تهران – ایرنا – سراسر تاریخ آمریکا، یک حقیقت ناخوشایند را با خود یدک می‌کشد؛ اینکه همه روسای جمهوری این کشور درمورد سلامت جسمانی شان دروغ می‌گویند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، در برخی موارد، این مساله از اهمیت پایین تری برخوردار است، اما در موارد دیگری، حاد و بزرگ است.

در برخی موارد، دهه ها زمان می برد تا عموم مردم از واقعیت مطلع شوند. اکنون نیز دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به کووید –۱۹ مبتلاست.

خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی در این خصوص نوشت: کاخ سفید در ابتدای امر تلاش کرد علائم بیماری ترامپ را خفیف جلوه دهد، اما وی عصر جمعه در مرکز پزشکی ملی نظامی «والتر رید» پذیرش شد.

پس از یک کنفرانس خبری از سوی تیم پزشکی رئیس جمهوری، «مارک میدوز» رئیس کارکنان کاخ سفید روز شنبه گفت که ترامپ دوره «بسیار نگران کننده ای» را گذرانده است و ۴۸ ساعت بعد در زمینه مراقبت از وی بسیار حائز اهمیت خواهد بود.

ترامپ همچنین تحت درمان شدیدتری قرار گرفت که گواهی است بر این مساله که بیماری وی کمی بیش از یک مورد خفیف است.

دوران ریاست جمهوری ترامپ و «وودرو ویلسون» بیست و هشتمین رئیس جمهوری آمریکا نفرین شده بیماری های همه گیر است.

هر کدام از این دو رئیس جمهوری، ویروس هایی را که صدها هزار آمریکایی را به کام مرگ کشاند، کوچک برشمردند. هر دو رئیس جمهوری به بستر بیماری افتادند و هر کدام باید تصمیم می گرفتند که چقدر به مردم در مورد این مساله بگویند.

همچون بسیاری از دولت های قبلی آمریکا، کاخ سفید در دوره زمامداری ویلسون تلاش کرد بیماری وی را مخفی نگه دارد. وی در حال مذاکره در پاریس درمورد پایان دادن به جنگ جهانی اول بود که آوریل ۱۹۱۹ بیمار شد.

علائم بیماری اش چنان شدید بود و آنقدر سریع نمود یافت، که «کری گریسون» پزشک شخصی اش تصور کرد، مسموم شده است.

این پزشک پس از گذراندن یک شب پر تب  و تاب به مراقبت از ویلسون، نامه ای به واشنگتن نوشت تا کاخ سفید را مطلع کند که رئیس جمهوری به شدت بیمار است.

صد سال جلو برویم. ترامپ ۱۲ و ۵۴ دقیقه بامداد جمعه در توئیتی به جهانیان گفت که وی و ملانیا بانوی اول آمریکا به کووید – ۱۹ مبتلا شده اند.

کاخ سفید در ابتدای امر جزئیات اندکی درمورد وضعیت سلامت ترامپ منتشر کرد.

وی هرچقدر بیمار باشد یا نه، بیماری اش مایه حیرت است، زیرا تقریبا هر روز اعلام می کرد که وضعیت کشور در ارتباط با ابتلای کرونا رو به بهبودی است.

ترامپ اذعان کرد که این بیماری را برای جلوگیری از سراسیمگی مردم کوچک برشمرده است، اما دلایلی سیاسی برای انجام این کار وجود داشت. وی که درصدد دستیابی به دور دوم ریاست جمهوری است، نمی خواست اقتصاد آمریکا قبل از انتخابات رو به افول گذارد.

به گفته «جان باری» استاد مدعو دانشگاه تولان آمریکا، دولت ویلسون به دلایل بسیار متفاوتی بیماری همه گیری آنفلوانزای اسپانیایی را کم اهمیت جلوه داد.

وی افزود: ویلسون نگران بود که هر گونه اخبار منفی درمورد هر مساله ای از تلاش جنگی بکاهد و انرژی ای را که مردم برای پیروزی در جنگ صرف می کردند، کاهش دهد. در این مورد، مزایای سیاسی مشخص تری وجود داشت.

«ویلیام هاول» استاد سیاست آمریکا در دانشگاه شیکاگو درمورد میزان شفافیت کاخ سفید درخصوص سلامت ترامپ ابراز شگفتی کرد و گفت: بدیهی است که وی مشتاق بازگشت به کارزار انتخاباتی است و همه مشوق ها را برای نشان دادن قدرت، در اختیار دارد.  

هاول افزود: اما ترامپ رئیس جمهوری است که در طول دوره ریاست جمهوری اش در مورد همه مسائل واقعی، روراستی کمتری داشته است.

وی گفت: آسیب شناسی کووید ۱۹ و ویروس سال ۱۹۱۸ بسیار شبیه به هم است و این مساله کمی ترسناک است.  

