بندرعباس – ایرنا – رییس پارک علم و فناوری هرمزگان گفت: ۸۰ میلیارد ریال اعتبار برای تبدیل ایده‌ها و طرح‌های دانش بنیان به محصول و شرکت های دانش بنیان دراین استان اختصاص یافته است.

علی فتی روز دوشنبه در دیدار با رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی هرمزگان اظهار داشت: اگر جوان و فرد دارای ایده برای اجرایی کردن آن به اداره‌ها و نهادهای دولتی مراجعه کند با سخنانی مانند اینکه «بودجه نداریم»، «محدودیت داریم»، «نمی‌توانیم کمک کنیم» اما پارک علم و فناوری برای حمایت از ایده‌ها و طرح های دانش بنیان پول داشته و حتی تسهیلات و دفتر در اختیار افراد قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: وامی که پارک علم و فناوری به شرکت ها و افراد دارای ایده می‌دهد چهار درصد است و افراد برای تبدیل ایده‌شان به محصول حمایت می‌شوند و  حمایت‌ها از مشاوره و در اختیار قرار دادن دفتر کار تا وام بانکی و ثبت اختراع را شامل می‌شود.

رییس پارک علم و فناوری هرمزگان اضافه کرد: تا سقف چهار میلیارد ریال وام با نرخ بهره چهار درصد و تنفس ۲ ساله به افراد دارای ایده از سوی پارک علم و فناوری پرداخت می‌شود و متقاضیان دریافت وام حتی در زمینه ضامن آن نیز کمک و راهنمایی می‌شوند تا با کمترین مشکل و دغدغه روبه‌رو شوند.

ایده‌های دانش آموزان رایگان ساخته می‌شود

رییس پارک علم و فناوری هرمزگان گفت:‌ برخی خانواده‌ها اطلاع ندارند که این پارک ایده‌های دانش آموران را تا سقف ۲۰ میلیون ریال رایگان می‌سازد و می توانند فرزند خود را برای این منظور به پارک بیاورند.

فتی افزود: همچنین اختراع دانش آموزان نیز بدون دریافت یک ریال وجه توسط پارک علم و فناوری هرمزگان ثبت می‌شود و برای آشنا کردن آنان با قانون‌های علمی نیز برنامه داریم که خانواده‌ها می‌توانند استفاده کنند.

اولین شتاب دهنده دریایی راه‌اندازی می‌شود

 رییس پارک علم و فناوری هرمزگاناظهارداشت: اولین شتاب دهنده دریایی هرمزگان نیز ظرف مدت یک ماه آینده در بندرعباس راه‌اندازی می‌شود که هم‌اکنون مراحل پایانی کار در حال انجام است.

فتی افزود: این شتاب دهنده در طبقه اول ساختمان هرمز پارک علم و فناوری هرمزگان مستقر خواهد شد و افراد می‌توانند از آن استفاده کنند.

چهار سوله آماده به شرکت‌های دانش بنیان تحویل داده می‌شود

رییس پارک علموفن آوری هرمزگان ادامه داد: برنامه پارک علم و فناروی هرمزگان برای احداث ساختمان دانشگاه هرمزگان، استفاده از آن برای استقرار شرکت‌های دانش بنیان دارای تولید انبوه است.

فتی تصریح کرد:‌بهترین نقطه دانشگاه هرمزگان به پارک علم و فناوری استان اختصاص یافته است که سه طرح در آنجا اجرا می‌شود که هم اکنون ۱۰ هکتار اول از دانشگاه هرمزگان دریافت شده و با فراهم شدن زیرساخت‌ها می‌توان هشت پلاک زمین به شرکت‌های دانش بنیان تحویل داد.

وی خاطر نشان کرد: راه دسترسی آن تا پایان سال جاری آماده می‌شود و چهار سوله ۲۵۰ متری امسال و چهار سوله دیگر در سال آینده برای تحویل شدن به شرکت‌های دانش بنیان آماده خواهند شد.

رئیس پارک علم و فناوری هرمزگان بیان داشت: همچنین مراحل نهایی راه‌اندازی صندوق نوآوری و شکوفایی در هرمزگان هم درحال انجام است که امروز برای امضاهای آن باید به سازمان ثبت اسناد مراجعه کنم.

