به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از سازمان توسعه تجارت ایران، «محمود بازاری» اضافه کرد: صادرات کیوی براساس ضوابط فنی و کیفی اعلامشده از سوی وزارت جهاد کشاورزی و تصمیمات میز صادرات کیوی با هدف استحصال محصولی با کیفیت و صیانت از جایگاه آن در کشور در بازارهای هدف طی دوره چهار ماهه از ۱۵ تیرماه تا ۱۵ مهرماه هر سال ممنوع میشود.
وی افزود: محصول کیوی یکی از مهمترین اقلام سبد صادرات محصولات میوه و ترهبار کشور است که سالیانه ارزآوری مناسبی دارد و به بیش از ۲۵ کشور هدف صادر میشود.
پیش از این نیز «زهرا جلیلیمقدم» مدیرکل دفتر میوهای گرمسیری و نیمهگرمسیری اعلام کرده بود بعد از بررسیهای چندساله با اخذ معیارهای کیفی و استانداردهای کشورهای مهم تولید و صادرکننده کیوی و مطرح شدن این موضوع با ذینفعان، کارشناسان، محققین، تجار و تولیدکنندگان پیشرو، در تاریخ اعلام شده صادرات این محصول با بریکس زیر ۶.۲ ممنوع است تا از صادرات میوه نارس و کال به نام و برند میوه ایرانی جلوگیری شود زیرا میوه نارس، طعم مطلوبی ندارد و مسلما با تأثیر منفی بر مصرف کنندگان موجب کاهش تمایل به مصرف میشود.
به گزارش ایرنا، در ۱۰ ماهه سال ۹۸ حدود ۱۱۲ هزار تن کیوی به ارزش بیش از ۸۲ میلیون دلار به سایر کشورها صادر شده بود.