بجنورد- ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی گفت: براساس بررسی‌های انجام شده، میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی، فاصله اجتماعی و حضور نیافتن در تجمع‌ها در این استان کمتر از ۴۰ درصد است.

احمد برادران روز یکشنبه در نشست تشکل های مردم نهاد و خیریه استان با بیان اینکه باید اجتماعات به حداقل ممکن برسد اظهار داشت: از رسانه ها، انجمن ها و سمن ها می خواهیم که در این رابطه بیشتر فرهنگ سازی کنند، هنوز هم سه نفر در تاکسی عمومی بدون ماسک سوار می شوند.

وی با بیان اینکه مردم از سفرهای غیرضروری پرهیز کنند، گفت: با توجه به اینکه امکانات، تجهیزات بیمارستان ها و مراکز درمانی استان محدود است بنابراین باید با رعایت تمامی مسائل بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی از شیوع بیشتر ویروس کرونا جلوگیری کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش به بررسی انجام شده در خصوص بازگشایی مدارس اشاره کرد و گفت: آمار  و داده های به دست آمده  گویای این مطلب نیست که بازگشایی مدرسه باعث شیوع بیشتر شده است، تعداد دانش آموزانی که در مدرسه حضور می یابند و بیمار بوده اند بسیار محدود است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی گفت: سمن ها و سازمان های مردم نهاد در امور خیرخواهانه و کمک به مردم نقش مهمی ایفا می کنند و همیشه در این زمینه نیز موفق بوده اند، دستگاه های اجرایی و سازمان ها تنها وظیفه تسهیل‌گری و ریل‌گذاری را بر عهده دارند.

وی با بیان اینکه در حوزه‌هایی که مسئله بیشتر وجود دارد باید از ظرفیت تشکل ها و سازمان های مردم نهاد استفاده کنیم گفت: انتقادهایی در خصوص توجه نکردن دستگاه ها به تشکل ها وجود دارد، از مدیران و مسوولان می خواهیم که این بازوان توانمند را در کنار خود داشته باشند.

۵۰ درصد جمعیت مردم ماسک نمی زنند

رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: هم اکنون تنها نیمی از جمعیت استان ماسک می زنند و کمتر از ۴۰ درصد نیز پروتکل های بهداشتی را از قبیل فاصله گذاری اجتماعی را رعایت می کنند.

دکتر سیداحمد هاشمی افزود: دو تا سه ماه گذشته وضعیت این استان از نظر شیوع ویروس کرونا قرمز بوده است، فراز و نشیب هایی زیادی در این زمینه داشته ایم اما تعداد افراد بستری هنوز ثابت است که این نشان می دهد پروتکل های بهداشتی را رعایت نکرده ایم.

وی به معضلات و کمبود امکانات بهداشتی در استان نیز اشاره کرد و گفت: به طور متوسط ۱۰ درصد درآمد یک خانوار قشر کم درآمد باید صرف خرید ماسک شود که بیشتر این قشر توانایی لازم برای تهیه این کار را ندارند.

وی خواستار کمک و مشارکت سمن ها و تشکل های مردم نهاد شد و افزود: هم اکنون مراقبت از بیماران کرونایی نیز به یک مشکل و چالش تبدیل شده است، برخی از بیماران کووید ۱۹ همراه ندارند و برای خوردن غذا و کارهای شخصی دچار مشکل می شوند.

هاشمی بر تغذیه مناسب افراد کم بضاعت نیز تاکید کرد و اظهار داشت: از مردم نیکوکار و تشکل های مردم نهاد می خواهیم که در این ایام شرایط اقتصادی به کمک نیازمندان بشتابند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی اعلام کرد: سهمیه این استان برای واکسن آنفلوانزا ۱۳ هزار دوز تعیین شده که تا کنون پنج هزار دوز وارد استان شده است.

هاشمی گفت: این واکسن ها با اولویت پرسنل بهداشت و درمان، زنان باردار و بیماران خاص توزیع خواهد شد.

به گفته وی همه مردم نیاز به تزریق واکسن آنفلوانزا ندارند و افرادی که در معرض خطر نیستند تنها باید رعایت پروتکل های بهداشتی را داشته باشند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی به مشکلات پساکرونا نیز اشاره کرد و گفت: خانه نشینی، دورکاری، نبود تحرک و ورزش باعث ایجاد مشکلاتی شده است که باید در این زمینه نیز چاره ای اساسی بیندیشیم.

در این جلسه تعدادی از مسوولان و نماینده های سمن ها و تشکل ها به بیان مسائل و مشکلات خود پرداختند و در پایان به تعدادی از آنان نیز لوح تقدیر اهدا شد.

بیش از ۲۵۰ تشکل و سازمان مردم نهاد در استان وجود دارد.

استان خراسان شمالی از ابتدای مردادماه درگیر وضعیت قرمز شیوع کرونا شده که هنوز گرفتار این شرایط است.