مشهد- ایرنا- رییس بنیاد بهره وری موقوفات آستان قدس رضوی گفت: به منظور ساماندهی حاشیه شهر مشهد ۲۷۰ هکتار از زمین‌های متعلق به این نهاد در اختیار مدیریت شهری قرار گرفته و با همکاری مدیران شهری برنامه‌هایی برای این  ساماندهی پیش‌بینی شده است.

مالک رحمتی عصر دوشنبه در جمع خبرنگاران، ساماندهی حاشیه شهر را یکی از دغدغه‌های جدی رهبر معظم انقلاب و تولیت آستان قدس رضوی دانست و افزود: قرار بر ساماندهی این منطقه با همکاری دستگاه‌های اجرایی مسوول در این بخش است.

وی ادامه داد: در این راستا  ۲۷۰ هکتار زمین با رعایت همه موازین شرعی در حوزه وقف با هدف ساماندهی ساکنین حاشیه شهر مشهد با اولویت شهرک شهید رجایی و منطقه شهید باهنر از سوی آستان قدس رضوی واگذار شده است تا در نخستین مرحله از ۲۴ هزار خانوار در این دو منطقه، ۶ هزار خانوار به زمینی که برای آنها اختصاص یافته، جابه‌جا شوند.

رییس بنیاد بهره وری موقوفات آستان قدس رضوی گفت: قرار است در این قطعه زمین طراحی جدیدی با رعایت همه استانداردهای روز مبتنی بر منطقه مسکونی دارای فضای سبز و مراکز آموزشی و بهداشتی صورت گیرد.

وی با اشاره به ۲۴ مهرماه به عنوان "روز وقف" افزود: وقف، کارآمدترین نهاد است و در تاریخ توسعه کشور وقف همواره پیشران توسعه دین و گره‌گشای مسایل مردم بوده است.

رحمتی با بیان اینکه به وقف و کارآمدی آن کم توجهی شده است، ادامه داد: وقف یک تولید زاینده بین نسلی است و باید کار مردم را به خود مردم سپرد، از این رو بنیاد بهره وری آستان قدس رضوی برای اجرایی کردن نیت واقفین به بهترین نحو، راه‌اندازی شده است.

وی گفت: کار اقتصادی برای آستان قدس رضوی هدف نبوده و موضوعیت نداشته بلکه طریقت دارد و وسیله‌ای است تا نیات واقفین به بهترین نحو اجرایی شود.

رییس بنیاد بهره وری موقوفات آستان قدس رضوی افزود: این بنیاد موقوفات را هدف اصلی خود قرار داده و مبنای آن را در چهار بعد زیارت و زائر و ترویج مکتب تشیع و سبک زندگی رضوی، خدمت به مجاور، رسیدگی به مناطق محروم و کمتر توسعه یافته و انجام اقدامات غیرقابل پیش بینی قرار داده است.

وی ادامه داد: فعالیتهای اقتصادی آستان قدس رضوی ذیل سیاستهای اقتصاد مقاومتی تعریف شده و مبتنی بر تکمیل زنجیره ارزش خواهد بود لذا آستان قدس رضوی در حوزه فعالیتهای اقتصادی در جایی که دولت وظیفه ذاتی دارد، وارد نمی‌شود.

رحمتی گفت: مردم محوری اولویت دیگر فعالیتهای اقتصادی آستان قدس رضوی است که در این راستا ۴۶ هزار هکتار به مردم سیستان و بلوچستان برای فعالیت آنان واگذار شده و هیچ تصدیگری توسط آستان قدس رضوی در این ارتباط رخ نخواهد داد.

وی در باره تاثیر کرونا  بر وضعیت اقتصادی شرکتهای وابسته به آستان قدس رضوی نیز افزود: در این راستا از بین شرکتهای اقتصادی وابسته به این نهاد صنایع لبنی، صنایع غذایی و بخش کشاورزی زیان بیشتری از شیوع این ویروس متحمل شدند اما در این مدت هیچ یک از شرکتها تعدیل نیروی انسانی نداشتند.

رییس بنیاد بهره وری موقوفات آستان قدس رضوی ادامه داد: ساماندهی حاشیه شهر نباید به یک شعار و برخورد موضعی یا فصلی مسوولان تبدیل شود بلکه ساماندهی آن نیازمند یک مدیریت و حرکت جهادی است.

وی در باره اختصاص باغ‌های آستان قدس رضوی برای استفاده عمومی نیز گفت: این باغ‌ها همواره مورد بهره برداری مردم بوده و تا جایی که نیت واقف اجازه دهد آن را در اختیار مردم قرار می‌دهیم.

رحمتی افزود: تا جایی که نیت واقف اجازه می‌داد در زمان شیوع ویروس کرونا تخفیفاتی برای مستاجرین در نظر گرفته شد اما به دلیل محدودیت مربوط به نیات واقفین امکان تداوم این تخفیفات تا پایان زمان کرونا میسر نیست.