تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۲

تهران- ایرنا- رئیس منطقه برق ورامین می‌گوید: تمام نقاط دارای سکنه شهرستان ورامین از نعمت برق برخوردار است و با همت دولت تدبیر و امید، نوسانات برق شهرستان ورامین به طور کامل برطرف شده است.

مسلم حاجی مزدرانی روز شنبه در گفتگوی اختصاصی با ایرنا اظهار کرد: شهرستان ورامین، یکی از مناطق مهم استان تهران در حوزه برق رسانی است که با توجه ویژه دولت تدبیر و امید و با راه اندازی خط ۶۳ کیلوولت، پس از ۱۱ سال مهمترین مشکلات مردم ورامین درنواسانات برق برطرف شد.
تاریخچه ورود برق به ورامین
وی گفت: در سال ۱۳۳۰ نخستن لامپ رشته‌ای الکترونیکی در ورامین روشن شد و در این سال، آسیابانی به نام دامغان‌پور، یک دستگاه دینام روی آسیاب آبی خود در خیابان شهید بهشتی فعلی نصب و با سیم‌کشی روی دیوار منزل، چند انشعاب روشنایی به متفذین شهر از جمله اعضای انجمن شهر واگذار کرد.
وی افزود: در سال ۱۳۳۳ بنگاه خصوصی برق همزمان در سه شهر ورامین، پیشوا و جوادآباد افتتاح و در زمینی به مساحت ۲ هزار متر مربع در خیابان شهید محمودی فعلی، دو دستگاه دیزل۴۰ کیلووانی نصب و ۴ سال بعد، به دلیل استقبال مردم، یک دستگاه دیزل ۱۰۰ کیلوواتی دیگر به مجموعه موجود افزوده شد و تا سال ۱۳۴۳ در مجموع ۵۳۰ انشعاب به مردم واگذار شد.
وی اظهار کرد: در سال ۱۳۴۴ با اجاره یک واحد مسکونی دو اتاقه در خیابان ۱۵ خرداد فعلی، عملا اداره برق شهر ورامین فعالیت خود را آغاز کرد و چهار سال بعد، به دلیل استقبال مردم  و درخواست خرید انشعاب ، خط ۲۰ کیلوولت فیروزآباد از پست ۶۳ کیلوولت شهرری به سمت ورامین احداث و تعداد زیادی انشعاب به مردم واگذار شد و در همان سال، نخستین پست ۶۳ کیلوولت ورامین احداث شد.
۱۱۰ هزار مشترک برق در شهرستان ورامین
مزدرانی افزود: در حال حاضر ورامین با دارا بودن ۱۱۰ هزار مشترک و تأسیسای مشتمل بر ۵ دستگاه پست ۶۳ کیلوولت، ۴۸ فیدر ۲۰ کیلوولت، ۲ هزار و ۶۶۰ کیلومتر شبکه هوایی، ۱۰۵ کیلومتر شبکه زمینی، ۳ هزار و ۵۰۰ دستگاه پست ۲۰ کیلوولت به فعالیت خود ادامه می‌دهد.
وی گفت: صنعت برق در شهرستان ورامین همچون سایر نقاط کشور، از رشد فزاینده‌ای برخوردار شده به طوری که تمامی مناطق دارای سکنه ورامین، از نعمت برق برخوردار است.
دستاوردهای حوزه برق ورامین در چهل ساله انقلاب اسلامی
رئیس منطقه برق ورامین افزود: گسترش شبکه‌های توزیع نیروی برق به طول بیش از ۲ هزار و ۶۶۰ کیلومتر که هزار و ۴۱۰ کیلومتر آن شبکه فشار و متوسط و هزار و ۲۵۰ کیلومتر آن شبکه فشار ضعیف است.
وی از افزایش فیدرهای فشار متوسط به ۴۸ و ترانزیت انرژی به میزان ۹۶۰ میلیون کیلووات ساعتت، افزایش پست‌های توزیع نیروی برق به ۳ هزار و ۵۰۰ دستگاه شامل ۹۷ پست زمینی و ۳ هزار و ۴۰۳ پست هوایی، افزایش تعداد مشترکین از کمتر از هزار به ۱۱۰ هزار مشترک و نصب بیش از ۳۰ هزار دشتگاه چراغ روشنایی در مناطق مختلف ورامین به عنوان بخشی از دستاوردهای صنعت برق ورامین یاد کرد.
