هنوز صدای غرش بهاری آسمان در سال گذشته در گوشش پژواک دارد، غرشی که ارمغانش هراس بود، باران که باید مایه دلگرمی اش برای افزایش محصول بود، برایش اضطراب آور شده بود، دلهره فروریختن خانه، گویا زمین را زیر پایش را خالی می کرد.
آن شب بالاخره آنچه از آن می ترسید، پیش آمد و دیوارهای گلی نمناک شده از باران، در برابر تازیانه هایش تاب نیاورد، دیوار ترک برداشت و خانه را برایشان ناامین کرد.
اما با همت دولت، اکنون ناامیدی ها به امید بدل شده و دل نگرانی ها برای همیشه پایان یافته است. نه تنها در این روستای ترکمن نشین شهرستان راز و جرگلان بلکه در سایر روستاهای سیل زده استان، کار بازسازی منازل خسارت دیده، رو به پایان است و به زودی جشن پایان بازسازی این مناطق برگزار می شود.
رییس ستاد بازسازی مناطق سیل زده رازوجرگلان خراسان شمالی در این باره گفت: با کمک های دولت، تاکنون بیش از ۳۰ درصد از منازل مسکونی این شهرستان مقاوم سازی شده است.
براتعلی احمدی اظهار داشت: بیشتر منازل مسکونی در شهرستان، خشتی و گلی است از این رو در بارندگی ها دچار آسیب می شود.
وی افزود: بارندگی های مردادماه امسال که سبب آبگرفتگی شده بود، به شماری از واحدهای مسکونی شهر راز، مرکز این شهرستان خسارت وارد کرده که برای بازسازی آنها از منابع ویژه مسکن روستایی، تسهیلات پرداخت میشود.
رییس ستاد بازسازی مناطق سیل زده شهرستان راز و جرگلان گفت: خشتی و گلی بودن منازل روستاییان در این شهرستان سبب شده تا این بناها را در برابر حادثه های طبیعی، آسیب پذیر باشد اما خوشبختانه مردم این شهرستان با استفاده از تسهیلات و کمک های دولتی، برای مقاوم سازی واحدهای مسکونی، اقدام کرده اند.
افزایش مقاوم سازی منازل روستاییان خراسان شمالی
حمایت های دولت از مقاوم سازی منازل روستاییان، تنها به بازسازی مناطق سیل زده، محدود نبوده است. در این سال ها، دولت توجه ویژه ای برای ایجاد سرپناه مقاوم در روستاها داشته است و با اقدامات انجام شده، میزن مقاوم سازی این واحدهای مسکونی بیش از ۱۸ درصد رشد داشته است.
معاون امور بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان شمالی در این باره گفت: میزان مقاوم سازی واحدهای مسکونی در روستاهای استان در هشت سال گذشته، ۱۸.۳ درصد افزایش یافته است.
علی روحانی اظهار داشت: از سال ۹۲ تا کنون، ۱۱ هزار و ۲۵۶ واحد مسکونی از محل طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی در در نقاط روستایی استان ساخته شده است و با این اقدام، شمار واحدهای مقاوم سازی شده، به نسبت سال ۹۲، ۱۸.۳ درصد افزایش یافته است.
از سال ۹۲ تا کنون، ۱۱ هزار و ۲۵۶ واحد مسکونی از محل طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی در در نقاط روستایی استان ساخته شده و با این اقدام، شمار واحدهای مقاوم سازی شده، به نسبت سال ۹۲، ۱۸.۳ درصد افزایش یافته است
وی افزود: در سال های گذشته، ساکنان در برخی از نقاط شهری استان هم از تسهیلات طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی استفاده کرده اند که در این نقاط هم در مجموع، هزار و ۶۲۵ واحد از قالب این طرح، ساخته شده.
وی خاطرنشان کرد: در مجموع ۱۲ هزار و ۸۸۱ واحد مسکونی در روستاها و شهرهای استان از محل طرح ویژه تسهیلات مسکن روستایی ساخته شده است.
