ارومیه- ایرنا- دبیر کارگروه ملی احیای دریاچه ارومیه و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: طبق آخرین بسیمتری صورت گرفته از کف، عمق دریاچه به میزان ۳۵ سانتی‌متر افزایش یافته است.

عیسی کلانتری روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از رودخانه گدار نقده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دریاچه ارومیه چهار سال پیش تقریبا خشک شده بود اما هم اکنون با توجه به اینکه کم‌آب ترین فصل سال است، ۴.۳ میلیارد مترمکعب آب در دریاچه وجود دارد.

وی بیان کرد: این درحالی است که هنوز آب‌های حاصل از بارش های پاییزی به دریاچه ارومیه نرسیده و فقط آب‌ حاصل از صرفه‌جویی در بخش کشاورزی به دریاچه روانه شده ‌است.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: تمامی کارهای سخت افزاری ستاد احیای دریاچه ارومیه، امسال تمام می‌شود ولی باید تا سال ۱۴۰۶، از برنامه های احیای این دریاچه حمایت لازم صورت گیرد.

کلانتری با اشاره به ضرورت حفاظت مستمر از دریاچه ارومیه، مالک اصلی دریاچه را محیط زیست اعلام کرد و ادامه داد: وظایف ستاد احیا از مرداد سال آینده به مرکز آینده‌پژوهی واگذار می‌شود و این مرکز مستقل خواهد بود که هیات علمی و اجرایی و محیط بان برای خود خواهد داشت.

قبل از تشکیل ستاد احیای دریاچه ارومیه تراز این حوزه آبی بسته سالانه به طور متوسط ۴۰ سانتی‌متر کاهش می‌یافت اما در سایه اقدامات دولت تدبیر و امید، روند خشک شدن آن متوقف شد.

هرچند تراز ‌هزار و ۲۷۴ متر به عنوان ارتفاع اکولوژیک دریاچه ارومیه اعلام شده ولی این دریاچه در تراز ‌هزار و ۲۷۲ متر هم شرایط مطلوبی خواهد داشت و بیش از ۹۵ درصد کانون‌های ریزگرد آن رفع خواهد شد.

دریاچه ارومیه در قالب طرح‌های ستاد احیا قرار است ظرف مدت ۱۰ سال  از ۱۳۹۴ به تراز اکولوژیک خود برسد که حدود یک‌ونیم تا ۲ سال از برنامه عقب است؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین‌المللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست از روز گذشته، سه شنبه برای بررسی وضعیت طرح های احیای دریاچه ارومیه به آذربایجان غربی سفر کرده است.
بازدید از تونل انتقال آب، وضعیت آب موجود در دریاچه و همچنین آخرین اقدامات انجام شده در حوزه احیا از جمله برنامه های کلانتری در سفر ۲ روزه به ارومیه و آذربایجان غربی بوده است.