تهران- ایرنا- معاون امور آسیب‌ها و مسائل اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور معتقد است تشکیل کارگروه نهاد دین باعث ایجاد هماهنگی میان دستگاه‌های دینی برای پیشگیری عام در حوزه آسیب‌های اجتماعی از طریق تقویت بنیان‌های اعتقادی و خانواده می‌شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی رضا محبوبی روز شنبه در نشست کارگروه هماهنگی بین دستگاه‌ها و نهادهای دینی شورای اجتماعی کشور گفت: بر اساس سخنان وزیر کشور، تشکیل کارگروه نهاد دین ایجاد هماهنگی میان دستگاه‌های دینی به منظور پیشگیری عام در حوزه آسیب‌های اجتماعی از طریق تقویت بنیان‌های اعتقادی و خانواده است.

وی افزود: ظرفیت دینی یک ظرفیت بی‌نظیر در کشور است که باید موردتوجه و مورد استفاده قرار گیرد و ما باید از نهادهای دینی کمک بگیریم؛ نه اینکه فقط کمک‌کننده باشیم. چون این کارگروه، ظرفیتی است که ما باید دست استمداد به سمت شما دراز کنیم. تعدد مراکز و نهادهای دینی ایجاب می‌کرد که انسجامی در این زمینه انجام شود و خوشبختانه سازمان تبلیغات اسلامی در این مورد همت کرد.

محبوبی ادامه داد: اگر این کارگروه در جاهایی که لازم است حضور داشته باشد، ما موظفیم به این کارگروه کمک کنیم. چون نگاه ما به این نهاد و کارگروه یک نگاه ویژه و خاص است و ما معتقدیم حضور این کارگروه در بطن آموزه‌های دینی و باورهای دینی همان حلقه گمشده‌ای است که باید آن را بیابیم و از آن حمایت کنیم.

وی اظهار داشت: ما باید به وزن نهادهایی که نقش اتاق فکر مسائل دینی و آسیب‌شناسی را بر عهده‌ دارند اهمیت بدهیم و آنان را درک کنیم. بخش فکری، برنامه‌ریزی و اتاق فکر بسیار با اهمیت است و باید در برنامه ریزی هایمان به آن اهمیت دهیم.

این مقام مسئول افزود: در مورد حمایت وزارت کشور از این کارگروه باید اعلام کنم که ما ایمان قلبی به این کارداریم و باید از این جریان حمایت شود البته ممکن است گرایش‌ها سیاسی هم داشته باشیم اما ما همیشه به همه گروه‌ها توصیه می‌کنیم آسیب‌های اجتماعی را باید فارغ از مسائل سیاسی دید. آنچه این کار گروه را ماندگار و موثر می‌کند، بالا بردن سطح فکری و راهبردی برنامه ریزی دستگاه‌ها و سازمان اجتماعی کشور است و باید روی این نقش، تمرکز ویژه داشت و از مجامع فکری مشابه استفاده کرد.
محبوبی با بیان اینکه امروز آسیب‌های اجتماعی مانند میدان جنگ است و همه باید در این میدان به یکدیگر کمک کنیم اظهار داشت: ما می‌توانیم با این کارگروه ورودی بسیار قوی در برنامه هفتم توسعه داشته باشیم و اگر حرف جدی در این زمینه داشته باشیم می‌توانیم آن را هم به قانون تبدیل کنیم.

وی اضافه کرد: پیشنهادها برنامه‌های خودتان را به ما ارائه دهید و البته نگاه بودجه‌ای به این کارگروه نداشته باشید این در حالی است که نهادهای دینی مطمئن باشند امسال موردحمایت بیشتری قرار خواهند گرفت. اگر این کارگروه خوب کار کند مامی‌توانیم پیشنهادهای اصلاحی - ساختاری خدمت مقام معظم رهبری، مجلس و نهادهای دیگر ارائه دهیم و حمایت‌های بیشتری را طلب کنیم.

سهم نهاد دین در کمیته های شورای اجتماعی کشور مشخص شود

حجت‌ الاسلام مصطفی جلالی معاون فرهنگی و امور تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی گفت: تشکیل این دبیرخانه در اسفند ۱۳۹۸ از سوی شورای اجتماعی کشور به سازمان تبلیغات اسلامی ابلاغ شد و در اولین جلسه با حضور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی؛ هماهنگی و هم افزایی میان نهادهای دینی مد نظر قرار گرفت و در این راستا تصمیمات مطلوبی نیز اخذ شد.

وی ادامه داد: تثبیت جایگاه این کارگروه مهم است و طبق مصوبه صحن شورای اجتماعی کشور این کارگروه ارزیابی و ممیزی طرح‌های نهادهای دیگر را در موضوع های دینی باید داشته باشد.

جلالی افزود: کمیته‌هایی در شورای اجتماعی کشور وجود دارد که کمیته‌های معین محسوب می‌شود و بودجه‌ها از طریق این کمیته‌ها تخصیص پیدا می‌کند و مطالبه ما درگذشته از دکتر محبوبی این بود که سهم نهاد دین در هرکدام از این کمیته‌ها را مشخص کنند و نظارت، هدایت و ارزیابی این بخش از بودجه را به عهده آن کارگروه بسپارند. این در حالی است که مطالبه بعدی ما این بود که یک بودجه مستقلی برای این کارگروه اختصاص یابد.

آیین‌نامه کارگروه نهاد دین نهایی شد

حجت‌الاسلام عباس عبداللهی دبیر کارگروه هماهنگی بین دستگاه‌ها و نهادهای دینی شورای اجتماعی کشور با ارائه گزارشی از روند پنج ماهه جلسات برگزار شده، گفت: امروز فرصت خوبی است که نهاد دین باقوت ساختاری در سازمان امور اجتماعی کشور حضور قوی‌تری پیدا کند. در این مدت نیز آیین نامه کارگروه نهاد دین نهایی و پیش‌نویس سند برنامه جامع دستگاه‌ها تدوین شد.

حجت‌الاسلام حسین ملانوری معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه علمیه قم با اشاره به لزوم حضور نهاد دین و روحانیون در مسائل اجتماعی گفت: تجربه نشان داده هرکجا که یک طلبه حضور دائمی داشت و کار فرهنگی انجام داد؛ آنجا از امنیت بیشتری برخوردار است لذا باید در حوزه فرهنگی شاهد سرمایه‌گذاری بیشتری باشیم.

در نشست کارگروه هماهنگی بین دستگاه‌ها و نهادهای دینی شورای اجتماعی کشور حجج اسلام سید رضا تقوی نماینده ولی‌فقیه در وزارت جهاد کشاورزی،  سعید روستا آزاد معاون فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، علی تقوی معاون فرهنگی سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، علی جعفری معاون فرهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره)  همچنین رحمان یاسی معاون برنامه‌ریزی و ارزیابی مرکز خدمات حوزه‌های علمیه، رضا معممی مقدم مدیرکل امور اجتماعی و مشارکت‌های سازمان اوقاف وامورخیریه، سعید سعادتی معاون فرهنگی و هنری ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، معصومه ظهیری معاون فرهنگی و تبلیغی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران، یاسر احمدوند معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی نمایندگی ولی‌فقیه در جمعیت هلال احمر، ایمان محمدیان مدیر فضای مجازی و رسانه‌های نوین معاونت فرهنگی، سیاسی نهاد رهبری در دانشگاه‌ها حضور داشتند.