سنندج‌ - ایرنا - استاندار کردستان با اشاره به مشکل چند ساله طعم و بوی آب شرب سنندج در این فصل، تاکید کرد: مردم حق دارند از آب شرب سالم و با کیفیت بهره‌مند بوده و استفاده کنند.

به گزارش ایرنا، بهمن مرادنیا روز شنبه در نشست بررسی وضعیت آب شرب سنندج اظهار داشت: در شرایط فعلی کشور که مردم با مشکلات بسیاری روبرو هستند، تامین آب شرب با کیفیت، حداقل کاری است که حاکمیت می‌تواند برای مردم انجام دهد.  
وی در این جلسه که با حضور مدیر نظارت بر بهره‌برداری آب و فاضلاب کشور برگزار شد، افزود: باید گزارشی دقیق از نتیجه مطالعات و بررسی‌های انجام شده توسط شرکت مشاور به وزیر نیرو ارایه شود تا تصمیمی اساسی گرفته و اقدام موثری برای جلوگیری از تکرار مشکل طعم و بوی نامطبوع آب شرب سنندج انجام شود.  
مرادنیا یادآور شد: سال گذشته بحث انتقال آب سد آزاد به تصفیه خانه سنندج مطرح شد اما کاری که تا امروز انجام شده فقط به لحاظ روانی بر جامعه تاثیر داشته و عملا انتقالی انجام نشده است.  
استاندار کردستان تاکید کرد: حذف ورود فاضلاب روستایی به دریاچه سد وحدت سنندج، اقدام دیگری بود که سال گذشته قرار بود انجام گیرد و بودجه نیز به آن تخصیص یافت اما این کار مهم نیز هنوز بطور کامل انجام نشده است.  
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه تصفیه خانه سنندج به عنوان پایلوت کشوری برای حذف طعم و بوی آب انتخاب شده است، گفت: تصفیه خانه شماره یک نیازمند تجهیزات جدید است و قرار شده تجهزات اُزن زنی در اولویت باشد.  
شهرام ملکی افزود:‌ زمان یک ماهه برای ازن زنی مدت زیادی است و درخواست ما این است که با کار شبانه روزی، این مدت به یک هفته کاهش یابد البته انتقال آب سد آزاد نیز نمی تواند به سرعت این مشکل را حل کند.  
 

آب سنندج به لحاظ بهداشتی مشکلی ندارد

مدیرکل دفتر نظارت بر بهره برداری آب شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور نیز در این نشست با اشاره به اتخاذ تدابیری برای افزایش گوارایی آب شرب شهر سنندج گفت: عمدتا طعم آب‌های سطحی (سدها) با آب‌های زیرزمینی متفاوت است و کلیت آب شهر سنندج به لحاظ پارامترهای هیدرولیکی دارای مطلوبیت ۱۰۰ درصدی است.

علیرضا طباطبایی اظهار داشت:‌ پایش‌های مستمری از سوی شرکت آبفا استان و نیز دستگاه ناظر که شبکه بهداشت است، انجام می شود و به لحاظ سلامت آب شهر مشکلی ندارد و فقط از نظر گوارایی در برخی ایام دچار تغییر می شود.

وی با یادآوری وارونگی های اتفاق اتفاده در مقاطعی از سال در دریاچه سد وحدت سنندج، اضافه کرد: این امر موجب احساس مقداری تغییر در طعم و بوی آب می شود که به لحاظ ملاحظات بهداشتی مشکلی ندارد.

طباطبایی با تاکید بر اینکه همکاران شرکت آبفا در حال تلاش برای حل این موضوع هستند، افزود: توسعه و افزایش ظرفیت سامانه ازن زنی در تصفیه خانه و اقداماتی روی فیلتراسیون و همچنین پایش‌هایی در حوضچه دریاچه سد برای جلوگیری از تشدید موضوع از جمله اقداماتی است که در حال انجام است.

مدیرکل دفتر نظارت بر بهره برداری آب شرکت مهندسی آبفا کشور ابراز امیدواری کرد با تدابیر اتخاذ شده بهبود گوارایی آب شرب شهر سنندج طی روزها و ماه‌های آینده عملیاتی شود.

کارشناسان، راه حل قطعی رفع طعم و بوی آب شرب سنندج را انتقال آب سد آزاد به تصفیه خانه سنندج و همچنین اجرای سند راهبردی بهبود کیفی منابع آب شرب می‌دانند.  
مغذی شدن آب سد وحدت و رشد جلبک ها، ریختن فاضلاب روستایی و پساب های کشاورزی و همچنین کم شدن آب سد و برداشت از عمق پایین تر ذخیره سد، از جمله دلایل نامرغوبیت آب شرب سنندج است که البته تاثیری بر سلامت آب ندارد و فقط استانداردهای ثانویه را کاهش داده و موجب طعم و بوی نامطبوع آب شده است.