی های ایستگاه های فوق توزیع و پست ۶۰کیلو ولت در روستای بلغان با اعتباری افزون بر ۹۰ میلیارد ریال و همچنین برق رسانی به روستای فاقد برق شمس آباد از پروژه های مهم در حوزه برق رسانی در این بخش بوده است.
یکی از اهالی روستای شمس آباد بخش جویم لارستان نیز در این زمینه به ایرنا گفت: برق رسانی به روستاهایمان و استفاده از این انرژی همواره یکی از آرزوها و دغدغه های جدی اهالی این روستا بود و مکاتبات و پیگیری ها و درخواست های فراوانی در سالیان متمادی از مسئولان امر برای رفع این مشکل انجام دادیم.
افشین طالب پور اظهار داشت: در این دولت نیز پیگیری های زیادی انجام دادیم و همچنان امیدوار به حل این مشکل بودیم تا اینکه پس از مراجعه به اداره توزیع برق شهرستان لارستان و همکاری مسئولان از حدود سه سال پیش تاکنون روستای شمس آباد جویم از تاریکی بیرون آمد و از چراغ های نفتی نجات یافت.
این فرد ساکن روستای ۶ خانواری شمس آباد بخش جویم شهرستان لارستان اظهار داشت: تا قبل از برق رسانی در روستا گذران زندگی مردم تنها با چراغ های نفتی و فتیله ای و البته این سال های اخیر با تلمبه های برقی بود.
وی با اشاره به کارکرد این چراغ ها در شب های سخت و تاریک روستای خود بیان کرد: روشنایی شبهای تاریک هر خانواده تنها با همین چراغ ها بود که هر خانواری نیز دو یا سه مورد از این چراغ های نفتی و فتیله ای داشت.
بخشدار جویم همچنین با اشاه به دیگر خدمات و اقدام های دولت که بخش عمده آنها نیز در روستاها بوده، گفت: آبیاری به اراضی کشاورزی و حفر چاه با مشارکت دولت و خیرین در روستاهای منصورآباد، فرشته جان، بلغان ، چاه گزی و حسن آباد با اعتباری افزون بر ۸۰ میلیارد ریال که سهم دولت در این زمینه افزون بر ۴۰ میلیارد ریال بوده است.
وی همچنین بهسازی و آسفالت معابر روستاهای بخش جویم با اعتباری افزون بر ۲۰ مییارد ریال، واگذاری بیش از ۷۰۰ قطعه زمین به روستاییان و ۱۰۰ فقره تسهیلات بهسازی و نوسازی خانه های روستایی، ساخت سه خانه بهداشت و همچنین احداث فیبر نوری برای پوشش آنتن دهی مناسب در روستاها با اعتباری افزون بر ۹۰ میلیارد ریال از دیگر دستاوردها و سرمایه گذاری های دولت را در بخش جویم لارستان عنوان کرد.
تابستان ۹۹ و در ۶ ماه نخست امسال، افزون بر چهار هزار میلیارد ریال طرحهای عمرانی و اقتصادی در روستاها و بخش های تابعه شهرستان لارستان یا به بهرهبرداری رسید و یا عملیات اجرایی آنها آغاز شد.
یکی از طرحهای مهم و شاخصی که در تابستان ۹۹ در لارستان به بهره برداری رسید شامل نیروگاه برق خوشیدی با سرمایه گذاری افزون بر ۱۲ میلیون یورو در روستای کورده این شهرستان بود که به صورت ارتباط راه دور با حضور رییس جمهوری و وزیر نیرو افتتاح شد.
در هفته دولت (دوم تا هشتم شهریور) امسال نیز بییش از ۸۰ طرح عمرانی و اقتصادی در بخشهای مختلف کشاورزی، راه، آب، گازرسانی، برق رسانی، آموزش، بهداشت و درمان، منابع طبیعی و صنعت در این شهرستان افتتاح و یا عملیات اجرایی آنها آغاز شد.
همچنین ظرف هفت سال گذشته افزون بر ۱۸ هزار میلیارد ریال در قالب بیش از ۲ هزار و ۱۵۰ طرح عمرانی ، زیرساختی و اقتصادی در روستاها و بخش های مختلف شهرستان لارستان اجرایی شده است
بخش جویم با جمعیتی حدود ۲۵ هزار نفر و ۱۱ روستای دارای سکنه در فاصله حدود ۶۰ کیلومتری لارستان واقع شده است.
شهرستان لارستان نیز با جمعیتی افزون بر ۲۳۰ هزار نفر دارای پنج بخش و ۱۷۹ روستای دارای سکنه در فاصله حدود ۳۸۰ کیلومتری شیراز مرکز استان فارس قرار دارد.
شهرستان لارستان در سال ۱۳۸۸ با تصویب هیات دولت به فرمانداری ویژه ارتقا یافت.