ارومیه- ایرنا- افزایش اشتغال روستایی علاوه بر ثبات در توسعه اقتصادی روستاها، یکی از عوامل مهم در مهاجرت معکوس از شهرها به روستاهاست که در این راستا، در دولت تدبیر و امید بیش از یک‌هزار میلیارد ریال وام اشتغال روستایی برای اجرای حدود یک‌هزار و ۶۰۰ طرح توسط صندوق کارآفرینی امید در آذربایجان‌غربی پرداخت شده است.

به گزارش ایرنا، روستاها یکی از مهمترین پایگاه‌های تولید و رفع نیازهای اساسی کشور هستند و تقویت زمینه‌ها و توانایی‌های جامعه روستایی می‌تواند منجر به پویایی اقتصاد کشور شده و از مهاجرت روستاییان به دلیل بیکاری و نبود اشتغال به جامعه شهری جلوگیری کند.

توجه به مناطق روستایی می‌تواند تأثیر قابل توجهی در توسعه شاخص‌های کلان اقتصادی از جمله رشد اشتغال و کاهش فقر داشته باشد و دولت با اعطای تسهیلات اشتغال‌زایی و ایجاد طرح‌های پایدار در روستاها از جمله طرح هر روستا یک محصول، روستای بدون بیکار و طرح‌های اشتغال روستایی با همکاری صندوق کارآفرینی امید از مهاجرت‌ها به شهر جلوگیری کرده و با توسعه روستاها زمینه مهاجرت معکوس از شهر به روستاها نیز فراهم شده است.

با توجه به ظرفیت‌هایی که در زمینه‌های کشاورزی، صنایع‌دستی، گردشگری، تولیدات دامی در روستاها وجود دارد، پرداخت این تسهیلات علاوه بر توسعه زیرساخت‌ها، سبب رونق اقتصادی و کاهش آمار بیکاری می‌شود.

صندوق کارآفرینی امید در این بخش بیشترین و بهترین عملکرد را داشته و توانسته با پرداخت تسهیلات به طرح‌های مختلف و اجرای طرح‌های روستایی زمینه اشتغال پایدار را در سطح آذربایجان‌غربی فراهم کند.

پرداخت هزار و ۱۸۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال روستایی در آذربایجان‌غربی

مدیر صندوق کارآفرینی امید آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه این صندوق در راستای جهش تولید طی ۲ سال گذشته تاکنون در یک‌هزار و ۵۶۷ طرح اشتغال روستایی در استان مشارکت کرده، گفت: برای اجرای این طرح‌ها، یک‌هزار و ۱۸۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده‌است.

علیرضا آخوندزاده افزود: با اجرای این تعداد طرح برای سه هزار و ۸۶۲ نفر زمینه اشتغال پایدار در روستاها فراهم شده‌است.

وی ادامه داد: این طرح‌ها در زمینه‌های صنعت، کشاورزی و خدمات بوده و بخش کشاورزی بیشترین طرح‌ها را به خود اختصاص داده که شامل گلخانه، دامداری، خرید تراکتور و ادوات کشاورزی، کنسانتره و تولید کودهای شیمیایی است.

مدیر صندوق کارآفرینی امید آذربایجان‌غربی گفت: همچنین ۵۸۸ میلیارد ریال تسهیلات برای امسال در بخش اشتغال روستایی  وجود دارد که پرداخت می‌شود.

آخوندزاده اضافه کرد: حمایت از اشتغال روستایی و توسعه طرح‌های روستامحور از مهمترین برنامه‌های حمایتی این صندوق است.

وی بیان کرد: اجرای طرح‌های روستای بدون بیکار، هر روستا یک طرح، خود اشتغالی، بوم‌گردی در روستاهای استان برای استفاده از جاذبه‌های گردشگری و افزایش امرار و معاش روستاییان از اهم اهداف این صندوق است تا بتواند از مهاجرت روستاییان به شهرها و توسعه حاشیه‌نشینی جلوگیری کند.

پرداخت ۶۰ میلیارد ریال برای طرح "یک روستا یک محصول" در آذربایجان‌غربی 

مدیر صندوق کارآفرینی امید آذربایجان‌غربی گفت: برای اجرای طرح‌های "یک روستا یک محصول" در ۱۴ روستای این استان ۶۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است.

 آخوندزاده افزود: این میزان تسهیلات به ۲۵۰ فقره طرح مختلف از جمله گلخانه، دامداری، کشاورزی، مجسمه‌سازی، کنسانتره و قالی‌بافی پرداخت شده است.

