به گزارش ایرنا موضوعاتی که محسن عشایری مدیرعامل سازمان آتش نشانی وخدمات ایمنی جهرم در دیدار امام جمعه این شهر با کارکنان این مجموعه مطرح کرد و بحث شد شامل فراگیر بودن ماموریت های این تشکل نیز بود.
حجت الاسلام محمد حسین مدبر امام جمعه جهرم هم گفت: لازم است در زمینه تجهیزات آتشنشانی جهرم به طور جدی چارهاندیشی شود.
تماسها و تاسفها
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی جهرم در این دیدار گفت: با وجود اینکه با کمبود نیرو مواجه هستیم اما در صورت درخواست کمک، به شهرهای اطراف خدماترسانی میکنیم که به عنوان نمونه میتوانم به شهرهای خفر، لار، مرودشت، داراب اشاره کنم.
محسن عشایری بیان کرد:متأسفانه درصد بالای مزاحمتهای تلفنی توسط شهروندان با سامانه ۱۲۵ زیاد است که از ۴۳ هزار و ۲۰۰ تماس که در شش ماه اول امسال با سازمان آتش نشانی جهرم گرفته شدحدود ۸۰ تا ۸۵ درصد تماسهای دریافتی مزاحمت تلفنی هستند.
به این ترتیب او از آنچه مأموریتهای کاذب نامید گلایه کرد و ادامه داد: این موضوع به جز خستگی مفرط و هزینه و چشمانتظاری حادثهدیدگان و ایجاد خسارات مالی و تلفات جانی ناشی از آن چیزی را در پی نخواهد داشت.
عشایری بیان کرد: در شش ماه اول امسال در ۸۸۸ عملیات شرکت کردیم و ۵۴۸ مورد حریق و ۳۴۰ مورد امداد و نجات از عملیاتهای شش ماه سال ۹۹ در جهرم بود که این میزان نسبت به شش ماه سال گذشته با افزایش قابل توجهی رو به رو بوده است.
وی اظهار کرد: اگر شهروندان آموزش دیده باشند نقش آنان در زمان حوادث مهم است و در حال آماده کردن زیرساختی برای این امر هستیم که بتوانیم افراد داوطلب را آموزش دهیم تا هم کمک یار آتش نشانان و هم نجات بخش جان انسانها در حوادث باشند.
به گفته این مقام در بحث آموزش همگانی در حال انجام اقدامات و فعالیت های موثر و مفیدی هستیم و تمام ساختمانها، تاسیسات ادارات و ارگانهای مختلف و مکانهای پر تجمع را رصد و اشکالات و ایرادات آنان را برای رفع نواقص به صورت مکتوب به آنان اعلام کردیم.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی جهرم گفت: ورزشگاهها، بازارها، باشگاهها، مجتمعهای شلوغ از دیگر مکانهایی بود که رصد کردیم تا مشکلات آنان برای ارائه خدمت رسانی در زمان بحران و حادثه برطرف شود.
وی افزود: ایمنی و بهینه سازی محیط اولویت اصلی سازمان آتش نشانی است و پیشگیری از عدم ارائه خدمات در زمان مناسب در بحرانها اولویت مهم دستور کار ما در آتش نشانی جهرم است.
وی ابراز کرد: تلاش کردیم تا ساز و کاری برای تایید آتش نشانی برای خانهها در هنگام ساخت صورت بگیرد که با پیگیری و تلاشهایی که صورت گرفت و موافقت شهردار موفق شدیم در زمان صدور پروانه ساختمانی یک مورد را جهت تاییدیه بحث ایمنی در نظر بگیریم که در زمان حادثه دچار مشکل در امداد رسانی نباشیم.
مدیر عامل سازمان آتش نشانی جهرم گفت: جهرم از نظر مأموریتهای آتشنشانی پر مأموریتترین شهر استان فارس بعد از شیراز است اما متاسفانه در منطقه شرق جهرم ایستگاه آتش نشانی وجود ندارد و این معضل برای این قسمت از شهر است.
عشایری اضافه کرد: ما در شهر جهرم نیازمند هفت ایستگاه آتش نشانی هستیم اما اکنون سه ایستگاه آتش نشانی در شهر جهرم مشغول به خدمت رسانی به مردم است.
وی ابراز کرد: با وجود آشنایی آتش نشانان جهرمی با امکانات مختلف امدادی، به دلیل گرانی بیش از حد تجهیزات آتش نشانی، شهرداری توان تامین خرید تجهیزات را ندارد.
ماموریت خطیر
حجتالاسلام محمدحسین مدبر امام جمعه جهرم در این دیدار گفت: سازمان آتشنشانی در زمینه کمک به نجات جان و مال انسانها خدمات ویژهای دارد و موفقیت هر مجموعه مرهون نیروی انسانی، تجهیزات و امکانات آن است.
وی ابراز کرد: احساس مسئولیت از وظایف پرسنل آتش نشانی است که باید در اموری که احساس میکنید حالت خطرناکی دارد فراتر از نامه و هشدار پیگیر باشید.
وی اظهار کرد: در حالی که شهرداری مجوز احداث ساختمان های چندین طبقه را میدهد اگر در طبقاتی با ارتفاع بالا آتشسوزی رخ دهد تجهیزات آتش نشانی جهرم امکان کنترل آن را ندارد و در این زمینه شهرداری باید به فراخور ظرفیت شهر اقدام به مجوز احداث ساختمانها با ارتفاع بیش از حد کند و یا مجوز ندهد یا به فکر این مسائل باشد.
در این دیدار اعلام شد: بیشترین موارد حضور سازمان آتش نشانی جهرم در عملیات ایمن سازی، فرونشاندن آتش در باغ ها و زمینهای کشاورزی، نجات سقوط کردگان در چاه، یاری به گرفتارشدگان تصادفات است.
شهرستان جهرم در فاصله ۱۹۳ کیلومتری از جنوب شرق شیراز قرار دارد.