مزدرانی افزود: تأمین برق اکثر چاه‌های آب کشاورزی و صنایع وابسته به کشاورزی و اختصاص ۲۵ درصد از مصرف برق شهرستان به این حوزه، احداث ۲۰ کیلومتر شبکه روشنایی روستایی، صدور مجوز احداث ۴۲ مگاوات نیروگاه تولید پراکنده و اتصال ۲۰ مگاوات به شبکه، افزایش تعداد پست‌های فوق توزیع به ۵ پست که از این تعداد، ۳ پست مختص ورامین و دو  پست دیگر به صورت مشترک به مردم قرچک و پیشوا خدمت رسانی می‌کند.
وی گفت: نصب و راه‌اندازی بیش از ۵۰ دستگاه تجهیزات مانوری شبکه‌های فشار متوسط با قابلیت کنترل از راه دور، ارائه مجوز احداث نیروگاه خورشیدی ۱۸ مگاواتی، تبدیل هزار و ۵۰۰ کنتور دیماندی به کنتورهای هوشمند، نصب یک دستگاه ترانس MVA۳۰ بعد از ۱۳ سال در پس فوق توزیع فاطمیه که منجر به افزایش ۱۵ درصدی ظرفیت برق ورامین شد و نصب دو دستگاه اتوبوستر اتومات در بخش جوادآباد و رفع مشکلا ضعف ولتاژ پس از چند سال از دیگر اقدامت حوزه برق ورامین طی سال‌های اخیر است.
راه اندازی خط ۶۳ کیلوولت پس از ۱۱ سال
وی اظهار کرد: در سال ۱۳۸۷، اولین پست برق ۴۰۰ کیلوولت را به ۶۳ کیلوولت تبدیل کرد، در جاده موسوم به کانال ورامین با سرمایه گذاری ۲۰۰ میلیارد تومان احداث شد که از این پست، ۲ خروجی به ورامین و دو خروجی به پیشوا ارسال شد.
وی افزود:  در مناطقی مانند شهرک خیرآباد و شهید مدرس ورامین، مشکلی در خصوص ضعف ولتاژ وجود ندارد ولی مرکز و بافت اصلی شهر ورامین به دلیل آنکه در انتهای شبکه قرار دارد، همواره با ضعف ولتاژ مواجه است.
وی گفت: پس از احداث پست تبدیل برق ۴۰۰ به ۶۳ کیلوولت، قرار بود که چهار خروجی برق به ورامین و جوادآباد کشیده شود تا مشکل ضعف ولتاژ در مناطق مختلف شهرستان برطرف شود ولی اجرای این پروژه بیش از ۱۰ سال مسکوت باقی ماند.
مزدرانی افزود: از دو سال پیش و با هدف کاهش میزان ولتاژ برق در مناطق مختلف شهرستان ورامین، عملیات اجرایی خط ۶۳ کیلوولت آغاز و زیر ساخت‌های اجرای طرح تا میدان ولی عصر (عج) ورامین با رفع معارضان شخصی فراهم و با همکاری مستقیم فرمانداری و مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران (مستقر در شهرستان ورامین) زمینه اجرای فاز نخست تا خیابان دانشسرا فراهم شد.
وی تأکید کرد: با اجرای کامل این طرح، دیگر ضعف ولتاژ در داخل شهر ورامین وجود نخواهد داشت و با اجرای فاز دوم، مشکل برق بخش جوادآباد نیز به طور کامل برطرف می‌شود.
رئیس منطقه برق ورامین گفت:  فاز دوم خط ۶۳ کیلوولت جدیدالاحداث شهرستان ورامین به عنوان یکی از پروژه‌های ملی وزارت نیرو دارای ۴ مدار است که امروز ۲ مدار آن برق‌دار و وارد شبکه شد.
وی تصریح کرد: با توجه به این که دو مدار دیگر این پست وظیفه برق‌رسانی به بخش مهمی از شهرستان را برعهده دارد و هم اکنون در پیک مصرف انرژی برق قرار داریم، لازم است تا با عبور از زمان پیک بار و نصب سه دکل تلسکوپی، دو مدار دیگر پست ۶۳ وارد شبکه شود.
آخرین روستای ورامین در دولت تدبیر و امید برق‌دار شد
حاجی مزدرانی افزود: با توجه به سیاست‌های ابلاغی وزارت نیرو،برق تمامی روستاهای بالای ۱۰ خانوار شهرستان ورامین تأمین شده و ، نشاطیه، تنها روستای فاقد خانوار ورامین با سیاست‌های دولت تدبیر و امید در توجه به مناطق روستایی، طی سال‌های اخیر با مهاجرت معکوس روستائیان برخوردار شد و با حمایت فرمانداری و بخشداری، این روستا نیز از برق برخوردار شده و ۲۱ انشعاب به روستانشینان واگذار شد.