مشهد- دبیر کارگروه اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: سخت‌ترین ایام ظرف هشت ماه اخیر از مقابله با ویروس همه‌گیر کرونا برای این دانشگاه، اوجگیری بیماری کووید ۱۹ ظرف ماههای تیر و مرداد ماه گذشته در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در استان خراسان رضوی بود.

دکتر حمیدرضا رحیمی روز چهارشنبه گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: ظرف این دو ماه تعداد بیماران بستری ناشی از ویروس کرونا در مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد تا مرز هزار نفر در روز هم پیش رفت.
وی ادامه داد: در این شرایط هفته‌ای سه میلیارد ریال فقط اکسیژن مایع برای کمک به بیماران کرونایی توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد تهیه می‌شد.
دبیر کارگروه اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ظرف همین مدت شهرستان نیشابور بیشترین حد شیوع ویروس کرونا را تجربه کرد که تا دو برابر میزان شیوع آن در مشهد بود.
وی در ادامه همچنین اظهارداشت: سه ضلع مثلث "گروه درمان، مردم و رسانه" برای مهار و شکست ویروس کرونا در سطح جامعه باید همراه و هماهنگ عمل کنند.
دکتر رحیمی افزود: هم‌اینک وضعیت شیوع ویروس کرونا از آن زمان آرامتر شده اما شیب بستری بیماران کووید ۱۹ گرچه خفیف ولی همچنان صعودی است. 

وی همین موضوع را نگران‌کننده توصیف و بیان کرد: مردم می‌توانند با اقداماتی ساده همچون "استفاده از ماسک صورت، رعایت فاصله‌گذاری فیزیکی در سطح جامعه، شست و شوی مداوم دستها و عمل دقیق به پروتکلهای بهداشتی" در مهار ویروس کرونا و بیماری کووید ۱۹ به خود و جامعه پزشکی کمک کنند.

مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اگر ۷۵ درصد مردم پروتکلهای بهداشتی را به دقت و با وسواس رعایت کنند امکان مهار ویوس کرونا و قطع زنجیره انتقال آن وجود دارد.

وی همچنین اظهارداشت: کمکهای شهرداری مشهد و همچنین ستاد مردمی مقابله با کرونا در تامین ماسک صورت برای عموم مردم به ویژه اقشاری که در تهیه آن دچار مشکل هستند، نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند.

۸۰ درصد جمعیت شش میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی در قالب ۱۴ شهرستان زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند. بقیه جمعیت این استان زیرپوشش خدمات دانشگاهها و دانشکده‌های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت‌جام، تربت‌حیدریه و نیشابور هستند.

بر اساس آخرین آمار رسمی تاکنون ۴۷۹ هزار و ۸۲۵ نفر در ایران به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. بیماری کووید ۱۹ تاکنون جان ۲۷ هزار و ۴۱۹ نفر را در کشورمان گرفته است. همچنین تاکنون ۳۹۴ هزار و ۸۰۰ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا در ایران بهبود یافته‌اند.  

"پاندمی کرونا" تاکنون در سطح جهان ۳۶ میلیون و ۴۵ هزار و ۵۰ نفر را بیمار کرده و جان یک میلیون و ۵۴ هزار و ۶۰۷ نفر را در ۲۳۰ کشور گرفته است. ۲۷ میلیون و ۱۴۹ هزار و ۲۲۳ نفر از افراد مبتلا به ویروس کرونا در سطح جهان، تاکنون درمان شده‌اند.

در این میان آمریکا با هفت میلیون و ۷۲۲ هزار و ۷۴۶ بیمار کووید ۱۹ و ۲۱۵ هزار و ۸۲۲ قربانی ویروس کرونا، بیشترین آمار ابتلا و تلفات ناشی از پاندمی کرونا را در جهان به خود اختصاص داده است. پس از آمریکا کشورهای هند، برزیل و روسیه بیشترین شمار افراد مبتلا به ویروس کرونا را دارند. 

بر اساس آخرین آمارهای رسمی، ایران در جدول مبتلایان و جانباختگان پاندمی کرونا جایگاه یازدهم را در میان کشورهای جهان دارد.