تهران - ایرنا - رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران گفت: شیوع ویروس کرونا گرچه وضعیت تلخی را بر جامعه تحمیل کرد اما در عین حال سبب افزایش سواد سلامت مردم و نیز ارتقای خودمراقبتی شد.

حمید پیروی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا درباره آموخته‌های جامعه از بحران کرونا اظهار داشت: شیوع ویروس کرونا با آثار و نتایج متعددی در زمینه پزشکی، اجتماعی، فرهنگی، رفتاری و خانوادگی همراه بود. به عنوان مثال، ارتقاء بهداشت محیطی و فردی که خودمراقبتی به منظور حفظ و صیانت از سلامت فردی و اجتماعی را افزایش می‌دهد، یکی از دستاوردهای مهم این بحران در عرصه پزشکی و سلامت است.

وی افزود: از منظر خانوادگی، تاب‌آوری اجتماعی در حوزه خانواده و ارتباط بین فردی نیز به دلیل فراگیری تغییر سبک زندگی و پذیرش محدودیت‌های اجتماعی افزایش یافت.

پیروی همچنین با اشاره به ارتقا سطح سواد «آی تی» در جامعه ایران به عنوان یکی دیگر از تبعات بحران کرونا عنوان کرد: شیوع این بیماری برخی اقدامات در عرصه زندگی اجتماعی را به عرصه فناوری و «آی تی» کشاند و این امر نیز از دیگر دستاوردهای مهم کرونا محسوب می‌شود.

بحران کرونا، احترام به حقوق شهروندی را افزایش داد

وی تاکید کرد: تقویت انسجام ملی و مشارکت اجتماعی نیز در عرصه اجتماعی، یکی دیگر از نتایج شیوع کرونا بود. در حال حاضر برای حفظ حقوق شهروندی در فضاهای اجتماعی باید پروتکل‌های بهداشتی نظیر استفاده از ماسک رعایت شود و احترام به سلامت دیگران مشارکت‌ و اتحاد اجتماعی را افزایش می‌دهد.

‌عضو هیات علمی دانشگاه تهران ادامه داد: این انسجام همواره در شرایط بحران همچون جنگ تحمیلی در جامعه ایران مشاهده شده است. درواقع در شرایط اضطرار، اذهان عمومی از مصائب و مشکلات اقتصادی و اجتماعی به حفظ همبستگی و حمایت اجتماعی معطوف شده و این امر انسجام ملی را تقویت می‌کند.

به گفته وی، برای مقابله با این بیماری، دسترسی شهروندان به اقلام و ضروریات بهداشتی نیز حائز اهمیت و این مساله به عنوان یک مبحث کلان در اختیار دولت‌مردان و سیاستگذاران کشور است. به عنوان مثال، ژاپن به عنوان یک الگوی موفق در این زمینه به دلیل فراهم‌ کردن کالاهای بهداشتی برای شهروندان و انسجام ملی، یک روز نیز تعطیل نشد.

شیوع ویروس کرونا و تسریع روند آموزش‌های الکترونیکی در کشور

پیروی اظهار کرد: تسریع روند آموزش‌های الکترونیکی در کشور (که در برخی از امکان و نقاط ایران آغاز شده بود) نیز از دستاوردهای حیاتی بحران کرونا محسوب می‌شود که با کاهش اتلاف زمان، انرژی، هزینه و زیست محیط همراه بود.

رئیس مرکز مشاوره دانشگاه تهران یادآور شد: افزایش جست وجوگری انسان که به سهولت با استفاده از تکنولوژی روز تبادل می‌شود هم در سال‌های آتی بر نگرش و رفتار بشر اثرگذار بوده و تداوم می‌یابد.

به گفته پیروی همچنین، استقبال از فضاهای اجتماعی، فرهنگی - هنری و ورزشی نظیر سینما و تئاتر و... هم در جهان پساکرونا بیش از پیش افزایش می‌یابد.