حمیرا نیک سرشت روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: همچنین سهم زنان از کل اعتبارات تخصیص یافته از وزارت ورزش و جوانان کمتر از ۱۵ درصد و حمایت اداره ورزش و جوانان استان ۳۱ درصد است.
وی افزود: ۴۳۲ باشگاه فعال در استان وجود دارد که از این تعداد ۸۹ باشگاه متعلق به زنان و ۱۲۸ باشگاه نیز مشترک مردان و زنان است.
نیک سرشت یادآور شد: جمعیت زنان استان ۲۸۴ هزار و ۹۵۹ نفر است از این میزان ۱۱ هزار و ۵۸۹ نفر معادل چهار درصد ورزشکار سازمان یافته هستند.
وی تاکید کرد: یکی از شاخص های توسعه یافتگی در ورزش زیرساخت و سرانه فضای آموزشی، توسعه در همگانی کردن ورزش، بعد تحرک و سلامتی و توسعه در بعد قهرمانی و افتخار آفرینی است.
معاون ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان ایلام گفت: درصد مشارکت زنان در رویدادهای ورزشی و طرح های اجرا شده از جمله همایش ها ۱۰۰ درصد، پیاده روی ۹۸ درصد و کوهنوردی ۸۶ درصد است.
نیک سرشت به حوزه قهرمانی زنان اشاره کرد و افزود: مجموع میزبانی مسابقات منطقه ای و قهرمانی کشور در استان ۱۹مورد بوده که از این تعداد ۶ مورد مربوط به زنان است.
وی ادامه داد: هفت تیم زنان در لیگ کشور حضور دارند و ۵۰ ورزشکار زن نیز به تیم ملی دعوت شده اند که ۱۷ نفر جزو برگزیدگان تیم ملی هستند.
نیک سرشت اضافه کرد: ۸۸ عنوان آسیایی، جهانی و بین المللی و یک سهمیه المپیک توسط زنان ورزشکار ایلامی کسب شده است.
وی چالش ها و مشکلات توسعه ورزش زنان استان را عدم وجود سالن اختصاصی جهت رشته های ورزشی مختلف زنان، نبود خوابگاه ورزشی متعلق به اداره ورزش و جوانان برای برگزاری مسابقات مختلف، چالش در توسعه تماشاگر پروری، نبود اسپانسر و عدم حمایت بخش خصوصی از ورزش و تیم های ورزشی استان عنوان کرد.
معاون ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان ایلام ادامه داد: عدم تفکیک کامل و دسترسی آسان به اعتبارات ورزش زنان، زیرمجموعه بودن بخش های زیادی از حوزه ورزش زنان نسبت به ورزش مردان با وجود تفکیک کامل ورزش زنان و مردان در تمام دنیا از دیگر مشکلات حوزه ورزش زنان است.
جمعیت زنان ورزشکار غیرسازمان یافته در استان ایلام ۳۸ هزار و ۳۰۵ نفر معادل ۱۳ درصد است.