محمد قاسمی نژاد روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود:سالانه ۴۰۰هزار تن ذرت دانهای در خوزستان تولید میشود که درافق سال ۱۴۰۴ تولید این محصول در استان با افزایش ۲ برابری سطح زیرکشت یعنی ۱۵۰هزار هکتار ، به ۱.۲میلیون تن ذرت دانهای وذرت علوفهای از یک میلیون فعلی به ۲ میلیون تن خواهد رسید.
وی با بیان اینکه ایران هم اکنون ششمین کشور وارد کننده ذرت در جهان محسوب میشود افزود: طبق برنامهریزیهای انجام شده در وزارت متبوع، در افق ۱۴۰۴ سطح زیرکشت ذرت دانهای در کشور ۴۰۰ هزار هکتار تدوین شده و با برآورد عملکرد میانگین ذرت دانهای به مقدار هشت هزار و ۲۵۰ کیلوگرم در هکتار شاهد تولید ۳.۳ میلیون تن خواهیم بود.
معاون بازرگانی شرکت توسعه کشت ذرت کشوربا اشاره به ویژگیهای کشت ذرت گفت: کشت ذرت به دلیل ویژگیهای بسیار زیاد، به ویژه قدرت سازگاری با شرایط اقلیمی گوناگون بسیار زود در تمام دنیا گسترش یافت و هم اکنون جایگاه سوم را بعد از گندم و برنج از نظر سطح زیرکشت به خود اختصاص داده و در بین غلات بهدلیل عملکرد بالایی که در واحد سطح دارد به "سلطان غلات" مشهورشده است.
قاسمی نژاد افزود: ذرت از جمله محصولات خوراکی مهم در جهان به شمار میرود اما در ایران بیشتر در خوراک دام و طیور استفاده میشود.
رییس نمایندگی شرکت توسعه کشت ذرت درخوزستان در ادامه با بیان اینکه در زمان حاضر ذرت(دانهای) چهارمین کالای عمده وارداتی کشور است:توسعه کشت قراردادی که در دستور وزارت متبوع قرار گرفته است می تواند از میزان واردات این نهاده دامی راهبردی بکاهد.
وی همچنین اظهار کرد: سالانه بیش از۱۰ میلیون تن ذرت علوفهای در کشور تولید شده و به صورت مستقیم توسط مصرفکنندگان داخلی خریداری شده و به مصرف دام میرسد.
قاسمی نژاد گفت:در راستای ارتقای سطح و تولید ذرت دانهای در افق ۱۴۰۴ اعمال برخی فاکتورهای بهزراعی و بهنژادی ازجمله بکارگیری شیوه آبیاری نوین (تیپ)، الگوی کشت مناسب برای هر منطقه، کشت نشایی، افزایش راندمان آبیاری، ارتقای مکانیزاسیون، تغذیه متعادل و تکمیلی، تنوع ارقام و استفاده از ارقام پر پتانسیل میانرس، خاک ورزی حفاظتی و قیمت تضمینی متناسب با هزینهها از الزاماتی است که باید به آنها توجه شده و به اجرا در آیند.
در خوزستان برداشت ذرت دانهای و علوفهای در ۲ فصل تابستان و پاییز انجام میشود.
استان خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۲ میلیون تن محصولات باغی، زراعی ، دامی و شیلاتی به ارزش بیش از ۲۹۰هزار میلیارد ریال رتبه نخست کشوری را دارد.
حدود ۱۳.۵درصد کل محصولات کشاورزی کشور درخوزستان تولید میشود.گندم ، برنج ، ذرت دانهای و علوفهای ، نیشکر ، مرکبات ، خرما ، صیفی و سبزی ، دانه روغنی کلزا ، کنجد و چغندر قند مهمترین تولیدات کشاورزی استان محسوب میشود.
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۹
اهواز - ایرنا - رییس نمایندگی شرکت توسعه کشت ذرت درخوزستان گفت: تولید ذرت دانهای و علوفهای در خوزستان تا پنج سال آینده از ۱.۶ میلیون تن فعلی به ۳.۲میلیون تن در افق ۱۴۰۴ خواهد رسید.