سنندج - ایرنا - معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون با مسدود کردن چاه‌های غیرمجاز، سه میلیون و ۷۰۰ هزار مترمکعب آب به آبخوان‌های استان برگشت داده شده است.

عرفان مومن‌پور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال جاری با همکاری دستگاه قضایی و نیروی انتظامی، ۲۳۰ حلقه چاه غیرمجاز در مناطق مختلف استان مسدود شد و این کار با قاطعیت ادامه خواهد یافت.

وی با بیان اینکه تاکنون ۱۳ هزار و ۸۰۰ پروانه بهره‌برداری چاه مجاز در استان صادر شده است، اضافه کرد: در مجموع و براساس تحقیقات انجام گرفته، بیش از هفت هزار و ۳۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در مناطق و بخش‌های مختلف کردستان وجود دارد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای کردستان به نصب ۷۰ دستگاه کنتور هوشمند حجمی بر روی منابع آب استان در سال جاری اشاره کرد و افزود: براساس الزام وزارت نیرو هیچ پروانه بهره‌برداری چاه آب صادر یا تمدید نمی‌شود مگر اینکه کنتور هوشمند روی آن نصب شده باشد.

مومن‌پور یادآور شد: شناسایی از طریق گروه‌های گشت و بازرسی و پیگیری تسریع در صدور حکم انسداد مراجع قضایی، فرهنگ سازی و اطلاع رسانی در خصوص عوارض و عواقب برداشت بی‌رویه از منابع آب و حفر چاه غیرمجاز از جمله برنامه‌های این شرکت در زمینه انسداد چاه‌های غیرمجاز است.

کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از توده‌های هوای گرم و مرطوب مدیترانه‌ای است که موجب بارندگی‌هایی در بهار و ریزش برف در زمستان‌ها می‌شود.

میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل ۴۵۵ میلی‌متر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود ۸۰۰ میلی‌متر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود ۴۰۰ میلی‌متر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به ۵۰۰ میلی متر است.

از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان می‌توان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضه‌های آبریز نیز به سفیدرود شامل رودخانه‌های تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانه‌های سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.

تعداد دشت‌های استان ۹ مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، ۲ دشت در غرب و ۲ مورد دیگر در جنوب استان واقع شده است و دشت‌های قروه، دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشت‌های ممنوعه محسوب می‌شود.  

۱۸ سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت ۱۲ سد در اختیار استان است و چهار سد قشلاق، سنگ‌سیاه، عباس آباد بانه و سد زریوار به بهره‌برداری رسیده است.