وی ادامه داد: این طرح‌ها در روستاهای اوچ تپه بوکان، حسنلو نقده، حمزه کندی و مافی کندی سلماس، کندال شوط، کلاکین پیرانشهر، ارس پلدشت، آغبلاغ خوی، نصرت آباد تکاب، قره قوزلوی افشار شاهین‌دژ، عسکرآباد کوه ارومیه و گل سلیمان و قوزلو میاندوآب اجرایی شده است.

مدیر صندوق کارآفرینی امید آذربایجان‌غربی گفت: این تعداد طرح برای ۲۸۰ نفر از جوانان روستایی این مناطق اشتغال‌زایی کرده است.

آخوندزاده بیان کرد: همزمان با  روز ملی روستا طرح «یک روستا یک محصول» روستای کندال از توابع شهرستان شوط در زمینه قالی‌بافی افتتاح شده و به بهره‌برداری رسید.

وی افزود: ۳۴ روستا تا پایان سال برای حمایت در ۲ زمینه یک روستا یک محصول و روستایی بدون بیکار هدف‌گذاری شده که تاکنون ۱۴ روستا حمایت و تسهیلات آنها پرداخت شده است.

بهره مندی سه هزار و ۶۰۰ زن روستایی آذربایجان‌غربی از خدمات صندوق محله

آخوند زاده گفت: سه هزار و ۶۰۰ زن روستایی آذربایجان غربی عضو ۱۲۰ صندوق محله زنان روستایی هستند.

 وی افزود: هر صندوق حدود ۳۰ نفر عضو فعال دارد تا با بهره‌مندی از خدمات صندوق‌های خرد محلات زنان روستایی معیشت خانواده‌ها و بانوان روستایی بهبود یابد.

وی اظهار داشت: تاکنون برای توانمندسازی بانوان عضو صندوق محلات زنان روستایی بیش از ۳۴ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده‌است.

مدیر صندوق کارآفرینی امید آذربایجان‌غربی گفت: این میزان تسهیلات در قالب ۱۱۸ فقره پرونده اشتغال‌زایی به متقاضیان در این استان پرداخت شده است.

آخوندزاده ادامه داد: به هر نفر از اعضای درخواست کننده ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات کم‌بهره پرداخت می‌شود و در مراحل بعدی نیز با توجه به اعتبار صندوق خرد، طی هر مرحله به اعضای آن تسهیلات اختصاص می‌یابد.

وی اظهار داشت: اعضای هر صندوق خرد محله زنان روستایی می‌توانند از تسهیلات صندوق خرد محلات بهره‌مند شوند.

مدیر صندوق کارآفرینی امید آذربایجان‌غربی گفت: بالابردن سطح معیشتی خانواده‌ها در روستاها و همچنین افزایش سطح درآمد خانوارهای روستایی از دیگر اهداف راه‌اندازی صندوق‌های خرد محله زنان روستایی است.

وی تاکید کرد: اجرای این طرح‌ها می‌تواند از مهاجرت روستاییان به شهرها و توسعه حاشیه‌نشینی جلوگیری کند.

اجرای بیش از ۱۱۰۰ میلیارد ریال طرح اشتغال پایدار روستایی در ارومیه

فرماندار ارومیه هم در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: یک‌هزار و ۱۰۰ میلیارد و ۳۸۶ میلیون ریال طرح اشتغال‌زا با همکاری بانک‌های عامل، دستگاه‌های اجرایی و نهادهای حمایتی در این شهرستان امسال اجرایی شده است.

علیرضا ملامحمدی‌زاده اظهار داشت: این میزان اعتبار اشتغالزا  برای اجرای ۴۴۷ طرح در زمینه‌های مختلف به متقاضیان این شهرستان پرداخت شده که زمینه ایجاد اشتغال پایدار را برای هزار و ۷۱۷ نفر از جوانان روستایی در ارومیه ایجاد کرده است.

وی افزود: صندوق کارآفرینی امید با ۲۲۶ طرح در رتبه نخست،  بانک کشاورزی با ۹۵ طرح در رتبه دوم و پست بانک با ۶۶ طرح و توسعه تعاون با ۶۰ طرح در رتبه‌های بعدی بیشترین پرداخت تسهیلات به متقاضیان را در استان در اختیار دارند.