وی اظهار داشت: پرداخت تسهیلات برای ساخت مسکن در قالب طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی از سال ۸۵ آغاز شده و در سطح کشور سالانه ۲۰۰ هزار واحد در این مناطق ساخته می شود که سهم استان، پرداخت وام برای پنج هزار واحد در هر سال بوده است.
وی گفت: از سال ۹۲ تا کنون، در اسفراین هزار و ۵۶۹ واحد، بجنورد سه هزار و ۶۲۶ واحد، جاجرم ۵۲۱ واحد، راز و جررگلان ۶۹۷ واحد، شیروان هزار و ۹۳۹ واحد، فاروج هزار و ۱۴۴ واحد، گرمه ۱۸۰ واحد و مانه وسملقان هزار و ۵۸۰ واحد در نقاط روستایی استان با استفاده از تسهیلات طرح ویژه مسکن روستایی ساخته شده است.
معاون امور بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان شمالی گفت: خوشبختانه دولت، توجه خوبی به مقاوم سازی و بهسازی مسکن محرومان و اهالی روستاها دارد و حمایت های خوبی در این زمینه از این اقشار انجام شده است.
کمک دولت به ساخت واحدهای ناتمام
روحانی افزود: برای نخستین بار در این دولت، کمک به تکمیل واحدهای ناتمام، مورد حمایت قرار گرفت، برخی از افراد که از وام طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی استفاده کرده اند، بضاعت مالی برای تکمیل واحد مسکونی خود را ندارند، در این زمینه، پرداخت کمک های بلاعوض از محل حساب ۱۰۰ امام(ره) در دستور کار قرار گرفت.
وی با بیان اینکه تاکنون، بیش از ۱۲۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض برای تکمیل بیش از ۲ هزار واحد مسکونی روستایی استان پرداخت شده است خاطرنشان کرد: برای تکمیل هر واحد مسکونی، ۲۰ میلیون تا ۸۰ میلیون ریال کمک بلاعوض به متقاضیان پرداخت می شود.
پرداخت بیش از ۱۲۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض برای تکمیل واحدهای مسکونی
کمک های بلاعوض موجب افزایش توان مالی روستاییان برای تکمیل واحدهای مسکونی شده است روستاهای خراسان شمالی که بیشتر در مناطق محروم واقع شده است.
معاون امور بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان شمالی با اشاره به کمک های دولت برای بازسازی منازل مسکونی خسارت دیده از زلزله سال ۹۶ گفت: در زلزله ۲۳ اردیبهشت ماه سال ۹۶، ۱۴ هزار و ۵۰۹ واحد مسکونی در ۷۷ روستا و ۲ شهر استان خسارت دید. در این زلزله ۲ هزار و ۴۴۹ واحد در روستاها به علت شدت زلزله نیاز به تخریب و نوسازی پیدا کرد و در شهرها نیز ۲ هزار و ۵۰۰ واحد نیاز به تخریب پیدا کرد.
روحانی افزود: همچنین در روستاهای استان ۲ هزار و ۱۰۰ واحد مسکونی و در شهرها هفت هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی نیاز به تعمیر پیدا کرد که انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه برای تعمیر واحدهای خسارت دیده از زلزله سال ۹۶، ۹ هزار و ۶۶۱ فقره وام پرداخت شد گفت: برای تعمیر هر واحد مسکونی، ۱۲۰ میلیون ریال تسهیلات با نرخ چهار درصد پرداخت شده است.
معاون امور بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان شمالی اظهار داشت: تاکنون ۲ هزار و ۴۴۹ واحد خسارت دیده از زلزله سال ۹۶، بازسازی شده است.
