تهران- ایرنا- فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران از اعمال جرایم سختگیرانه برای متخلفانی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند خبر داد و از مردم خواست تا موارد تخلف را به معاونت بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی استان تهران گزارش دهند.

به گزارش دوشنبه شب ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، علیرضا زالی گفت: گزارش‌ها نشان می‌دهد علی رغم تاکید ستاد ملی مقابله با کرونا، ستاد مقابله با کرونای تهران و استانداری تهران بسیاری از محدودیت ها به طور جدی مورد توجه قرار نگرفته است و طبق نتایج جلسات با وزیر کشور و استاندار تهران، قرار بر این شد تا ابعاد نظارتی رعایت پروتکل ها و دستورالعمل ها با جدیت دنبال شود.
وی ادامه داد: امیدواریم مردم هم در این زمینه همکاری های لازم را داشته باشند و در صورت مشاهده تخطی مشاغلی که تعطیل اعلام شده، به ستاد مقابله با کرونا کلانشهر تهران یا معاونت بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی مستقر در تهران اطلاع دهند تا مورد بررسی قرار گیرد.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران در این خصوص افزود: تمامی اصناف موظف به نصب کیو آر کد مختص خود در معرض دید ارباب رجوع هستند که این کد قابل رهگیری است. بر اساس این کد مردم می توانند شکایات خود را از طریق سامانه ۱۹۰ به معاونت بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی استان تهران منتقل کنند تا رسیدگی شود.
 
لزوم استمرار محدودیت ها برای کنترل بیماری
 به گفته زالی، تعطیلی یک هفته از نظر اپیدمیولوژیک تاثیر چندانی بر کنترل بیماری، با توجه به دوره نهفتگی آن، نخواهد داشت و درخواست ما تمدید و استمرار  محدودیت هاست.
وی از اجرای طرح اعمال جرایم برای متخلفانی که در تهران دستورالعمل ها را رعایت نمی کنند، تا هفته آینده خبر داد و گفت: از طرفی با همکاری استاندار تهران نامه ای با تاکید بر اعمال جرایم قطعی برای سفرهای غیرضرور خطاب به وزیر بهداشت و وزیر کشور نیز تنظیم و ارسال شد. البته تصمیم برای اعمال جرایم در کشور نسبت به سایر کشورهای دنیا با تاخیر صورت گرفت.
 
در برخی مناطق تنها ۳۵ درصد افراد ماسک می زنند
زالی اظهار کرد: در استان تهران تنها ۵۵ درصد افراد از ماسک استفاده می کنند که این آمار در برخی مناطق کمتر است و حتی در برخی نواحی پرتراکم این عدد به ۳۵ درصد هم می رسد.
ماسک شرط لازم برای پیشگیری است و شرط کافی و مهم برای جلوگیری از سرایت این بیماری، فاصله گذاری اجتماعی است. بدون ایجاد فرآیندهای مورد نظر در این خصوص، زدن ماسک کمک کننده است اما راه حل قطعی نخواهد بود.
 
بستری نزدیک به هزار نفر بیمار جدید در ۲۴ ساعت گذشته
زالی تصریح کرد: در ۲۴ ساعت گذشته در تهران مجموع افرادی که بر اثر کرونا جان خود را از دست دادند، ۱۱۶ مورد گزارش شده است که از این تعداد، ۷۰ نفر آزمایش PCR مثبت داشته اند.
وی با اشاره به اینکه در روزهای اخیر میزان مراجعین سرپایی و میزان بستری در بخش های بیمارستانی استان تهران، رو به افزایش بوده که نشان دهنده وضعیت نگران کننده ای است، افزود: در ۲۴ ساعت گذشته در تهران ۹۶۱ بیمار جدید در مراکز درمانی بستری شدند که عدد قابل توجهی است. از این میزان ۱۶۷ نفر در بخش مراقبت های ویژه بستری شدند.
فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران، گفت: سهم بستری بیماران از مراجعه کنندگان به بخش های بهداشتی و درمانی، عددی معادل ۱۰,۵ درصد است و ۱۹ درصد از مجموع افراد بستری در بیمارستان ها، در بخش مراقبت ویژه تحت درمان قرار گرفته اند.
به گفته زالی، در مهرماه در سه روز متفاوت آمار مرگ و میر، مراجعین و بستری نسبت به روزهای آغازین بحران تاکنون، رکورد زده است که بدترین وضعیت در تهران ۷۲ ساعت قبل گزارش شد.
وی در پایان عنوان کرد: بر اساس تعاریف علمی، اگر در دو هفته اخیر در یک منطقه به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر بیش از ۲۵ مورد ابتلا گزارش شده باشد، وضعیت بحرانی و قرمز تلقی می شود که در تهران بسیار فراتر از این شاخص در حال حرکت هستیم.