به گزارش روز یکشنبه ایرنا از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «مریم السادات میرمالک ثانی» درباره این سیستم اظهارداشت: داشبورد اطلاعات زنان سرپرست خانوار در شهریورماه با حضور «معصومه ابتکار» معاون امور زنان و خانواده رییسجمهوری و «احمدمیدری» معاون رفاه اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی رونمایی شده و تکمیل، توسعه و به روز رسانی ساختاری و دادهای این سامانه در حال انجام است.
وی افزود: با توجه به اینکه در طول دهههای گذشته، تعداد زنان سرپرست خانوار در ایران افزایش یافته، این پدیده از یک پدیده طبیعی به یک مساله اجتماعی تبدیل شده است، بنابراین با تکمیل این داشبورد اطلاعاتی، پنجره واحد خدمات حمایتی برای زنان سرپرست خانوار تشکیل میشود.
مدیرکل امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون گفت: معاونت رفاه اجتماعی وزارت تعاون، با استفاده از دو منبع اطلاعاتی مرکز آمار ایران (مشتمل بر دادههای سرشماریهای سال ۷۵، ۸۰، ۸۵، ۹۰ و ۹۵ و دادههای استخراج شده از پرسشنامه هزینه درآمد خانوار سال ۹۷) و دادههای پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان (مربوط به سال ۹۸) برای اولین بار داشبورد اطلاعات زنان سرپرست خانوار را راه اندازی و اطلس وضعیت این افراد را تدوین کرد.
وی تاکید کرد: به این ترتیب امکان رصد وضعیت زنان سرپرست خانوار در تمام ابعاد جمعیتی، اجتماعی، اقتصادی و سلامت با ۵۱ شاخص قابل اندازهگیری است.
میرمالک ثانی هدف از راه اندازی این داشبورد را ارائه تصویری جامع از وضعیت زنان سرپرست خانوار با استفاده از دادههای به روز و یکپارچه عنوان کرد و افزود: با کمک این داشبورد، دسترسی به دادههای وضعیت زنان سرپرست خانوار و بررسی روندهای ملی و استانی طی ۲۰ سال گذشته و سیاستهای حمایتی و توانمندسازی مناسب برای این گروه فراهم شود.
وی تصریح کرد: با بررسی دادههای این داشبورد میتوان دریافت که برای نمونه در سال ۹۷ در مناطق شهری ۳۳.۴ درصد خانوارهای زن سرپرست، جزو خانوارهای فقیر قرار گرفته اند که این میزان ۲.۷ درصد برابر خانوارهای مرد سرپرست در این طبقه بوده اند.
مدیرکل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون تاکید کرد: در واقع این داشبورد به عنوان فاز نخست ایجاد پنجره واحد خدمات حمایتی، بدون شک نقطه عطفی در شناسایی و ارائه خدمات به گروههای آسیپپذیر از جمله زنان سرپرست خانوار است.
به گفته وی این داشبود برای سیاستگذاری و برنامهریزی در آینده در دسترس نهادها و دستگاههای مرتبط با حوزه زنان و به ویژه زنان سرپرست خانوار قرار میگیرد.
به گزارش ایرنا، براساس سرشماری نفوس و مسکن مرکز آمار ایران که در سال ۹۵ صورت گرفت، مشخص شد که جمعیت زنان سرپرست خانوار کشور (زنان بیسرپرست، خودسرپرست و سرپرست خانواده) نزدیک به سه میلیون و ۶۰ هزار نفر هستند.