تاکنون ۲ هزار و ۴۴۹ واحد خسارت دیده از زلزله سال ۹۶، بازسازی شده است
روحانی گفت: در زلزله پارسال سنخواست شهرستان جاجرم هم، ۱۸۴ واحد مسکونی در نقاط روستایی،خسارت دید که بازسازی شده است و بر این اساس در مجموع ۲ هزار و ۶۳۳ واحد مسکونی خسارت دیده از زلزله در استان، از سال ۹۶ تا کنون با پرداخت تسهیلات، نوسازی شده است.
ساخت۱۸ هزار و ۳۴۶ واحد مسکونی در دولت تدبیر و امید
وی اظهار داشت: در مجموع از سال ۹۲ تاکنون ۱۸ هزار و ۳۴۶ واحد مسکونی با استفاده از تسهیلات و کمک های دولتی، در روستاهای استان ساخته شده و به بهره بردای رسیده است.
وی افزود: در شهرهای استان هم ۷۵۰ واحد مسکونی خسارت دیده از زلزله سال ۹۶، و ۳۴۰ واحد خسارت دیده از سیل و بارندگی سال ۹۷ و هزار و ۶۲۵ واحد مسکونی هم با استفاده از تسهیلات طرح ویژه بهسازی مسکن روستایی، در شهرها ساخته شده است که در مجموع، ۲ هزار و ۷۱۵ واحد مسکونی با کمک دولت در شهرهای استان ساخته شده است.
روحانی گفت: در مجموع از سال ۹۲ تا کنون ۲۱ هزار و ۶۱ واحد در شهرها و روستاهای استان ساخته شد است و با اقدامات انجام شده، میزان مقاوم سازی در روستاهای استان در هشت سال گذشته، ۱۸.۳ درصد ارتقا یافته است.
معاون امور بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: اکنون ۵۹ درصد از واحدهای مسکونی در روستاهای استان مقاوم است.
روحانی اظهار داشت: اقدام دیگر برای تامین مسکن اقشار محروم، کمک به خانه دار شدن مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) است، در این زمینه تاکنون با کمک این بنیاد، ۶۰ واحد مسکونی برای مددجویان ساخته شده است.برای ساخت این واحدهای مسکونی، علاوه بر تسهیلات طرح بهسازی مسکن روستایی، ۲۵ میلیون ریال کمک بلاعوض از طرف بنیاد مسکن و ۲۵ میلیون ریال کمک بلاعوض از طرف کمیته امداد پرداخت شده است.
معاون مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان شمالی گفت: یکی از اقدامات شاخص برای مقاوم سازی مسکن روستاییان، متقاعد کردن روستاییان شهرستان راز و جرگلان به استفاده از تسهیلات است.
وی خاطرنشان کرد: مردم اهل تسنن در شهرستان راز و جرگلان، با توجه به فرهنگ حاکم، از تسهیلات طرح ویژه مسکن روستایی استقبال نداشتند و از دریافت این وام هر چند با نرخ سود کم خودداری می کردند اما با اقدامات انجام شده، این اهالی با این وام، آشتی کردند.
وی گفت: چهار هزار مسکن روستایی در دولت یازدهم و دوازدهم با ارائه تسهیلات ارزان قیمت و بلاعوض برای روستاییان شهرستان مرزی رازوجرگلان ساخته شد و تاکنون برای ۲ هزار و ۹۰۰ واحد مسکونی رازوجرگلان پایان کار صادر شده و بقیه واحدها نیز در مراحل پایانی ساخت است.
روحانی اظهار داشت: سال گذشته شاهد انقلابی در حوزه ساخت مسکن روستایی شهرستان بودیم زیراکه از چهار هزار واحد بیش از سه هزار واحد آن در سال ۹۸ ساخته شد.
روحانی با اشاره به اعطای تسهیلات کم بهره به متقاضیان ساخت مسکن روستایی تصریح کرد: وام ساخت و بازسازی مسکن روستایی از سال ۹۲ تا ۹۸ متغیر بود ولی از سال ۹۸ به هر متقاضی تا سقف ۷۵۰ میلیون ریال تسهیلات در قالب کمک های بلاعوض معیشتی، اجاره بها و احداثی داده شده است.
