تهران- ایرنا- شهردار منطقه یک شهرداری تهران اعلام کرد: یک درصد از بافت فرسوده پایتخت در شمیران واقع شده که در قیاس با مناطق دیگر شهرداری به لحاظ مساحت عدد قابل توجهی نیست اما همین مقدار محدود مساله‌دار است و به توجه نیاز دارد.

سیدحمید موسوی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: جلسات متعددی با ستاد بازآفرینی منطقه برگزار شده و برنامه‌ریزی خوبی داشته‌ایم تا جایی که اقدامات مناسب در حال انجام است.

وی خاطر نشان کرد: بیشترین میزان تراکم بافت فرسوده شمیران در محله‌های گلابدره، چیذر، امام‌زاده قاسم و دارآباد واقع است.

او پیش از این نیز گفته بود که ۴۵ کیلومتر مسیر آبی در منطقه یک وجود دارد که بلافصل با محیط طبیعی است و با توجه به فضاهای اقامتی که در بستر رودخانه‌ها شکل گرفته، آسیب‌پذیری این مکان‌ها را که در محلات گلابدره، دربند و امامزاده قاسم (ع) قرار دارد، افزایش داده است.

مسوولان شهری مدام می‌گویند که وضعیت بافت فرسوده منطقه یک به ویژه در محله گلابدره نگران‌کننده است تا جایی که «زهرا نژادبهرام» رئیس کمیته شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر نیز طی تیر سال جاری به ضرورت ایجاد پارکینگ و همچنین سوله مدیریت بحران در محله گلابدره تاکید کرده بود.

سی و پنجمین جلسه کمیته خدمات و زیرساخت ستاد بازآفرینی پایدار کلان شهر تهران با هدف بازآفرینی بافت فرسوده منطقه یک نیز طی تیر سال گاری برگزار و ۱۶ بند شامل مشکلات ثبتی و حقوقی املاک، بهره‌گیری از ظرفیت اراضی به منظور تامین سرانه خدماتی، احیای عناصر تاریخی، فرهنگی، توسعه گردشگری، اصلاح و بازسازی شبکه آب و فاضلاب، اصلاح و بازسازی شبکه مخابرات و گازرسانی، نوسازی، مقاوم‌سازی و مرمت مدارس، استقرار دائم اورژانس اجتماعی و خانه خدمات بهزیستی، ساماندهی مشاغل مزاحم در این جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.  

اجرای ۵۰ طرح کوچک مقیاس محلی تا پایان سال

شهردار منطقه یک پایتخت همچنین از اجرای ۵۰ طرح کوچک مقیاس محلی در شمیران با اعتباری بالغ بر ۶۵ میلیارد تومان تا پایان امسال خبر داد.

موسوی ادامه داد: هم‌اکنون اجرای سه طرح کوچک مقیاس محلی با توجه به نیاز منطقه آغاز شده و تلاش می‌کنیم تا پایان سال ۵۰ طرح را در صورت تحقق اعتباری که شورای اسلامی شهر تهران مصوب کرده است، به اتمام برسانیم.

موسوی یادآور شد: ۱۳ میلیارد تومان از اعتبار در نظر گرفته شده تاکنون محقق شده و بر اساس اولویت‌ها، طرح‌ها عملیاتی و افتتاح می‌شود.

شهردار منطقه یک تهران همچنین به مشکل نوسانات قیمت و ارز اشاره کرد و اظهار داشت: این نوسانات موجب شده در انعقاد قرارداد با پیمانکاران دچار مشکل شویم اما تلاش می‌کنیم به زودی رفع شود.

بازآفرینی شهری بر پایه چه اصولی استوار است؟

اصول و مبانی بازآفرینی شهری مبتنی بر یک تحلیل کامل از منطقه‌ی شهری مورد نظر بوده و در پی اصلاح چندجانبه بافت کالبدی، ساختار اجتماعی، پایه‌های اقتصادی و شرایط محیطی آن منطقه است.

همچنین تا حد ممکن در جهت رسیدن به اصلاح چندجانبه، از یک استراتژی جامع و کامل باید استفاده شود و با راه‌حل‌های دقیق، منظم و علمی با مشکلات روبه‌رو گردد.

برای بازآفرینی شهری باید اطمینان حاصل شود که استراتژی و برنامه‌های اجرایی طرح شده، در مسیر اهداف توسعه‌ی پایدار قرار دارد.

بازآفرینی شهری دارای اهداف عملیاتی واضح و مشخص، قابل بسط به مکان‌های مختلف و دارای کیفیت مطلوب است و می خواهد از منابع طبیعی، اقتصادی، انسانی و غیره مانند زمین و ویژگی‌های موجود محیط مصنوع بهترین استفاده‌ ممکن را کند.
برای اجرای این طرح باید این یقین حاصل شود که مشارکت حداکثری ممکن و همراهی تمامی ذی‌نفعان برای دستیابی به منافع مشروع آنان در بازآفرینی منطقه شهری به دست آمده است و این امر به واسطه‌ برنامه مشارکتی و روش‌های دیگر به دست می‌آید.

علاوه بر بافت فرسوده بسیاری از خانه‌های قدیمی و تاریخی همچون خانه جلال و سیمین، موسسه دهخدا و کاخ موزه‌ها نیز در منطقه یک تهران قرار دارد که بر عکس بافت فرسوده آن که به بازآفرینی نیازمند است، باید مرمت و نگهداری شود.