به گزارش روز پنج شنبه ایرنا، تارنمای رسمی سازمان ملل متحد در گزارشی اعلام کرد که این سازمان با ابراز نگرانی از تولد سالانه دو میلیون نوزاد مرده در جهان، نسبت به عواقب نرخ بالای مرگ و میر نوزادان متولد شده و تاثیر ویروس کرونا بر آن، هشدار داده و آن را «فاجعه ای قابل پیشگیری» توصیف کرده است.
در این گزارش آمده است: در سال ۲۰۱۹ میلادی، نرخ مرگ و میر نوزادان متولد شده، ۱.۴ درصد از کل میزان نرخ تولد در جهان و بیش از ۲ درصد میزان نرخ تولد در ۲۷ کشور اعلام شده است.
این تارنمای خبری تاکید کرد: بر اساس ارزیابی های اولیه و مشترک صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، سازمان جهانی بهداشت، گروه بانک جهانی و بخشِ جمعیتِ دپارتمان امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد؛ سالانه حدود دو میلیون نوزاد مرده در جهان متولد می شود؛ به عبارتی در هر ۱۶ ثانیه یک نوزاد مرده.
تارنمای رسمی سازمان ملل متحد به نقل از مدیر اجرایی یونیسف تصریح کرد: از دست دادن فرزند هنگام تولد یا در دوران بارداری تراژدی اندوهباری است که ممکن است برای یک خانواده رخ دهد.
این تارنمای خبری ضمن اشاره به گزارش جدیدی تحت عنوان «فاجعه ای از یاد رفته؛ بار جهانی مرده زایی» افزود: اکثر موارد این مرده زایی یعنی حدود ۸۴ درصد آن ها مربوط به کشورهای کم درآمد یا متوسط رو به پایین است. در سال ۲۰۱۹ میلادی سه چهارم تولد نوزادان مرده مربوط به آفریقای سیاه و آسیای جنوبی بوده است.
مدیر کل سازمان جهانی بهداشت نیز در این رابطه بیان کرد: به دنیا آمدن هر نوزادی در جهان باید بزرگترین لحظه شادی باشد اما هر روز هزاران والدین با اندوه بزرگ تولد مرده نوزادشان مواجه می شوند.
تارنمای رسمی سازمان ملل متحد در گزارش خود نوشت: افزون بر رنج از دست دادن حیات انسانی، هزینه های روانشناختی و مالی برای زنان، خانواده ها و جوامع حاد و طولانی است.
همچنین در ادامه این گزارش آمده است که ویروس کرونا را می توان عامل دیگری دانست که روند مرده زایی نوزادان را تشدید می کند. کاهش ۵۰ درصدی خدمات بهداشتی ناشی از شیوع ویروس کرونا ممکن است حدود ۲۰۰ هزار تولد نوزاد مرده دیگر را نیز در یک دوره ۱۲ ماهه در ۱۱۷ کشور کم درآمد جهان رقم زند که در این صورت نرخ رشد مرده زایی را به ۱۱.۱ درصد خواهد رساند.