پکن - ایرنا - سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز شنبه در ارتباط با سفر محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران به کشورش گفت که چین خواستار تعمیق مشارکت راهبردی جامع دوجانبه با ایران است.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری وزارت خارجه جمهوری خلق چین خانم هپا چون اینگ در گفت وگو با خبرنگاران با اشاره به برنامه دیدارهای وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در سفر به چین گفت: "محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در حالی به چین سفر کرده است که ما دوست داریم برای تعمیق مشارکت راهبردی جامع دوجانبه با ایران همکاری کنیم".
وی در پاسخ سوال خبرنگاری در خصوص تحریم های اخیر آمریکا علیه ایران، گفت که واشنگتن با نادیده گرفتن اهداف و اصول منشور سازمان ملل و اصول حقوق بین الملل، خودسرانه دست به  اقدامات یک جانبه غیرقابل توجیهی مانند محاصره اقتصادی و تحریم های مالی علیه سایر کشورها زده است.

سخنگوی وزارت خارجه چین در ادامه اظهار داشت: این اقدامات به شدت باعث تضعیف نظم سیاسی و اقتصادی بین المللی و تضعیف حاکمیت جهانی شده و توانایی کشورهای تحریم شده برای توسعه اقتصاد خود و بهبود زندگی مردم را نیز کاهش داده است.

هپا چون اینگ همچنین گفت: این تحرکات و اقدامات آمریکا حقوق اساسی غیرنظامیان بی گناه از جمله زنان، کودکان، کهنسالان و معلولان را تحت تاثیرات منفی قرار می دهد.  
وی تصریح کرد: از آنجا که همه گیری کووید ۱۹ هنوز در سراسر جهان در حال گسترش است، اقدامات یک جانبه بی دلیل ایالات متحده حمل و نقل و روند انتقال دارو و تجهیزات پزشکی را محدود می کند و مانع تلاش کشورهای تحریم شده برای مهار این ویروس مهلک و همچنین بازیابی اقتصاد کشورها می شود و به زندگی و سلامتی مردم در این کشورها و همچنین حقوق این افراد به ویژه گروه های آسیب پذیر صدمه می زند.
سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: دبیرکل سازمان ملل و کمیساریای عالی حقوق بشر خواستار آرامش و رفع اقدامات یک جانبه بی دلیل بوده اند. در طول نشست های مجمع عمومی، رهبران کشورها بارها خواستار حذف اقدامات یک جانبه گرایانه بی دلیل شدند.  
وی افزود: چین نیز در جریان نشست عمومی کمیته سوم مجمع عمومی در تاریخ ۵ اکتبر، از طرف ۲۶ کشور جهان خواستار حذف فوری و کامل اقدامات اجباری یک جانبه شد تا جامعه بین المللی بتواند ویروس کرونا را به طور جامع، موثر و کارآمد کنترل کند.  

هپا چون اینگ تاکید کرد: چین از ایالات متحده می خواهد که به صدای عدالت بین المللی پاسخ دهد، اقدامات یکجانبه را متوقف کند و در اسرع وقت به مسیر همبستگی جهانی و همکاری بین المللی بازگردد.