مشهد- ایرنا- مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: بخشی نگری بزرگترین مانع ساماندهی فاضلاب در این استان است.

تورج همتی روز شنبه در شصت و چهارمین نشست تخصصی اعضای کمیته فنی ساماندهی فاضلاب استان از آنچه "عدم پایبندی دستگاه های متولی به تعهدات مصوب در جلسات کمیته فنی ساماندهی فاضلاب استان" دانست انتقاد کرد و افزود: به رغم گذشت زمان طولانی از بهره برداری فاز اول تصفیه خانه شهرکهای صنعتی توس و چرمشهر، در ارتباط با راه اندازی فاز دوم تصفیه خانه ها اقدامی نشده است. 

وی ادامه داد: روند ساماندهی فاضلاب نه تنها رو به بهبود نبوده بلکه در شهرک صنعتی طوس، رقیق سازی فاضلاب و مصرف غیر مجاز فاضلاب، پسرفت را در ساماندهی فاضلاب به همراه داشته است. 

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی با بیان اینکه تعیین شهرداری مشهد به عنوان فرماندهی واحد ساماندهی کشف رود یک فرصت برای رفع چالش‌های چند دهه اخیر این رودخانه حفاظت شده بود گفت: بخشی نگری ها مانع از همراهی ارگان های متولی با شهرداری بوده و این امر روند ساماندهی را به شدت متأثر می‌سازد. 

وی با بیان اینکه توجیهات شرکت‌های آب منطقه ای، آبفا و شهرک‌های صنعتی در خصوص عدم همراهی با مدیریت واحد کشف رود، قابل پذیرش نبوده و دیگر فرصتی برای سخن گفتن از برنامه های بدون پشتوانه اجرایی نیست افزود: خواستار ورود دادستانی به این قضیه و مطالبه از متولیانی هستیم که با مانع تراشی در حفظ سلامت مردم، اهمال می‌کنند. 

دادیار معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم و حفظ حقوق عامه دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان نیز در این نشست گفت: خودخواهی حقوقی برخی دستگاه‌های عضو کمیته ساماندهی فاضلاب استان بزرگترین مانع برای آزاد سازی و ساماندهی مشکل فاضلاب است.

علی بهشتی افزود: اجرای فاز دوم تصفیه خانه شهرک صنعتی چرمشهر جزو مطالبات اصلی ماست که بطور جدی پیگیری می شود. 

در این نشست، مقرر شد شهرداری مشهد ظرف یک هفته، برنامه اجرایی خود را برای ساماندهی زیرآب گذر (کالورت) تصفیه خانه التیمور و طبرسی شمالی بر اساس مفاد مندرج در توافق نامه مدیریت واحد کشف رود ارائه دهد.

با انعقاد "توافقنامه ساماندهی کشف‌رود" در ۱۴ ماده، امضای آن از سوی ۶ دستگاه اجرایی در آبان ماه سال گذشته و واگذاری مدیریت واحد اجرای طرح به شهرداری مشهد، کار ساماندهی کشف‌رود با مدیریت واحد آغاز شد ودر همان نشست استاندار خراسان ‌رضوی بر برخورد قضایی با اهمالگران در ساماندهی کشف‌رود تأکید کرد.

شعبه ای از کشف رود به عنوان یکی از سرمایه های طبیعی کلانشهر مشهد از کوههای هزار مسجد و شعبه دیگر آن از کوههای بینالود سرچشمه گرفته و از شمال شهر مشهد می گذرد.
این رود که پرآبی آن تنها در خاطره ها باقی مانده از غرب به شرق خراسان رضوی جریان دارد و پس از ادامه مسیر در محل پل خاتون به رودخانه هریرود می پیوندد و از آنجا به بعد "رود تجن" نام گرفته و به سوی ترکمنستان ادامه می یابد و در ریگزارهای این کشور همسایه فرو می رود.
حدود ۲۰ سال است که این رودخانه دستخوش تجاوز انسان شده و فاضلابهای آلاینده صنعتی، خدماتی و خانگی به کشف رود ریخته و زمینهای کشاورزی اطراف آن نیز با همین آب آلوده آبیاری می شد.
آبان ماه پارسال فرمانداری و شهرداری مشهد، شرکتهای آب منطقه‌ای و شهرکهای صنعتی، سازمان جهاد کشاورزی و اداره‌کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی به عنوان دستگاههای اجرایی و مسوول، توافقنامه‌ای مشترک را با هدف ساماندهی کشف‌رود در حومه مشهد تحت نظارت استاندار خراسان رضوی منعقد کردند که مجری این توافقنامه شهرداری مشهد با نظارت دستگاههای مربوطه است.