بجنورد-ایرنا- مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: با توجه به سرمای زودرس پاییزه، کشاورزان باید از محلول اسید آمینه برای مقاوم کردن محصولات خود نسبت به سرما استفاده کنند.

مهندس محمد نقی کاظمیان روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا اظها داشت: ذرت علوفه ای کشت شده در استان باید به مرحله زایش و تولید ذرت رسیده باشد تا محصول صرفه اقتصادی و به مرحله برداشت برسد.

وی افزود: کشاورزان باید هم اکنون از اسید آمینه در این مزارع استفاده کنند تا گیاه را نسبت به سرما مقاوم کنند تا بعد از مهیا شدن شرایط آن را برداشت کنند در غیر اینصورت محصول دچار سرمازدگی و خسارت خواهد شد.

تسریع در جمع آوری محصولات صیفی جات

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: کشاورزان باید هرچه سریع تر محصول صیفی جات خود را جمع آوری کنند تا دچار خسارت نشوند، محصولاتی همچون گوجه فرنگی، پیاز، سیب زمینی و خیار باید هر چه سریعتر برداشت شود.

وی از کشاورزان خواست تا برای جلوگیری از سرما، پوشش گیاهی از جمله کاه و کلش را بر روی محصولات صیفی جات بکشانند.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی  افزود: برای جلوگیری از سرما باید حرارت لازم  را برای گیاه ایجاد کنیم که این امر در محیط گلخانه ای انجام می شود اما در محیط باز باید پوششی مناسب بر روی محصولات بکشانیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: محصول چغندرقند نیز در این درجه حرارت مشکل زیادی ندارد، چغندرقند نسبت به چند درجه زیر صفر مقاوم است.

وی در خصوص پنبه زار ها نیز گفت: سرد شدن هوا به غوزه ها شوک سرمایی وارد می کند اما باز شدن غوزه ها را نیز تسریع می کند.

کاظمیان از کشاورزان خواست تا مزارع پنبه خود را آبیاری نکنند و افزود: با توجه به مناطق مختلف در پنبه باید آخرین آبیاری در پایان شهریور ماه باشد.

هواشناسی خراسان شمالی در اطلاعیه‌ای اعلام کرده است: کشاورزان و باغداران به علت افت شدید دما نسبت به جمع‌آوری محصولات کشاورزی و باغی شتاب کنند.

براساس گزارش این اداره کل، دمای هوای بیشتر مناطق خراسان شمالی در این بازه زمانی به زیر صفر خواهد رفت که در  شهر فاروج  منفی چهار درجه سانتیگراد خواهد بود.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از مجموع این میزان ۳۰۰ هزار هکتار زراعی و مابقی باغی است و بیش از ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این حوزه فعالیت می کنند.

سهم بخش کشاورزی استان ۱.۱ درصد از تولیدناخالص بخش کشاورزی کشور است که مهمترین بخش تولیدی استان بخش کشاورزی است.

از ۵۹‬ نوع محصول تولیدی بخش کشاورزی این استان ۲۶ گونه آن باغی است.

 ۴۴ درصد جمعیت ۸۶۳ هزار نفری این استان در نواحی روستایی سکونت دارند.