جوانان ظرفیت انجام کارهای بزرگ دارند

فتی تصریح کرد: همچنین این سخن که افراد بازنشسته جای کار به فرزندان جوان جامعه بدهند و مسوولیت ها و انجام کارها را به آنان بسپارند دُرُست است.

وی تأکید کرد: جوانان ظرفیت‌های فراوان و توان انجام کارهای بزرگ را دارند که نمونه آن در دوران دفاع مقدس تجربه شده است.

فتی یادآور شد: چندی پیش هفته دفاع مقدس بود باید از این افراد پرسید دفاع مقدس را چه کسانی انجام دادند و سن سرداران آن دوره چند سال بود.

وی گفت: میانگین سنی سرداران دوران دفاع مقدس حدود ۲۰ سال بود که توانستند کارهای بزرگی انجام دهند.

رییس پارک علم و فناوری هرمزگان اشاره کرد: نگاه واگذاری کارها به جوانان در دانشگاه هرمزگان وجود دارد و رئیس این دانشگاه می‌گوید چند کار عمرانی که در دست دارم را به پایان رسانده و بازنشسته می‌شوم تا فضای کار برای جوانان باز شود.

فتی بیان داشت: این درحالی است که عضو هیات علمی دانشگاه بازنشستگی ندارد اما رئیس دانشگاه هرمزگان برای باز شدن فضای کار جوانان تصمیم دارد بازنشسته شده و مسوولیت را کنار بگذارد.

وی تأکید کرد: یکی از مسایل مهم جامعه همین کنار رفتن افراد بازنشسته از پست‌ها و مسوولیت هاست.

سامانه هوشمند کنترل خودرو بدون راننده استفاده نشد

رییس پارک علم و فناوری هرمزگان همچنین اشاره کرد: یکی از شرکت های دانش بنیان هرمزگان با استفاده از دانش و خلاقیت موفق به ساخت نخستین سامانه هوشمند کنترل خودرو بدون راننده شد.

فتی اشاره کرد: این توانایی در جوانان وجود دارد اما باید مورد استفاده قرار گیرد که در مورد سامانه مذکور این اتفاق رخ نداد.

شرکت های دانش بنیان در کرونا عالی عمل کردند

به گفته رئیس پارک علم و فناوری هرمزگان، اما شرکت های دانش بنیان زیرمجموعه پارک علم و فناوری هرمزگان و سایر پارک‌های علم و فناوری کشور در زمان شیوع بیماری کورنا عالی عمل کردند.

وی اظهار داشت: دوستانم در آمریکا می‌گویند ماسک به راحتی در دسترس ندارند و از ماسک‌های پارچه ای استفاده می‌کنند که آنرا چند مرتبه شسته و استفاده می‌کنند.

فتی خاطر نشان کرد: اما شرکت های دانش بنیان و برخی دیگر از مجموعه‌ها و گروه‌های مردمی کاری کرده‌اند که ماسک به راحتی و قیمت رقابتی در دسترس همگان قرار دارد و در بازار عرضه می‌شود.

وی تأکید کرد: با توجه به اینکه در قضیه کرونا و لوازم بهداشتی و پزشکی مورد نیاز آن به خوبی عمل و مدیریت شد آیا خودرو، لوازم خانگی و سایر بخش‌ها را نمی‌توان مدیریت کرد.

به اعتقاد فتی، کشور گرفتاری‌های فراوانی دارد که قابل مدیریت و حل کردن است و جوانان توان آن را دارند.

رهبر انقلاب ۲ نشست خصوصی با شرکت های دانش بنیان داشته‌اند

وی اشاره کرد: هرجا کار بر عهده جوانان و شرکت های دانش بنیان سپرده شده به خوبی انجام شده است و شرکت های دانش بنیان در کرونا به اندازه‌ای خوب عمل کردند که رهبر انقلاب ۲ نشست خصوصی با آن‌ها برگزار کردند.

رئیس پارک علم و فناوری هرمزگان گفت: رئیس جمهوری نیز چند نشست با روسای پارک‌های علم و فناوری داشته‌اند.

