به گزارش ایرنا از المسیره، این اظهارات در جلسه فوق العاده ریاست مجلس نمایندگان دولت صنعا مورد حمایت جنبش انصارالله مطرح شد که برای بررسی آخرین تحولات مربوط به توقیف کشتیهای نفتی، غذایی و دارویی یمن توسط ائتلاف سعودی برگزار شده بود.
در ادامه بیانیه ریاست مجلس نمایندگان یمن آمده است: ما شورای امنیت و سازمان ملل متحد را مسؤول قانونی، اخلاقی و انسانی درد و رنج مردم یمن میدانیم.
ریاست مجلس نمایندگان یمن اعلام کرد: نارضایتی کامل خود را از موضع سهلانگارانه شورای امنیت و سازمان ملل متحد در خصوص اقدامات جنایتکارانه کشورهای متجاوز علیه مردم یمن اعلام میکنیم.
ریاست مجلس نمایندگان دولت صنعا وابسته به جنبش انصارالله همچنین با ارسال نامههایی جداگانه به سازمان ملل متحد، شورای امنیت و تمام مجالس و اتحادیههای پارلمانی جهان توقیف کشتیهای حامل نفت، دارو و غذا را محکوم کرده است.
در پایان بیانیه این مجلس آمده است: ائتلاف متجاوز تنها به قتل عام، جنایت جنگ و کشتار دسته جمعی یمنیها بسنده نکرده است، بلکه با تشدید محاصره یمن، مردم کشورمان را در تنگنا قرار داده است.
دهها کارمند و کارگر شرکت نفت دولت صنعا وابسته به جنبش انصارالله نیز پیشتر ۱۲ مهرماه مقابل دفتر سازمان ملل در صنعا به دلیل تداوم توقیف نفتکشهای یمنی توسط ائتلاف سعودی تجمع اعتراضآمیز برگزار کردند.
شرکت نفت دولت صنعا نیز چندی پیش در بیانیهای اعلام کرد که محاصره جانکاه و تحمیلی نفتکشهای یمنی جان بیش از ۲۶ میلیون یمنی را به خطر انداخته است و توان عملیاتی بخشهای مختلف کشورمان را به شدت تهدید و موجب توقف آنها خواهد شد، اقدامی که مغایر با تمام قوانین بینالمللی و انسانی است.
در ادامه این بیانیه آمده است: ائتلاف عربی همچنان ۱۹ نفتکش را در توقیف دارد که از توقیف پنج فروند از آن بیش از ۶ ماه، چهار فروند دیگر بیش از پنج ماه و سه فروند دیگر نیز بیش از سه ماه میگذرد.
شرکت نفت دولت صنعا اعلام کرد: مجموع جریمههای ناشی از توقیف نفتکشهای یمنی بالغ بر ۱۲۱ میلیون دلار است که ۳۱ میلیون آن مربوط به سال ۲۰۱۹ و بقیه آن مربوط به سال ۲۰۲۰ است.
در ادامه این بیانیه آمده است: در ۱۳۰ روز گذشته تنها ۱۴ درصد از نیاز فعلی یمن به بنزین و گازوئیل از سوی ائتلاف سعودی رفع توقیف شده است که شامل ۱۳۹ هزار تن بار از پنج نفتکش میشود که آخرین فروند این نفتکشها اواخر جولای گذشته (تیر/ مرداد) رفع توقیف شد.
در همین ارتباط، وزارت بهداشت دولت نجات ملی یمن چندی پیش نسبت به وخامت اوضاع بهداشتی درمانی این کشور هشدار داده بود.
این وزارتخانه اعلام کرده بود، یمن وارد مرحله دشواری شده است و به دلیل ادامه محاصره تا هفتههای آینده فعالیتها و خدماترسانی بهداشتی درمانی یمن تقریبا متوقف میشود.
این بیانیه تصریح کرده بود: اگر فراوردههای نفتی مورد نیاز بیمارستانها به پایان برسد، شاهد جان باختن روزانه ۵۰۰ نفر در یمن خواهیم بود.
ائتلاف سعودی در حالی اجازه ورود نفتکشهای یمنی را نمیدهد که یمن پنج سال است در محاصره قرار دارد و مردم این کشور در بدترین وضعیت زندگی قرار دارند.
محاصره و تداوم درگیری، موجب شده بیشتر یمنیها محتاج کمکهای انسانی باشند.
میلیونها یمنی در آستانه قحطی قرار دارند و طبق اعلام سازمان ملل، یمن بدترین بحرانهای انسانی در جهان را تجربه میکند.