تهران- ایرنا- مراسم اقامه نماز بر پیکر استاد محمدرضا شجریان صبح امروز (جمعه ۱۸ مهر) در بهشت‌زهرا با حضور شمار زیادی از اساتید موسیقی و علاقه‌مندان به خسرو آواز ایران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار موسیقی ایرنا از بهشت‌زهرا، بامداد هیجدهم مهر با سوگواری مردم تهران در بهشت‌زهرا برای خداحافظی از بزرگ‌مرد موسیقی و فرهنگ و هنر آغاز شد. مردمی که شجریان‌ را روز گذشته و بعد از طی دوره‌ای طولانی بیماری از دست دادند.
سالن عروجیان بهشت زهرا صبح امروز میزبان هزاران نفر از علاقه‌مندان استاد شجریان، همچنین اهالی فرهنگ و موسیقی بود که برای بدرقه‌ای کوتاه با استاد خود را به این مکان رسانده بودند.  
بر اساس اعلام پیشین قرار بود مراسم اقامه نماز بر پیکر استاد محمدرضا شجریان در بهشت زهرا انجام و سپس پیکر وی به مشهد برای تشییع و خاکسپاری منتقل شود؛ اما علاقه مندان به این استاد موسیقی پیش از ساعت ۵ صبح خود را به بهشت زهرا رسانده بودند.
همچنین شماری از شخصیت های فرهنگی و هنری و مقامات از جمله حجت الاسلام والمسلمین سید محمود دعایی مدیر مسئول روزنامه اطلاعات، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمحمدمجتبی حسینی معاون امور هنری، محمد الهیاری رئیس دفتر موسیقی، حمیدرضا نوربخش مدیر عامل خانه موسیقی و از شاگردان استاد شجریان، حسین علیزاده موسیقی‌دان مطرح، داود گنجه‌ای کمانچه نواز مشهور نیز در این مراسم حضور داشتند و اعضای خانواده استاد شجریان از جمله همایون شجریان فرزند وی و خواننده نیز مردم را در این مراسم همراهی کردند.

رفتن پدر را باور ندارم 

همایون شجریان نیز در سخنان کوتاهی گفت: رفتن پدر را باور ندارم یا نمی توانم یا نمی خواهم. وقتی در برابر تابوت او می ایستم گویا در مزار مولانا ایستاده‌ام؛ زیرا پدر برای من شبیه مولاناست.
وی ادامه داد: اگر بخواهم در یک جمله محمدرضا شجریان را توصیف کنم این است که آدم های بزرگ مثل او به این کره خاکی می آیند تا پیامی را بیاورند و خوش به حال کسانی که این پیام را دریافت می کنند.
همایون شجریان افزود: همانطور که دیشب جلوی بیمارستان جم عرض کردم و در اینستاگرام هم به اطلاع رساندم، پیکر ایشان به مشهد عزیمت داده خواهد شد و در آنجا مراسم تشییع پیکر با رعایت مسائل عمومی بهداشتی انجام می شود.
وی در پایان برای همه آرزوی سلامتی کرد و گفت: امیدوارم این مراسم باعث آسیب کسی نشود و از همه ملت ایران سپاسگزاریم.
 

شجریان تخت جمشید و دماوند ایران است
سیدعباس سجادی شاعر، ترانه سرا و مجری، اجرای این مراسم را برعهده داشت و ابتدا حسین علیزاده را برای سخنرانی به پشت بلندگو خواند.
وی گفت: احساس غرور می کنم که وقتی یک استاد موسیقی را تشییع می کنند تمام شهر مراقب هستند که اتفاقی نیفتد و استاد شجریان نشان داد قدرتی دارد که وقتی نیست از وجودش مراقبت می‌کنند.
داریوش پیرنیاکان موسیقی‌دان نیز با اشاره به اینکه نمی تواند صحبت کند، گفت: شجریان تخت جمشید و دماوند ایران است و همیشه هست و بود و کسانیکه می خواستند او را حذف کنند به راه باطل بودند.
وی نیز گفت: اگر وضعیت شیوع کرونا نبود الان همه مردم تهران اینجا بودند.

بعد از این سخنان حجت الاسلام دعایی بر پیکر استاد شجریان نماز میت را قرائت کرد و حاضران با او همراه شدند و پیکر استاد برای رفتن به مشهد عازم فرودگاه شد. قرار است پیکر مرحوم شجریان در کنار مهدی اخوان ثالث شاعر نامی معاصر در طوس دفن شده و عصر امروز نیز بر اساس پروتکل های بهداشتی ستاد ملی کرونا، تشییع وی در مشهد انجام شود.

محمد رضا شجریان که پس از سال‌ها مبارزه با سرطان روز پنجشنبه (۱۷ مهر ۹۹) درگذشت؛ حلقه‌ای از زنجیره گرانسنگ استادان موسیقی و آواز اصیل و سنتی بود که نامش در کنار اساتیدی؛ نظیر عبدالله دوامی، اسماعیل مهرتاش و حسین طاهرزاده در تاریخ موسیقی ایران قرار گرفت؛ نامی که تا سال‌ها ظهور جانشینی برای او غیرممکن به نظر می‌رسد.

وی (زادهٔ اول مهر ۱۳۱۹ در مشهد) موسیقی‌دان، آهنگ‌ساز، خواننده و خوشنویس ایران زمین و نامزد ۲ جایزه گرمی بود که توسط سایت انجمن آسیا به‌عنوان پرآوازه‌ترین هنرمند موسیقی اصیل ایرانی معرفی شد. همچنین روزنامهٔ ونکوورسان او را یکی از مهم‌ترین هنرمندان موسیقی در سال ۲۰۱۰ و یکی از ۵۰ صدای برتر جهان معرفی کرده‌ بود.

شجریان در طول فعالیت هنری خود موفق به تولید حدود ۶۰ آلبوم موسیقی، خوانندگی در تیتراژ فیلم‌هایی چون دلشدگان، ابجد و زمستان، و اجرای بیش از ده‌ها کنسرت داخلی و بین المللی شده است.