تهران - ایرنا - سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برخی افراد و مدعیان طب سنتی با انتشار مطالب اثبات نشده و غیرعلمی درباره تاثیر برخی مواد بر درمان یا پیشگیری از کرونا مشغول سودجویی و دامن‌زدن بر اضطراب مردم هستند.

سیما سادات لاری روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: ویروس کرونا بیش از هفت ماه است که جهان را درگیر خود کرده و همه دانشمندان علوم پزشکی دنیا مشغول تحقیق در زمینه این ویروس و همچنین تلاش برای تولید واکسن موثر آن هستند. با این حال، هنوز هیچ داروی اختصاصی و موثر و واکسن اثربخش و تایید شده برای بیماری کووید ۱۹ تولید نشده است.
وی گفت: هر چند در دنیا از طب سنتی نیز برای برخی مراحل این بیماری و کاهش علائم استفاده شده، اما هیچ روش تایید شده‌ای برای درمان بیماری کووید ۱۹ حتی از طریق طب سنتی هم به صورت رسمی از طرف سازمان جهانی بهداشت گزارش نشده است.
لاری ادامه داد: تاکنون داروی شیمیایی یا طبیعی یا گیاهی برای درمان قطعی این بیماری تولید نشده و حتی اگر دارویی در حوزه طب سنتی هم تولید شود، پیش از هر چیز باید اثربخشی و بی خطر بودن آن اثبات شود تا بتوان آن را تایید کرد.البته داروهایی تحت عنوان تقویت سیستم ایمنی وجود دارد و شاید برای بهبود ایمنی بدن و پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا موثر باشد، اما نمی‌توان بدون شواهد علمی و گذراندن کارآزمایی‌های بالینی، هر ادعایی را تایید کرد.

وی گفت: برخی ادعاها روی جمعیت کوچکی از اطرافیان افراد انجام می‌شود و این در حالیست که مشخص نیست آن فرد بیمار یا غیربیمار در چه وضعیت بیماری قرار داشته یا اصلا شرایط سیستم ایمنی بدن او به چه صورت بوده است.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: طرح‌هایی که در طب سنتی برای مقابله با کرونا مطرح می‌شود، در دانشگاه‌های علوم پزشکی بررسی شده و سپس در صورتی که در کمیته علمی کرونا تایید شود، مورد استفاده قرار می‌گیرد. صحبت‌هایی مانند استفاده از گلاب یا سیر یا مواردی از این دست، از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور مطرح بوده و برخی افراد از این طریق مشغول مضطرب کردن افکار عمومی هستند.

لاری گفت: به مردم توصیه می‌کنیم که فقط به مطالب علمی منتشر شده از طرف وزارت بهداشت که از طریق رسانه‌های رسمی کشور اطلاع داده می‌شود توجه کرده و به مطالبی که به نام برخی افراد در فضای مجازی منتشر می‌شود، اعتنایی نداشته باشند.

وی تاکید کرد: هرچند به نظر می‌رسد جامعه پس از گذشت بیش از هفت ماه از شیوع ویروس کرونا به سطح مناسبی از دانش و آگاهی در زمینه ویروس کرونا رسیده‌اند. با این حال از رسانه‌های رسمی و معتبر کشور انتظار می‌رود که در این مسیر همراه و همگام وزارت بهداشت برای اطلاع رسانی مناسب حرکت کنند و سطح سواد سلامت جامعه را بالاتر ببرند تا سودجویی برخی افراد جلوگیری شود.

بعد از انتشار گسترده مطالبی درباه تاثیر ادرار شتر و روغن بنفشه برای پیشگیری و درمان کرونا اخیرا افرادی سودجو با انتشار مطالبی در فضای مجازی مدعی پیشگیری از کرونا با مصرف گلاب، سیر و زنجبیل شده اند.