بندرعباس- ایرنا- سرپرست اداره دامپزشکی بندرخمیر گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون ۵۰ هزار و ۷۷۱ راس دام سبک و سنگین علیه بیماری های دامی واکسینه شده است.

مریم ملی نژاد روز سه شنبه به مناسبت هفته دامپزشکی در دیدار فرماندار خمیر با وی افزود: از این تعداد ۵۰ هزار و ۴۵۶ راس دام سبک و ۳۱۵راس دام سنگین بوده است.
وی بیان داشت: از ابتدای سال تاکنون همچنین ۱۶۰ قلاده سگ در برابر بیماری هاری واکسینه شده اند.
سرپرست اداره دامپزشکی بندرخمیر خاطرنشان کرد: در حال تامین واکسن تب برفکی در جمعیت دام سبک به صورت دولتی و خصوصی هستیم و برای دام سنگین نیز این واکسن تامین شده است.
ملی نژاد با اشاره به فرارسیدن نیمه دوم سال و افزایش بیماری‌هایی از قبیل «آنترو تاکسومی» و «طاعون نشخوارکنندگان کوچک» گفت: در صورت انجام نشدن واکسیناسیون به موقع در دام ها احتمال بروز این بیماری ها وجود دارد.
 وی ادامه داد: ۴۹ درصد بیماری‌های دامی از جمله تب برفکی، سل، تب مالت، هاری، تب کریمه کنگو و آنفولانزای فوق حاد پرندگان از طریق دام به انسان انتقال می‌یابد که برای جلوگیری از این بیماری‌ها دامپزشکی اقدام به واکسینه دام ها در سطح شهرستان خمیر کرده است.
ملی نژاد گفت: در ۶ ماهه نخست امسال ۹ هزار و ۹۰۰ مترمربع جایگاه های دام در خمیر برای جلوگیری از بیماری های دامی سمپاشی شده است.
سرپرست دامپزشکی خمیر همچنین گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون حدود ۱۳ تن محموله دامی در این شهرستان توقیف شد که از این میزان ۳۶ راس دام سبک و سنگین غیرمجاز بوده است.
وی در ادامه به فعالیت چهار واحد تولیدی مرغ گوشتی در شهرستان اشاره کرد و افزود: از اوایل امسال تاکنون حدود ۱۱۲ هزار و ۹۶۰ قطعه جوجه در سالن این مرغداری ها تولید شده‌ است.
ملی نژاد خاطرنشان کرد: دامپزشکی به شناخت، درمان و پیشگیری و کنترل بیماری‌های دامی بویژه بیماری مشترک بین انسان و دام می‌پردازد.

دامپزشکی در صف مقابله با بیماری‌های مشترک دام و انسان قرار دارد

فرماندار خمیر گفت: دامپزشکی از جمله ارگان هایی است که به دلیل ارتباط مستقیم با سلامت مردم و قرار گرفتن در صف مقدم مقابله با بیماری‌ها بویژه بیماری‌های مشترک بین دام و انسان، اقدام‌های آن‌ها تاثیر بسزایی بر تامین سلامت جامعه دارد.
میرهاشم خواستار افزود: نظارت بر سلامت دام ها و تایید صحت و سلامتی گوشت مصرفی مردم از مهم‌ترین وظایف شبکه دامپزشکی است که هرگونه بی توجهی به آن ما را در حوزه های امنیت غذایی و سلامت متضرر خواهد کرد.
وی در ادامه با اشاره به گستردگی حوزه دامپزشکی در شهرستان خاطرنشان کرد: در این حوزه صنایعی از جمله شیلات و آبزی‌پروری، دامداری و مرغداری در شهرستان فعال هستند که این امر مسوولیت مجموعه دامپزشکی شهرستان را بیشتر می‌کند.
فرماندار خمیر اظهارداشت: با این وجود نیروی انسانی شاغل در این شبکه برای نظارت بر تمامی این فعالیت‌ها محدود است که باید افزایش یابد.
وی در ادامه با نامطلوب خواندن فضای فیزیکی اداره دامپزشکی شهرستان، گفت: فضای فعلی بدلیل محدودیت در شان و جایگاه اداره دامپزشکی شهرستان نیست لذا باید پیگیری‌های لازم جهت تامین اعتبار برای احداث ساختمان جدید انجام شود.
رییس شورای سلامت خمیر در پایان عنوان کرد: فرمانداری در همه حوزه‌ها آمادگی کمک به اداره دامپزشکی شهرستان را دارد.
شهرستان خمیر در ۷۵ کیلومتری غرب بندرعباس واقع شده است.