بشیر حاجی بیگی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: میزان اهداکنندگان خون در اربعین امسال نسبت به سال گذشته پنج ونیم درصد افزایش داشته و بیشترین اهداکنندگان خون در اربعین امسال متعلق به استان های تهران، آذربایجان شرقی، فارس، آذربایجان غربی و خراسان رضوی بود.
وی با بیان اینکه چند سالی است که در ایام محرم و صفر طرح نذر خون را داریم، تصریح کرد: با توجه به استقبال اهداکنندگان خون از این طرح که همزمان با نذر پلاسما بهبود یافتگان کرونا هم بود طرح نذر خون که از ابتدای محرم آغاز شده تا پایان ماه صفر در همه استان ها ادامه دارد.
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران با اعلام اینکه در ۶ ماهه نخست سال جاری یک میلیون و ۱۹۳ هزار و ۶۶۸ نفر از هموطنان برای اهدای خون به مراکز انتقال خون در سراسر کشور مراجعه کردهاند، افزود: در این مدت ۹۴۰ هزار و ۷۳۹ واحد خون اهدا شده است.
حاجی بیگی گفت: سهم اهدا کنندگان نوبت اولیها در اهدای خون ۱۴۲ هزار و ۶۰۰ واحد بود و همچنین اهداکنندگان مستمر(با سابقه حداقل دو بار اهدای خون درسال) نیز ۵۶ درصد خونهای اهدایی در نیمه اول سال را تامین کردهاند که در این بین، استان سمنان با ۷۴ درصد، بوشهر ۶۶ درصد و همدان با ۶۵ درصد، بیشترین اهدا کنندگان مستمر خون در نیمه نخست سال جاری بودند.
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: حداقل سن قابل قبول برای اهدای خون ۱۸ سال و حداکثر سن ۶۰ سال تمام است و حداکثر سن برای اولین اهدای خون ۶۰ سال است و برای دفعات بعدی اهدا کننده مستمر(با سابقه حداقل ۲بار اهدای خون در سال) حداکثر ۶۵ سال است.
وی ادامه داد: از هر فرد سالم بالای ۵۰ کیلوگرم وزن و سن بالای ۱۸ تا ۶۰ سال ۱۰.۵ سی سی یا میلی لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن خون گرفته می شود و حجم کیسه های خون اهدایی ۴۵۰ سی سی یا میلی لیتر است و ۶۳ سی سی ماده ضد انعقادی درون کیسه ها خون موجود است.
حاجی بیگی درمورد ضرورت اهدای خون تصریح کرد: خون سالم، نجات دهنده زندگی است و همه روزه، در سراسر جهان بسیاری از افراد به خون و فرآورده های خونی نیاز دارند، به طوری که از هر سه نفر مردم دنیا، یک نفر در طول زندگی احتیاج به تزریق خون و فرآورده های خونی پیدا می کند.
وی گفت: بارزترین مثال برای موقعیت هایی که در آن نیاز مبرم به خون پیدا می شود عبارتند از زمان بروز حوادث و سوانح گوناگونی نظیر تصادفات رانندگی، سوختگی ها و اعمال جراحی.
حاجی بیگی اضافه کرد: همچنین خانم های باردار در حین زایمان، نوزادان و بخصوص نوزادان نارسی که به زردی دچار می شوند، نیازمند به خون هستند و از طرفی بیماران مبتلا به سرطان که تحت شیمی درمانی یا اشعه درمانی قرار دارند هم از مصرف کنندگان خون و فرآورده های خون هستند.
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: بسیاری از دیگر بیماران، مانند بیماران تالاسمی و هموفیلی نیز ناگزیرند برای بهره مندی از یک زندگی به نسبت طبیعی برای تمام عمر به شکل منظم خون یا فرآورده های خون دریافت کنند.