فتی اظهار داشت: شرکت های دانش بنیان در زمان تحریم نفتی کشور نیز خوب عمل کردند و این تحریم باعث شد ظرفیت آن‌ها بهتر دیده شوند.

وی یادآور شد: زمانی کشور نفت می‌فروخت و کمتر نیازی به شرکت های دانش بنیان برای کسب درآمد احساس می‌شد و مورد توجه نبودند.

وی تأکید کرد: امروزه که فروش نفت به صفر نزدیک شده اهمیت این شرکت ها بیشتر برای مسوولان مشخص شده است.

ظرفیت‌های پارک و علم و فناوری آنچنانچه باید معرفی نشده است

وی گفت: اکنون چنانچه شایسته است پارک علم و فناوری هرمزگان و ظرفیت‌هایی که در اختیار مردم و صاحبان ایده می‌دهد معرفی نشده است.

این مقام مسوول ادامه داد: از سوی دیگر با توجه به اینکه پارک علم و فناوری هرمزگان در بین اداره‌ها و نهادهای دولتی و عمومی نوپاست آنگونه که باید به آن توجه نشده است.

فتی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: نگرشی که در خبرگزاری جمهوری اسلامی نسبت به پارک علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان وجود دارد مایه خوشحالی است.

رئیس پارک علم و فناوری هرمزگان گفت: این نگرش را که باید از مسیر دانش مسایل و مشکل های مردم حل شود را در کمتر جایی دیده‌ام.

وی اشاره کرد: اگر این نگاه در بین آحاد جامعه از مدیران تا افرادی که مسوولیت اجرایی ندارند نهادینه شود مسایل بسیاری حل می‌شود.

فتی یادآور شد: پارک علم و فناوری هرمزگان از سال ۹۲ کار خود را آغاز کرده و در این مدت با فراز و فرودهای مختلفی روبه‌رو بوده است.

وی ابراز داشت: پارک جایی است که افراد دارای ایده می‌توانند برای تبدیل کردن فکر و اندیشه خود به آن مراجعه کند.

هر کاری نیازمند پیوست رسانه‌ای است

رییس پارک علم و فناوری همچنین گفت: گاهی به واسطه گرفتاری‌ها و مشکل‌ها نتوانسته‌ام آن‌گونه که رسانه‌ها انتظار دارند با آن‌ها ارتباط داشته و پاسخگوی تماس‌های آن‌ها باشم.

فتی بیان داشت: برای انجام هر کاری و رساندن خبر آن به جامعه نیازمند بهره‌گیری از رسانه‌ها هستیم و هر اقدامی به پیوند رسانه‌ای نیاز دارد تا مردم از خدمت‌هایی که می‌توانند بهره‌مند شوند مطلع گردند.

آرشیو خبرگزاری جمهوری اسلامی منبع تاریخی است

رییس مرکز هرمزگان خبرگزاری جمهوری اسلامی هرمزگان نیز در این دیدار اظهار داشت: این خبرگزاری آمادگی دارد ظرفیت‌های رسانه‌ای خود را در اختیار پارک علم و فناوری قرار دهد.

خلیل تنیده اظهار داشت:‌ امید می‌رود این تعامل دوسویه بتواند در انعکاس دغدغه‌ها و مشکل های مردم و رفع آن‌ها اثر مطلوبی داشته و آثار آن برای افراد جامعه ملموس باشد.

وی اشاره کرد:‌ دفتر بندرعباس خبرگزاری جمهوری اسلامی سال ۱۳۴۸ به عنوان اولین رسانه هرمزگان کار خود را آغاز کرد و عکس‌های فراوانی در آرشیو این خبرگزاری وجود دارد که می‌تواند مورد استفاده محققان قرار گیرد.

وی یادآور شد: آرشیو اخبار این خبرگزاری هم یکی از منابع مهم تاریخ معاصر کشور و به‌خصوص در حوزه خلیج فارس محسوب می‌شود که علاقه‌مندان می‌توانند از این ظرفیت نیز استفاده کنند.

برچسب‌ها