طرح های سالم سازی دریا در مازندران از پانزدهم خرداد امسال آغاز شد و سی و یکم شهریور به پایان رسید.
گزارش روز چهارشنبه پزشکی قانونی مازندران نشان می دهد که ۴۱ نفر از غرق شدگان مرد و چهار نفر زن بودند. همچنین مرگ ناشی از غرق شدگی هشت نفر در خرداد ماه ، ۹ نفر در تیر ، ۱۴نفر در مرداد و ۱۴ نفر هم در شهریور ماه به ثبت رسیده است.
براساس آمار پزشکی قانونی، شهرستانهای بابلسر با ۱۳ نفر ، نوشهر با هفت و چالوس با ۶ نفر بیشترین غرقی را داشتند در حالی که امسال در آب های ساحلی دریای خزر در شهرستان های ساری ، جویبار و میاندرود کسی غرق نشده است.
بررسی آمار پزشکی قانونی مازندران نشان می دهد که ۲۴نفر از غرق شدگان ۲۱ تا۳۰ سال سن داشتند و ۷۶ درصد از غرق شدگان نیز غیر بومی بودند.
آمار تفکیکی محل غرق شدگان نیز نشان می دهد که امسال ۳۱ نفر در خارج از طرح جان باختند، هشت نفر در سواحل بخش خصوصی غرق شدند ، محل غرق شدن پنج نفر نیز در منطقه غیر قابل پوشش نیروهای امداد و نجات بود و تنها یک نفر در داخل محوطه طرح دریا جانش را از دست داد.
طرح ساماندهی دریا از سال ۹۲ با هدف کاهش مرگ و میر هنگام شنا در دریای خزر در مازندران به اجرا گذاشته شد و توانست در همان سال نخست آمار حدود ۲۰۰ نفر غرق شده هنگام شنا را در تابستان سال ۹۱ تا ۵۰ درصد کم کند. آمار قربانیان دریا تابستان سال ۹۸ هم به ۳۱ نفر رسید.
شناسایی نقاط کور و حادثه خیز ، نصب تابلوهای شنا ممنوع ، افزایش تعداد ناجیان غریق ، استقرار ماموران انتظامی در مناطق خطرساز ، افزایش ساعات فعال ماندن طرح در شب و ساماندهی شناگاه های خصوصی در کنار فعال نگه داشتن طرح در ماه مبارک رمضان در سال های گذشته مهم ترین عواملی بود که به کاهش آمار قربانیان کمک کرد.
مازندران ۳۷۰ کیلومتر از ساحل دریای خزر را در اختیار دارد و بر اساس اعلام استانداری پارسال هنگام اجرای طرح دریا ۳۷۰ نقطه حادثه خیر در این محدوده شناسایی و برای جلوگیری از شنا با تابلوی 'شنا ممنوع' و گماشتن ماموران انتظامی و ناجیان غریق نشانه گذاری شد .