بشیر حاجی بیگی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: از اول اردیبهشت ماه زمان آغاز اهدای پلاسمای خون بهبود یافتگان تا کنون ۱۰ هزار و ۵۰۰ بهبود یافته کرونا برای اهدای پلاسما به مراکز انتقال خون سراسر کشور مراجعه کردند که از این تعداد ۸۵۵۰ نفر شرایط اهدای پلاسما را داشتند و موفق به اهدا شدند.
وی ادامه داد: بیشترین میزان مراجعه کنندگان بهبودیافته های کرونا برای اهدای پلاسما مربوط به استانهای تهران، اصفهان، خوزستان، خراسان رضوی، مازندران و آذربایجان غربی است.
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: میزان اهدای پلاسما توسط بهبودیافتگان کرونا در مقایسه با آمار مبتلایان بسیار کم است و نیاز است که بهبودیافتگان برای نجات جان بیماران مبتلا به کرونا پلاسما اهدا کنند.
حاجی بیگی اعلام کرد: در تهران بهبود یافتگان کرونا برای اهدای پلاسما می توانند به مرکز انتقال خون استان تهران واقع در خیابان وصال شیرازی و مرکز نوآوری سازمان انتقال خون جنب برج میلاد و در دیگر شهرها به مراکز انتقال خون مراجعه کنند و به کمک مبتلایان به کرونا بشتابند.
سخنگوی سازمان انتقال خون با بیان اینکه پلاسمای بهبود یافتگان کرونا اکنون به عنوان یک درمان در دنیا مورد استفاده قرار می گیرد، افزود: با گذشت چند ماه از شیوع کرونا و با توجه به افزایش میزان شیوع ویروس در ماههای اخیر، تقاضا از سوی بیمارستان ها برای دریافت پلاسمای بهبود یافتگان افزایش یافته و باید تامین این تقاضا محقق شود.
وی گفت: بیماران مبتلا به کرونا نیازمند پلاسمای بهبود یافتگان هستند و از سویی دیگر با آغاز فصل پاییز و زمستان هم شاهد افزایش شیوع کرونا خواهیم بود و باید از اکنون به فکر تامین پلاسما برای این بیماران باشیم.
حاجی بیگی افزود: بنابراین از بهبود یافتگان پلاسما می خواهیم با توجه به اینکه با گذر زمان میزان پادتن تولیدی در خون آنها کاهش می یابد و دو ماهه ابتدای بعد از بهبودی بهترین زمان ممکن برای اهدای پلاسما است، برای اهدای پلاسما به مراکز انتقال خون در کشور مراجعه کنند به یاری هموطنان بیمار بشتابند.
وی ادامه داد: بهترین زمان برای اهدای پلاسما بهبودیافتگان ۲۸ روز بعد از بهبودی است تا در این فاصله زمانی مطمئن شویم که آنها دیگر ناقل نیستند و می توانند بدون هیچ دغدغه ای پلاسما اهدا کنند.
سخنگوی سازمان انتقال خون تاکید کرد: بهبود یافتگان کرونا اطمینان خاطر داشته باشند که اهدای پلاسما بعد از بهبودی به هیچ عنوان سیستم ایمنی بدن آنها را تضعیف نخواهد کرد و با اطمینان خاطر برای نجات بیماران و اهدای پلاسما اقدام کنند.
وی تاکید کرد: اهداکنندگان خون و همین طور پلاسما اطمینان داشته باشند که سازمان انتقال خون بر اساس آخرین استانداردهای سازمان بهداشت جهانی و سازمانهای انتقال خون جهان، همه نکات ایمنی و بهداشتی را رعایت می کند. همه مراکز انتقال و اهدای خون و تمام تجهیزات این مراکز در کشور در حال حاضر و همیشه، ضد عفونی و استریل می شوند. اهدا کنندگان با اطمینان خاطر خون و پلاسما اهدا کنند.