به گزارش روز دوشنبه ایرنا، خبرگزاری رویترز با انتشار این خبر افزود: پاپ فرانسیس روز یکشنبه (روز گذشته) گفت که شیوع ویروس کرونا و تاثیرات آن بر اقتصاد جهانی نشان داد که سیاست اقتصادی موسوم به «تریکل داون» (trickle-down) کارایی ندارد.
سیاست اقتصادی تریکل داون، بر پایه تئوری محافظه کارانی بنا نهاده شده که در آن خواستار کاستن و قطع پرداخت مالیات از سوی سرمایه داران بزرگ و قشر ثروتمند جامعه است تا بدین روش آنها را به سرمایه گذاری کوتاه مدت تشویق سازند که بتواند عایدی طولانی مدت برای جامعه در بر داشته باشد.
رویترز افزود: پاپ انتقاد خود از سیاست اقتصادی جهان را روز گذشته در ناحیه «آسیزی» (Assisi) واقع در منطقه «پروجا» استان «اومبریا» ایتالیا عنوان کرد.
بنابراین گزارش رهبر کاتولیک های جهانی درانتقاد از سیاست اقتصادی جهان گفت:برخی بر این باورند که بازار آزاد برای آنکه همه چیز را امن نگاه دارد کافی است.
رویترز نوشت: پاپ فرانسیس این سیاست اقتصادی را محکوم کرد و آن را تعصبی در شیوه اقتصادی نئولیبرالیسم خواند.
پاپ افزود :به جای پیشبردن چنین سیاست اقتصادی باید امکان بوجود آمد مشاغل و نه ازبین رفتن آنها مهیا شود.
این گزارش در ادامه می افزاید: پاپ مدافع به میان آوردن پول های ثروتمندان جامعه برای توزیع در میان فقرا است.
پاپ سیاست کنونی اقتصادی جهان را نوعی کلاهبرداری می داند
رویترز افزود: پاپ فرانسیس پیش از این نیز سیاست کنونی اقتصادی جهان را مورد انتقاد قرار داده بود و در سال ۲۰۱۳ میلادی آن را یک کلاهبرداری خوانده بود.
بنابراین گزارش پاپ در سخنان در سال ۲۰۱۳ در ضدیت با این سیاست اقتصادی کنونی جهان، گفته بود: برخی از افراد همچنان به دفاع از تئوری سیاست اقتصادی «تریکل داون» می پردازند چراکه آنرا موجب رشد اقتصادی فرض کرده اند، چنین طرز تفکری هرگز بنابر واقعیت ها تایید نمی شود.
درحالی رهبر کاتولیک های جهان به انتقاد و محکومیت سیاست اقتصادی کنونی حاکم بربازار آزاد پرداخت که شما مبتلایان به ویروس کرونا درجهان از ۳۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر گذشت و از این تعداد شمار جان باختگان نیز به بیش از یک میلیون و ۴۲هزار نفر رسید.
شیوع ویروس کرونا بزرگترین اقتصادهای جهان همچون آمریکا را در بسیاری زمینه ها در برگرفته و باعث ریزش نیروهای کار بطور چشم گیری شده است.
تداوم شیوع جهانی ویروس کرونا و ادامه تبعات و خسارات غیرقابل تصور ناشی از آن بر پیکر اقتصادی جهان، دبیرکل سازمان ملل را نیز به ابراز نگرانی شدید و این بار درباره از دست رفتن ده ها و صدها میلیون فرصت شغلی تنها در بخش صنعت گردشگری واداشت.
دبیرکل سازمان ملل درباره از دست رفتن تنها ۱۲۰ میلیون فرصت شغلی در بخش گردشگری که طی پنج ماه نخست سال جاری میلادی زیانی بالغ بر ۳۲۰ میلیارد دلار را به همراه داشت، خواستار چاره جویی گشته بود.
**۱۳۰۲**