تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۸

تهران- ایرنا- خبرگزاری آسوشیتد پرس در گزارشی با اشاره به نزدیک شدن به زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و چالش‌هایی که کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ با آن روبروست، ابتلای رییس جمهوری به کووید-۱۹ را مهر تاییدی بر ناتوانی وی برای انحراف گفتمان ملی از بحث شیوع ویروس کرونا بود.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از آسوشیتدپرس، کمتر از یک ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری، اظهارنامه‌های مالیاتی پنهان «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا فاش شده، نخستین مناظره او آتش برتری سفیدپوستان را شعله ورتر کرده و حالا پس از ماه‌ها مبارزه با تهدید همه گیری کرونا که منجر به کشته شدن بیش از ۲۰۰ هزار آمریکایی شده، شخص رییس جمهوری به کووید-۱۹ مبتلا شده و این در حالی است که تمامی این اتفاقات بحث برانگیز در هفته گذشته رخ داده است.  

این خبرگزاری آمریکایی در ادامه نوشت: کارزار انتخاباتی ترامپ که در تمامی جبهه‌ها با چالش‌های بسیاری روبرو است، اکنون با عقب افتادن در نظرسنجی‌ها، کمبود پول و کاندیدایی که دستکم به طور موقت کنار رفته دست و پنجه نرم می‌کند و تمامی بحران‌های ذکر شده که ساخته دست خود ترامپ است، به قدری سریع اتفاق افتاده که برطرف کردن آن‌ها چندان آسان به نظر نمی‌رسد.  

به همه این چالش‌ها باید دست کم گرفتن ویروس کرونا توسط ترامپ در ابتدای همه گیری و تحقیر کهنه سربازان و کسانی که در جنگ جان خود را از دست داده‌اند را هم اضافه کرد.  

«مایکل استیل» رییس اسبق کمیته ملی جمهوری خواهان در این خصوص گفت: «آیا خدایان سیاسی به سادگی می‌گویند دوره شما تمام شده است؟ این چهار سال هرج و مرج گریبان شما را گرفته است؟» وی پیش بینی کرد که ابتلای رییس جمهوری به کووید-۱۹، تمامی ماجراهای دیگر را تحت الشعاع قرار می‌دهد. به باور استیل، آمریکایی‌ها مردمی دلسوز و بخشنده هستند، اما آن‌ها فراموش نخواهند کرد که ترامپ هرآنچه را که برای حافظت از خود و مردم آمریکا لازم بوده انجام نداده است.  

چالش‌های پیش روی تیم انتخاب مجدد بسیار زیاد است.  

آزمایش کرونای هر دو رییس دستگاه سیاسی ترامپ یعنی «بیل استیپین» (Bill Stepien) مدیر ستاد انتخاباتی وی و «رانا مک دانیل» (Ronna McDaniel) رییس کمیته ملی جمهوری خواه مثبت شده است. علاوه بر این چندین مشاور خارجی که هفته گذشته در مقدمات مناظره رییس جمهوری شرکت داشته‌اند، از جمله «کلین کانوی» (Kellyanne Conway) مشاور ارشد کاخ سفید و «کریس کریستی» (Chris Christie)فرماندار سابق نیوجرسی نیز به کووید-۱۹ مبتلا شده‌اند.

در این شرایط با توجه به اینکه رای گیری زودهنگام در بسیاری از ایالت‌ها در جریان است، ترامپ همچنان و به طور مداوم در نظرسنجی‌های ملی از جو بایدن نامزد دموکرات رقیبش عقب است.

در این میان «مایک پنس» معاون رییس جمهوری برنامه‌هایی را برای آغاز تلاش جدید در جهت افزایش ظهور مبارزات انتخاباتی که به کرونا مبتلا نشده‌اند، اعلام کرده است. پنس وعده داده که او و خانواده‌اش حضوری جدی در این برنامه‌ها خواهند داشت. اما رویکرد پنس هم سوال برانگیز شده است. درواقع اگرچه آزمایش کرونای پنس منفی بوده، اما کووید-۱۹ می‌تواند دوره نهفتگی طولانی داشته باشد. پنس در رویدادی در تاریخ ۲۶ سپتامبر (۵ مهر) در کاخ سفید و زمانی که ترامپ نامزد ریاست دیوان عالی کشور را اعلام کرد، حضور داشت. از آن زمان تاکنون آزمایش کرونای چندین شرکت کننده دیگر این رویداد مثبت شده است.  

کمبود کمک‌های مالی کارزار انتخاباتی ترامپ از دیگر چالش‌هایی است که رییس جمهوری آمریکا باید با آن دست و پنجه نرم کند. کارزار انتخاباتی ترامپ پیش از این با کسری بودجه قابل توجهی در مقایسه با بایدن روبرو بوده است. ضمن آنکه در حال حاضر برنامه‌های وی برای سفر به فلوریدا، ویسکانسین، آریزونا و نوادا پس از تشخیص ابتلای وی به کووید-۱۹ لغو شد و هنوز مشخص نیست وی چه زمانی آماده از سرگیری این برنامه‌ها است.  

«استیو اشمیت» استراتژیست جمهوری خواه و از منتقدان جدی ترامپ گفت: «او در حال باختن است و مناظره یک فاجعه بود، حال آنکه به همه این فجایع باید آشفتگی کارزار وی را هم اضافه کرد.  

ناظران بر این باور هستند ابتلای رییس جمهوری به کووید-۱۹ و انتقال او به بیمارستان، بر بزرگترین چالش مبارزات انتخاباتی ترامپ وی مهر تایید زد. به عبارتی ابتلای وی، تمام تلاش‌های ترامپ برای انحراف گفتمان ملی از بحث همه گیری کووید-۱۹ را نقش بر آب کرد.  

با این وجود لحن ترامپ نسبت به ویروس کرونا تغییری نکرده است. در ویدیویی که اواخر روز شنبه از بیمارستان محل بستری ترامپ منتشر شد، هیچ ابراز ندامتی نسبت به نحوه مدیریتش در زمان همه گیری احساس نمی‌شد و او همچنان در مورد پشت سر گذاردن سریع همه گیری صحبت می‌کرد.  

اما تمامی این چالش‌ها برای برخی از دموکرات‌ها که در سال ۲۰۱۶ شاهد چگونگی شکست هیلاری کلینتون (نامزد حزب دموکرات و رقیب ترامپ در دوره پیشین) بودند، نمی‌تواند به منزله پیروزی باشد و این حزب همچنان تا تاریخ سوم نوامبر (زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا) و شکست رقیب راه طولانی در پیش دارد.