شیراز - ایرنا- رئیس مرکز تحقیقات بیماری های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار داشت : کرونا برای بیماران قلبی و عروقی بسیار کشنده تر و خطر آفرین تر از سایر بیماران زمینه ای است از این رو این بیماران باید بیشترین مراقبت را در عدم درگیری با کرونا داشته باشند.

دکتر محمد جواد زیبایی نژاد روز یکشنبه در نشست از راه دور با خبرنگاران اضافه کرد : بررسی‌های انجام شده در خصوص مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا در دو مقطع زمانی حمله اول و دوم کرونا در استان فارس، نشانگر آن است که  در حمله اول کرونا که شاهد  درگذشت ١٠٠ بیمار در فارس بودیم  و بیش از٨٠ درصد از فوت شدگان دارای بیماری زمینه‌ای بودند.

زیبایی نژاد  ادامه داد : تعدادی هم بیماری‌هایی مانند سرطان و نارسایی کلیوی داشتند و آمار کسانی که هیچ گونه بیماری زمینه‌ای شناخته شده نداشتند، بسیار کم بود. در این میان شمار افرادی که دارای نارسایی قلبی بوده اند چشمگیر است.

برخی گزارش ها نیز حاکی است   ۲۵ درصد  بیماران با سوابق کامل همزمان دچار دو بیماری مزمن هستند که اکثر آنها مرتبط به قلب و عروق و یا دیابت است ، ۵۳  از کل بیماران تایید شده مبتلا به کرونا  مدرکی مبتنی بر سابقه بیماری نداشتند.

بر این اساس نرخ  مرگ و میر در بیماران با فشار خون بالا به ۶ درصد ، در بیماران دیابتی به ۷.۳ درصد  در بیماران قلبی عروقی به ۱۰.۵ درصد  و در بیماران ۸۰ سال به بالا به ۱۴.۸ درصد می رسد. بنا بر این نرخ مرگ و میر بیماران قلبی عروقی حتی بالاتر از بیماران با بیماری های تنفسی مزمن  است.

رئیس مرکز تحقیقات بیماری های قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه از برگزاری دوازدهمین کنگره قلب و عروق خاورمیانه و پنجمین همایش مداخلات پیچیده قلبی به صورت از راه دور از ۱۳ تا ۱۶ آبان سال جاریدر شیراز خبر داد و گفت: گروه های هدف این همایش ،  تمام گروه های بالینی قلبی و عروقی از جمله پزشکان متخصص، جراحان قلب، بیهوشی قلب، گروه های تخصصی اکو، الکترولوژیست ها، کارشناسان پرستاری، تغذیه، طب و ورزشی و رشته فیزیوتراپی قلب  هستند.