رضا جمشیدی روز چهارشنبه در نشست شورای اداری خراسان رضوی افزود: اعتبارات جاری امسال استان ۸۴۱ میلیارد تومان است که در ۶ ماه نخست امسال ۳۹۵ میلیارد تومان و معادل ۴۷ درصد آن تخصیص یافته است.
وی ادامه داد: هزار و ۳۳۸ میلیارد تومان مربوط به اعتبارات عمرانی امسال خراسان رضوی است که طی این مدت ۴۴۵ میلیارد تومان و معادل ۳۳ درصد تخصیص یافت.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی گفت: بخشی از اعتبارات عمرانی مربوط به توزیع نقدینگی و اسناد خزانه است که امسال وضعیت تخصیص نقدینگی آن بهتر است به طوری که ۲۵۶ میلیارد تومان از اعتبارات عمرانی به صورت نقد به این استان اختصاص یافته است در حالی این میزان در سال گذشته ۱۱۷ میلیارد تومان بود.
وی افزود: تاکنون ۱۸۸ میلیارد تومان از اعتبارات عمرانی امسال خراسان رضوی هم به صورت اسناد خزانه اسلامی تخصیص یافته است.
جمشیدی ادامه داد: پارسال با اینکه مدت سال مالی استانها دو ماه تمدید شد اما برخی دستگاههای اجرایی استان در جذب اعتبارات خود به خوبی عمل نکردند و در پایان شهریور ماه چند میلیارد تومان از اعتبارات عمرانی خراسان رضوی به خزانه بازگردانده شد.
وی گفت: امسال هم دستگاههای اجرایی خراسان رضوی در دریافت تخصیص اعتبارات خود تعلل میکنند و این احتمال وجود دارد که امسال مدت سال مالی برای استانها تمدید نشود و اعتبارات برگشت داده شود لذا دستگاههای اجرایی باید نسبت به دریافت تخصیص اعتبارات تلاش کنند.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی افزود: به دلیل بخشنامهای که در انتهای سال گذشته توسط سازمان برنامه و بودجه کشور مبنی بر افزایش تا ۵۰ درصدی حقوق کارکنان دولت ابلاغ شد، امسال با کسری شدید اعتبارات جاری در کشور مواجه شدهایم و خراسان رضوی نیز ۳۰۰ میلیارد تومان کسری در اعتبارات هزینهای خود دارد که ۲۰۰ میلیارد تومان آن مربوط به پرداخت حقوق کارکنان رسمی، پیمانی و قراردادی است.
وی با بیان اینکه برای تامین کسری اعتبارات هزینهای استانها دو راهکار پیشنهاد شده است ادامه داد: یک پیشنهاد مربوط به تبصره ۱۲ قانون بودجه است که دولت باید مازاد اموال و دارایی خود را به فروش برساند که سهمیه خراسان رضوی در این بخش هزار و ۸۶۰ میلیارد تومان است.
جمشیدی گفت: در ازای فروش این اموال و در مرحله اول، ۲۵۲ میلیارد تومان برای تامین کسری اعتبارات هزینهای به استان اختصاص پیدا خواهد کرد اما آنچه تاکنون در خراسان رضوی به فروش رفته به ۲۰۰ میلیارد تومان هم نمیرسد در حالی که دستگاههای دولتی در استان اموال چند هزار میلیارد تومانی دارند که بخشی از آنها میتواند به فروش برسد.
وی در مورد شیوه دوم تامین کسری اعتبارات جاری افزود: تفاهمنامهای بین سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور مالیاتی منعقد شده که برای اولین بار در نظام بودجه ریزی کشور بین درآمد و اعتبارات هر استان ارتباط برقرار میشود.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی ادامه داد: در صورتی که ۹۵ درصد از درآمدهای خراسان رضوی محقق شود، ۱۹۰ میلیارد تومان به عنوان جبران کسری در قالب اعتبارات هزینهای به استان داده خواهد شد که رقم قابل توجهی است.
وی با بیان اینکه در نیمه نخست امسال ۹۲ درصد از درآمدهای خراسان رضوی محقق شده است بر ارایه راهکارهایی برای افزایش درصد تحقق درآمدهای استان در سال جاری تاکید کرد.