حجت الاسلام سیدمحمود موسوی روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگارایرنا افزود:جذب مشارکت های مردمی برای ساخت وسازحرمهای مطهر در شهرهای مقدس کربلا ، نجف ، کاظمین و سامرا ، جذب کمکهای غیرنقدی و سیمان برای مشارکت در پروژه صحن حضرت زینب(س) در کربلای معلا و ادامه ساخت و ساز موکبها و تجهیز آنان در مرز چذابه به عنوان سه اولویتکاری موکبهای اربعین برای یک سال آینده تعریف شده است تا موکب داران در این راستا فعالیت کنند.
وی با اشاره به راهاندازی پویشهای مردمی و فرهنگی برای کمک به دانش آموزان بی بضاعت ، جذب کمکهای مومنانه و توزیع آن بین خانوادههای نیازمند و همراهی با کادر درمانی برای کنترل بیماری کرونا توسط موکبهای اربعین افزود:در روز اربعین با همراهی موکبداران همه زندانیان در ندامتگاههای خوزستان اطعام شدند.
موسوی با اشاره به اینکه کارهای فرهنگی و مشارکت جویانه موکبهای اربعین تعطیل بردار نیست و بنا به ضرورتها کارهای جدیدی در شرایط متفاوت برای آنان تعریف میشود افزود: ستاد بازسازی عتبات عالیات وکمیته جذب مشارکتهای مردمی ، اسکان و تغذیه ستاد اربعین حسینی خوزستان به عنوان متولی و ساماندهی موکبهای اربعین همچنان در کنار موکب داران برای انجام وظایف دینی و انسانی خواهد بود.
درهمین حال رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات خوزستان در پیامی از فعالیت گسترده و مردمی موکبهای اربعین در سال جاری به خصوص روزهای منتهی به روز اربعین قدردانی کرد.
در این پیام آمده است:بدون شک برپا کردن خیمه عزای سید الشهدا(ع) وهزینه نمودن جان و مال برای آن حضرت یکی از مهمترین راه های جلب رضایت حق تعالی و سبب نزول رحمت و عامل شفاعت اهل بیت(ع) در قیامت است .
حماسه حضور بی نظیرمردمی درکنگره عظیم اربعین حسینی همه ساله به همراه حماسه حضورمواکب مردمی خدمت رسان به زائران حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، نمایش دهنده صحنه ایثار،عشق وعاطفه، مودت ومحبت بین مسلمین عاشقان و دلدادگان آن حضرت بود.
در ادامه این پیام آمده است: شیفتگان و دلدادگان حضرت سیدالشهدا(ع) و مشتاقان خدمت به زائران آن حضرت دراستان خوزستان امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا و اعمال محدودیتها از طرف دولت میزبان(عراق) برای حضور مواکب اربعین در شهرهای مقدس عراق وهمچنین عدم امکان استقرار در پایانه های مرزی غصه دار و دلتنگ خدمتگزاری به زائران سیدالشهدا(ع) شدند.
در فراز دیگری از این پیام امده است:موکبهای اربعین حسینی خوزستان از ابتدای مهر ماه امسال و با قطعی شدن عدم امکان اعزام مواکب اربعین حسینی جهت خدمت رسانی به زائران اربعین در عراق و پایانههای مرزی ، این دلتنگی را با شور حسینی و اربعینی در هم آمیختند و اقدام به راه اندازی پویش های اربعینی برای کمک رسانی به قشرهای آسیب پذیر و طبقات کم برخوردار نمودند.
همچنین موکبها در قالب پویش مهر اربعین با هدف کمک به دانش آموزان کم بضاعت اقدام به تهیه لوازم التحریر، کیف ، کفش ، البسه و تبلت نمودند و در قالب پویش مهربانی برای کمک به تامین مایحتاج اقشارآسیبپذیر که شامل تهیه ارزاق ، تعمیرات وسایل منزل ،ایجادکارگاه آموزش مهارت های فنی و شغلی جوانان بیکار، آزادی زندانیان ، تامین یک وعده غذای نذری زندانیان کل استان در روز اربعین اقدام کردند.
به گزارش ایرنا موکبهای اربعین که تعداد آنان در خوزستان به یک هزار و ۵۰۰موکب می رسد با ورود به بحران ها و کمک به هموطنان سیل زده و زلزله زده به نقطه اتکایی برای ایجاد آرامش و پیشگیری از بحران تبدیل شدهاند.
موکبهای اربعین از سال ۱۳۹۲ به منظور پذیرایی و خدمت رسانی به زائران حضرت سیدالشهدا(ع) در مرزهای چذابه و شلمچه فعالیت خود را شروع کردند و هر سال بر عظمت و شکوه این جلوه مردمی افزوده شد.