تهران - ایرنا - مذاکرات هیئت‌های دولت سودان و «جنبش مردمی» مستقر در شمال این کشور به رهبری «عبدالعزیز الحلو»، پس از توقف به دلیل اختلافات در اوایل ماه اکتبر، برای دستیابی به صلح گسترده در سودان، بار دیگر از سر گرفته شد.

جنبش مردمی پیشتر از هیئت دولت سودان نسبت به کارشکنی در مذاکرات صلح اعتراض کرده بود، اما دو طرف چند روز پیش در ملاقات با یکدیگر مذاکرات را بار دیگر شروع کردند.

الحلو رهبر جنبش مردمی مستقر در شمال سودان امروز (یکشنبه) در مصاحبه‌ای با خبرگزاری «اسکای نیوز» تأکید کرد که از زمان آغاز مسیر مذاکرات در اکتبر ۲۰۱۹ کاملاً به برقراری صلح در سودان متعهد بوده است.

او افزود که دولت سودان تلاش کرده تا روند مذاکرات را به دو مسیر «جبهه انقلابی» و جنبش مردمی تقسیم کند. مسیر مذاکره با جبهه انقلابی با سرعت بیشتری پیش رفت و منجر به اعلام صلح در سوم اکتبر بین دو طرف شد.

وی با بیان اینکه اختلاف جنبش مردمی با دولت مرکزی سودان بر اساس اعلام اصول مذاکره است، افزود: دولت مرکزی در خارطوم قول داده تا هرگونه تخلف در روند مذاکرات را متوقف کرده و برای دستیابی به یک راه حل مسالمت‌آمیز، مذاکرات را با این جنبش ادامه دهد.

الحلو با تأکید بر اینکه راه حل اختلافات باید در جریان مذاکرات بدست آید، بر رد هرگونه استفاده سیاسی از گرایشان قومی و مذهبی توسط دولت مرکزی سودان تاکید کرد.

وی گفت که برخی از نخبگان سیاسی در خارطوم از وابستگی مذهبی و قومی برای اهداف سیاسی سوء استفاده می‌کنند که این موضوع منجر به اعلام فتواهای سخت‌گیرانه در کشور شده است.

وی تأکید کرد که دولت سودان باید برای دستیابی به صلح در کشور از هرگونه وابستگی قومی و مذهبی دوری کند.

الحلو معتقد است که به رغم سقوط رژیم وابسته به گروه «اخوان المسلمین» در خارطوم، اما در سودان تغییری اساسی ایجاد نشده، زیرا قانون اساسی همچنان وابستگی قومی و مذهبی را منشأ قانونگذاری می‌داند.

وی ادامه داد که برخی از قوانینی که به زعم وی تحقیرآمیز بود، لغو شده، اما قانون اساسی سودان هنوز هیچ تغییری نکرده است.

جنبش مردمی که الحلو رهبری آن را برعهده دارد یکی از جنبش‌های مسلحانه است که در دو منطقه «کردفان جنوبی» و «النیل الارزق» در شمال سودان نفوذ زیادی دارد. این جنبش به دنبال دستیابی به توافقی است که به موضوعات ملی بپردازد.

نمایندگان دولت سودان و الحلو پنجشنبه گذشته با حضور«قلواک» رئیس کمیته میانجیگری از سودان جنوبی دیدار کردند. طرفین در پایان اعلام کردند که این جلسه به شکستن بن‌بست مذاکرات بین دولت و جنبش کمک کرد.

نماینده دولت سودان، این دیدار را گامی بلند در جهت پیشرفت مسیر مذاکره برای رسیدن به صلح جامع در این کشور برشمرد.

الحلو  نیز این دیدار را دوستانه و مثبت ارزیابی کرد و آن را فرصتی برای ادامه مذاکرات به منظور دستیابی به صلح، ثبات و ساخت سودان جدید دانست.