قزوین - ایرنا - معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیربنایی معاون اول رییس جمهوری گفت:در سال جهش تولید، برخی موانع و گلوگاه‌ها مانع تحقق این شعار است و مدیران باید تمامی ظرفیت‌ها را برای رفع آنها به کار گیرند.

به گزارش ایرنا، سعید شیرکوند روز شنبه در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان قزوین، افزود: در شرایط جنگ اقتصادی باید به تولید نگاه ویژه داشته باشیم چون هم از لحاظ ایجاد درآمد برای دولت و هم اشتغالزایی و ایجاد تحرک در بخش‌های مختلف کشور بسیار مهم است.

وی اضافه کرد: این بخش آنقدر اهمیت داشت که مقام معظم رهبری علاوه بر نامگذاری سال جاری به جهش تولید در ماه‌های اخیر تاکید کردند که هنوز ظرفیت بالا رفتن تولید در کشور وجود دارد و باید کارگروهی برای رفع موانع جهش تولید ایجاد شود.

این مسوول افزود: یکسری موانع و گلوگاه‌ها در تحقق جهش تولید وجود دارند که بخشی از آنها تاریخی هستند و آنقدر طی سنوات گذشته در تارو پود اقتصادی کشور نفوذ کرده‌اند که رفع آنها بسیار سخت است.

وی با بیان اینکه همه مدیران وظیفه دارند این گلوگاه‌ها را رفع کنند، افزود: گلوگاه اول، تامین اجتماعی است و بسیاری از بنگاه‌های ما با آن مواجه هستند و باید تامین اجتماعی را تا آنجا که ممکن است در خدمت تولید قرار دهیم.

شیرکوند با بیان اینکه گلوگاه دوم، سازمان امور مالیاتی است، گفت: ما به نقش سازمان و درآمدهای آن برای کشور واقف هستیم ولی در برخی مواقع، تاکید بر برخی مقررات سازمان مالیاتی خود مشکل آفرین است و باید با ارایه راهکارهایی، مشکلات آن را به حداقل برسانیم.

این مسوول گفت: سومین گلوگاه ما نظام بانکی است و اکثر واحدهای تولیدی ما با مشکلاتی مواجه شده‌اند که برای تولید آفت ایجاد می‌کند.

معاون هماهنگی و نظارت اقتصادی و زیربنایی معاون اول رییس جمهوری گفت: بانک‌ها بیشترین نقش را در ایجاد جهش تولید دارند و بیشترین تامین کننده نیازهای تولیدی کشور هستند ولی باید کاری کنیم که آنها در جهش تولید، هوشمندانه عمل کنند و ترمز تولید نشده و مقوم آن باشند.

وی گفت: ما پلتفرم‌هایی را طراحی خواهیم کرد تا با استفاده از آنها گلوگاه‌ها و موانع پیش روی تحقق شعار سال را رفع کنیم.

شیرکوند گفت: برخی از مدیران، مجریان و کارگزاران در بخش‌های مختلف برای سهولت کار و اینکه خود را از مسوولیت پذیری و پرداختن به مشکلات واحدهای تولیدی راحت کنند پرونده آنها را به قوه قضاییه ارسال می‌کنند که موجب شلوغ شدن دادگاه و سلب امکان تصمیم گیری از خود آنها می‌شود.

این مسوول افزود: گلوگاه بعدی، درخواست مجموعه‌ای از مجوزها و استعلام‌های زمانبر برای جذب سرمایه گذاری و راه اندازی یک واحد تولیدی است که به بسیاری از آنها نیازی نیست و باید برای رفع آنها اقدام شود.