فرماندار ارومیه اضافه کرد: اجرای طرح‌های اشتغال پایدار روستایی در سطح شهرستان ارومیه با اهتمام دولت تدبیر و امید نشان از توجه به روستاها و جلوگیری از مهاجرت به شهرهاست.

پرداخت ۱۷۰ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال روستایی در پلدشت

فرماندار پلدشت نیز با اشاره به اینکه اشتغال زایی در مناطق روستایی از مهاجرت ساکانان این مناطق به شهرها جلوگیری می‌کند، گفت: با همکاری بنیاد برکت در این شهرستان ۲۴۳ طرح اشتغال زا با ۱۰۰ میلیاد ریال اعتبار اجرایی شده است.

مهران صفری ادامه داد: این طرح‌ها برای ۴۲۰ نفر از جوانان روستایی شهرستان پلدشت زمینه اشتغال فراهم و از مهاجرت آنها به شهرهای مختلف جلوگیری کرده است.

وی افزود: در بخش اشتغال پایدارروستایی نیز با حمایت دولت تدبیر و امید ۷۰ میلیارد ریال تسهیلات درشهرستان پلدشت برای ۴۷ طرح اشتغال‌زا پرداخت شده است.

وی اضافه کرد: با اجرای طرح‌های اشتغال پایدار روستایی روستایی نیز تاکنون برای ۸۰ نفر از جوانان روستایی اشتغال‌زایی شده است.

پرداخت ۱۴۴ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال روستایی در بوکان

رییس صندوق کارآفرینی امید شهرستان بوکان نیز اظهار داشت: طی سه سال گذشته ۱۵۰ فقره تسهیلات به مبلغ ۱۴۴ میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال پرداخت شده است.

"یونس قزان" ادامه داد: با پرداخت تسهیلات به این مشاغل توانستیم برای حدود ۴۰۰ نفر از جوانان منطقه زمینه اشتغال فراهم کنیم.

وی بیان کرد: این تسهیلات به طرح‌های روستای بدون بیکار، رهر روستا یک محصول و صندوق‌های خرد محلات پرداخت شده است.

وی اظهار داشت: بیشترین تسهیلات در بخش صنعتی و کارگاهی و خدماتی بوده است.

رییس صندوق کارآفرینی امید در بوکان گفت: اصلاح بذر جو برای نخستین بار در سطح استان و تولید انواع حوله از جمله طرح‌های مهمی هستند که در روستاهای این شهرستان اجرا شده است.

قزان تاکید کرد: روستای کهریزک محمودآباد نیز به زودی به عنوان روستای بدون بیکار معرفی می‌شود و برای این کار۳۶ میلیارد ریال تسهیلات با اشتغالزایی برای ۳۶ نفر در این روستا پرداخت شده است.

اشتغال‌زایی برای ۶۰۰ نفر از جوانان روستایی میاندوآب

رییس صندوق کارآفرینی امید شهرستان میاندوآب هم با اشاره به اینکه طی سه سال گذشته در این شهرستان ۱۰۰ میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده است، بیان کرد: این تسهیلات برای بیش از ۶۰۰ نفر از جوانان روستایی این شهرستان اشتغالزایی کرده است.

بیت‌الله افشاری ادامه داد: برای طرح روستای بدون بیکار نیز روستای قره‌گوزلو این شهرستان شناسایی شده و تاکنون از ۸۰ نفر جوان نیازمند اشتغال برای حدود ۴۰ نفر تسهیلات پرداخت شده است.

وی با اشاره به طرح‌های اجرا شده در این شهرستان، افزود: طرح تولید مربا در این شهرستان منجر شده تا فروش محصلات کشاورزان نیز در سریع‌ترین زمان ممکن انجام شود و دگر محصولی روی دست باغدار نمی‌نماند.

وی اظهار داشت: طرح تولید بذر اصلاح شده گندم، طرح تولید غذای کمکی کودک از گندم و جو و عدس از دیگر طرح‌های مهمی است که در سطح شهرستان اجرا شده است.

به گفته وی طرح گلیم بافی نیز به عنوان طرح یک روستا یک محصول در شهرستان اجرا شده است.

صندوق کارآفرینی امید، بر اساس رویکرد جدید حمایت ازکسب و کارهای خرد بازار محور با روش تامین مالی خرد، وظایف مهم و مغفول مانده‌ای را در زنجیره حمایت‌های دولتی از تولید در بخش خصوصی برعهده داشته است.

آذربایجان غربی ۱۷ شهرستان، ۴۶ شهر و بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ روستا دارد.