وی افزود: در این بین ۲۱۰ میلیون ریال از ۷۵۰میلیون ریال تسهیلات ساخت مسکن روستایی، کمک بلاعوض بوده است.
معاون امور بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان شمالی با بیان اینکه شاخص مقاوم سازی منازل روستایی در شهرستان راز و جرگلان در کمتر ۲ سال گذشته، ۱۵ درصد ارتقا یافته است گفت: در ۲ سال گذشته، کمتر از ۱۸ درصد از منازل روستاییان در شهرستان راز و جرگلان، مقاوم سازی شده بود اما این رقم اکنون به ۳۳ درصد رسیده است.
پیشرفت ۹۳ درصدی بازسازی منازل سیلزده
در بارندگی ها و سیل پارسال منازل بسیاری از روستاییان خسارت دید و بازسازی ۶ هزار و ۴۵۰ واحد مسکونی در شهرها و روستاهای استان مصوب شد که ۴۵۰ واحد مسکونی در شهرها و مابقی در روستاها است. اکنون بازسازی این واحدها، ۹۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. آنگونه که مسوولان اعلام کرده اند، بازسازی این منازل مسکونی، مقاوم سازی واحدهای مسکونی در روستاهای استان را ۶.۵ درصد ارتقا داده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان شمالی در این باره گفت: بازسازی منازل خسارت دیده از بارندگی و سیل بهار سال ۹۸ تا کنون ۹۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ساخت پنج هزار و ۴۰۰ واحد به پایان رسیده است.
علی محمدی با بیان اینکه تمام این واحدها برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی و منجر به انعقاد قرارداد شده است افزود: پرداخت تسهیلات برای بازسازی منازل مسکونی در روستاها، مقاوم سازی منازل در این مناطق را ۶.۵ درصد ارتقا داد.
پرداخت تسهیلات برای بازسازی منازل مسکونی در روستاها، مقاوم سازی منازل در این مناطق را ۶.۵ درصد ارتقا داد
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: تاکنون برای حدود پنج هزار واحد مسکونی، پایان کار گرفته شده است.
محمدی اظهار داشت: بازسازی هفت درصد باقی مانده از منازل خسارت دیده استان، به زودی به اتمام می رسد و در آبان ماه، جشن پایان بازسازی در استان برگزار می شود.
وی افزود: برای بازسازی مناطق آسیب دیده از بارندگی ها، به ازای هر واحد مسکونی در شهرها ۵۰۰ میلیون ریال و هر واحد مسکونی در روستاها ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات پرداخت شده است.
وی اظهار داشت: علاوه بر آن، بیش از هزار و ۲۶۷ میلیارد ریال کمک بلاعوض شامل معیشتی، اجاره بها و احداثی پرداخت شده است.
سیمان رایگان برای بازسازی منازل
محمدی درباره توزیع سیمان رایگان بین روستاییان خسارت دیده از بارندگی های پارسال گفت: تا کنون حدود ۵۰ هزار تن سیمان معادل حدود یک میلیون پاکت از این محصول میان روستاها توزیع شده است.
تا کنون حدود ۵۰ هزار تن سیمان معادل حدود یک میلیون پاکت از این محصول میان روستاها توزیع شده است
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان شمالی با بیان اینکه به ازای هر واحد مسکونی، ۱۶۰ پاکت سیمان رایگان توزیع می شود اظهار داشت: سیمان رایگان، اهدایی رهبر معظم انقلاب است که از استان گلستان به روستاهای استان به صورت رایگان حمل می شود.
بر اساس این گزارش، ۴۴ درصد از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در روستاها سکونت دارند.
اکنون ۵۹ درصد از منازل روستاییان خراسان شمالی مقاوم است.