تهران- ایرنا- وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی امهال حق بیمه سهم کارفرمایان و هزینه‌های آب، برق و گاز واحدهای گردشگری تا پایان سال ۹۹ را از جمله موارد بسته حمایتی دولت برای بخش گردشگری آسیب دیده از کرونا اعلام کرد.

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا، ‌علی‌اصغر مونسان درباره آخرین سیاست‌های حمایتی دولت از حوزه گردشگری گفت: با توجه به شرایط وخیمی که حوزه گردشگری به‌دلیل شیوع کرونا در آن قرار گرفته است، دولت حمایت ویژه از این حوزه را در دستور کار خود قرار داده است.  در همین راستا و بر اساس آخرین تصمیات و مصوبات دولت بازپرداخت تسهیلات بانکی که قبلا دریافت شده است، حق بیمه سهم کارفرمایان و هزینه‌های آب، برق و گاز واحدهای گردشگری تا پایان سال ۹۹ امهال شد.

او افزود: همچنین امهال بدهی‌های مالیاتی واحدهای گردشگری تا پایان سال در دستور کار قرار گرفت.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در توضیح امهال بازپرداخت تسهیلات عنوان کرد: بازپرداخت وام‌هایی که واحدهای گردشگری در گذشته دریافت کرده بودند منوط به اشتغال و درآمدزایی بود، که براساس حق بیمه تقسیط‌ها صورت می‌گرفت، اکنون که به‌دلیل شیوع بیماری کرونا این امکان وجود ندارد، بازپرداخت‌ها نیز امهال شده‌اند.

او در ادامه به تخصیص تسهیلات جدید حوزه گردشگری اشاره کرد و افزود: از محل منابع مصوب ستاد ملی مدیریت مقابله با کرونا نیز برای کسب‌وکارهای آسیب‌دیده از کرونا، تسهیلاتی در نظر گرفته شد. تآسیسات گردشگری شامل هتل‌های یک تا پنج‌ستاره، هتل‌آپارتمان‌ها، واحدهای پذیرایی، متل‌ها، مهمان‌پذیرها، اقامتگاه‌های سنتی و بوم‌گردی‌ها، دفترهای خدمات مسافرتی و گردشگری، راهنمایان گردشگری، مؤسسات آموزش و پژوهشی گردشگری، ارزیابان عامل تطبیق و شرکت‌های ارزیابی تأسیسات گردشگری، شرکت‌ها و مؤسسات حمل‌ونقل گردشگری شش رسته‌ای هستند که با ثبت‌نام در سامانه کارا می‌توانند تسهیلات ۱۲درصدی را دریافت کنند.

 مونسان افزود: مرجع تأیید و بررسی متقاضیان وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خواهد بود و پس از تأیید وزارتخانه، سامانه به‌طور خودکار بر اساس فرآیند و ضوابط تعریف شده در دستورالعمل ابلاغ شده، مبلغ تسهیلات بانکی که مشمول متقاضی می‌شود را تعیین می‌کند. میزان تسهیلات بر اساس درجه، امکانات، مساحت،  و میزان خسارت وراد شده به واحد تعیین خواهد شد.

او در خصوص تفاوت تسهیلات جدید با تسهیلاتی که در گذشته به فعالان گردشگری پرداخت شده بود، گفت: تسهیلات قبلی اشتغال‌محور بود که با توجه با شرایط پیش‌آمده به‌واسطه کرونا امکان دریافت آن برای بسیاری از فعالان گردشگری امکان‌پذیر نبود،  اما آنچه که ما روی آن تأکید داشتیم و نهایتا مصوب شد، بنگاه‌محور بودن تسهیلات جدید است.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی عنوان کرد: این تسهیلات تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۰ تنفس دارند و دریافت‌کنندگان بعد از این زمان اقدام به بازپرداخت خواهند کرد. همچنین کسانی که قبل از ابلاغ این دستورالعمل از تسهیلات کم‌بهره کرونا استفاده کرده‌اند در صورت درخواست مجدد می‌توانند مابه‌التفاوت وام را دریافت کنند.

براساس اعلام میراث آریا، او بیان کرد: تصویب این بسته حمایتی که شامل چهار مورد امهال و نیز تسهیلات جدید است موضوع مهمی بود که با پیگری‌های انجام‌شده توسط معاونت گردشگری محقق شد.  شیوع کرونا با آسیبی که به کسب‌وکارها زده موجب شده تا بسیاری از افراد تحت فشار قرار بگیرند و سعی ما این است با مصوبات جدید، کمی از میزان فشار بکاهیم.