این گزارش در ادامه حاکی است: تاریخ پر است از نمونه هایی که چطور رئیس جمهوری های آمریکا مردم را درمورد بیماری ها و شرایط پزشکی شان در تاریکی نگه می داشتند.

«گروور کلولند» بیست و دومین و بیست و چهارمین رئیس جمهوری آمریکا از ترس اینکه بیماری اش، ضعف سیاسی برای او تلقی شود، شبانه در یک قایق خصوصی تحت عمل جراحی قرار گرفت و ضایعه سرطانی از دهانش خارج شد و در سال ۲۰۰۰ در نمایشگاهی از سوی یک جامعه پزشکی مستقر در فیلادلفیا به نمایش درآمد.

«لیندون جانسون» سی و ششمین رئیس جمهوری آمریکا در سال ۱۹۶۷ به طور مخفیانه تحت عمل جراحی قرار گرفت تا ضایعه ای پوستی در دستش برداشته شود.

«فرانکلین روزولت» سی و دومین رئیس جمهوری آمریکا پس از هدایت کشوری در طول یک قرن جنگ و کسادی، در سال ۱۹۴۴ به فشار خون بالا، بیماری قلبی، نارسایی قلبی و برونشیت حاد مبتلا شد.

برای روزولت رژیم کم نمک تجویز کردند و به وی دستور دادند سیگار را ترک کند. اما با نزدیک شدن به انتخابات، وی و کاخ سفید با صدور بیانیه ای اعلام کردند که این مشکل، خیلی جدی نیست.

حال مورخان بر این باورند که پزشکان روزولت، همه حقایق را به  بیمارشان و مردم نمی گفتند.

روزولت در انتخابات پیروز شد. چند ماه بعد، ۱۲ آوریل ۱۹۴۵ بر اثر ابتلا به سکته درگذشت.

به گفته «رابرت دالک» مورخ آمریکایی، «جان اف کندی» سی و پنجمین رئیس جمهوری آمریکا به حدی درد داشت که روزانه هشت نوع دارو شامل مسکن، محرک، قرص های خواب و هورمون برای زنده نگه داشته شدن مصرف می کرد.

کندی به داشتن کمردرد معروف بود و از زمان مرگش، زندگی نامه نویسان جزئیاتی از بیماری های دیگر وی را گردآوری کردند. با این وجود، وی در مدت زمانی طولانی بیماری هایش را پنهان می کرد.

«دوایت آیزنهاور» سی و چهارمین رئیس جمهوری آمریکا به بیماری شدید قلبی در سال ۱۹۵۵ مبتلا و به مدت شش هفته در بیمارستان بستری شد. پزشک آیزنهاور به جای توصیه به وی برای نامزد نشدن برای دور دوم ریاست جمهوری، گفت که سپری کردن زمان بیشتری در ضمن کار، به بهبودی اش کمک می کند.

«ویلیام هنری هریسون» نهمین رئیس جمهوری آمریکا در سال ۱۸۴۱ به ذات الریه مبتلا شد. کاخ سفید به مردم نگفت که هریسون بیمار است. هریسون تنها ۹ روز پس از ابتلا به بیماری و یک ماه پس از سوگند یاد کردن، از دنیا رفت.

در همین حال، پس از آنکه خبرنگاران تقریبا هر لحظه حضور یک رئیس جمهوری در ملاءعام را پوشش خبری می دادند، مخفی نگه داشتن شرایط پزشکی فرمانده کل قوای آمریکا سخت تر شد.

اولین نمونه شناخته شده از رخنه خبرنگاری در کاخ سفید در سال ۱۸۸۱ روی داد، زمانی که «جیمز گارفیلد» بیستمین رئیس جمهوری آمریکا هدف شلیک گلوله قرار گرفت. در حالی که گارفیلد روی تخت دراز کشیده بود، «فرانکلین تروسدل» خبرنگار آسوشیتدپرس بیرون اتاق رئیس جمهوری نشست و به صدای نفس های او گوش داد و اخبار جدید را با دیگر خبرنگاران به اشتراک گذاشت.

تروسدل در یادداشتی به همسرش درمورد شب زنده داری در کاخ سفید نوشت: به هر صدا گوش می دهم. صدای پارس یک سگ شنیده می شود، آب فواره ای که روی چمن می پاشد. حتی صدای یک قدم در عمارت شنیده نمی شود، رئیس جمهوری خواب است.

انتخابات آمریکا اگرچه در برخی ایالت‌ها آغاز شده است اما روز ۱۳ آبان ماه روز رسمی انتخابات اعلام شده است. دونالد ترامپ از طرف حزب جمهوریخواه و جو بایدن از طرف حزب دموکرات نامزدهای اصلی این رقابت‌ به حساب می‌آیند.