اردبیل- ایرنا- گلوله باران متقابل مواضع نیروهای ارتش جمهوری آذربایجان و ارمنستان عصر امروز نیز ادامه یافت و همزمان با مساعدتر شدن شرایط جوی، پهپادها در مناطق درگیری دو کشور به پرواز درآمدند.

گزارش خبرنگاران اعزامی ایرنا از شهرستان مرزی اصلاندوز مغان حاکی است که به رغم اعلام آغاز آتش بس از ظهر دیروز، درگیری بین دو طرف در نزدیکی مرز ایران در آن سوی رود ارس با شدت ادامه دارد.

امروز یکشنبه در دومین روز اعلام آتش بس بین طرف ارمنی و آذری پس از جنگ ۲ هفته‌ای سنگین، عملا آتش‌بسی بین نیروهای دو طرف برقرار نشد و نیروهای دو کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان در خطوط تماس به مبادله آتش سنگین پرداختند.

بنا به گزارش خبرنگار ایرنا از ساحل جنوبی ارس، نیروهای ارمنستان از نزدیکی شهر اصلاندوز تا نزدیکی سد خداآفرین در امتداد مرزهای ایران در ساحل شمالی رود ارس عقب رانده شده‌اند و نقاط مرزی به دست آذربایجان افتاده است.

بر اساس این گزارش، شدت گلوله باران مواضع طرفین در شب گذشته شدیدتر بود ولی امروز نیز با شدت کمتری ادامه یافت که هم اکنون نیز ادامه دارد.

عصر امروز به رغم انتقال محل درگیری از نقاط نزدیک مرز ایران به مناطقی در عمق خاک جمهوری آذربایجان، گلوله باران مواضع ارتش آذربایجان توسط نیروهای ارمنی تشدید شد که صدای شلیک گلوله و نیز شواهد ناشی از انفجار گلوله از سمت ایران نیز به راحتی قابل مشاهده بود.

بنا به گزارش خبرنگاران اعزامی ایرنا، نیروهای ارمنستان به رغم عقب‌نشینی از مناطق مرزی، در ارتفاعات آن سوی مرز پناه گرفته‌اند و به گلوله باران مواضع ارتش آذربایجان ادامه می‌دهند.

بر اساس شواهد میدانی، پرواز پهپادهای دو طرف در آسمان مناطق درگیری از صبح امروز پس از چند روز توقف به علت شرایط آب و هوایی و مه آلوده بودن منطقه آغاز شد.

بنا به اعلام خبرنگاران ایرنا، به علت تصرف مناطق نزدیک به مرز توسط نیروهای جمهوری آذربایجان، درگیری به مناطقی دورتر از مرز شهرستان اصلاندوز مغان در آنسوی ارس کشیده شده و مناطق مرزی این شهرستان در وضعیت امنیت، ثبات و آرامش قرار دارد.

آخرین مورد اصابت راکت‌های نظامی به خاک ایران مربوط به پنجشنبه شب هفته گذشته بود که در جریان آن، ۲ راکت به اراضی کشاورزی روستای مرزی قره‌قباق شهرستان اصلاندوز مغان اصابت کرد که خسارت جانی به دنبال نداشت.

تنش بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی در سال ۱۹۸۸ میلادی آغاز و در سال ۱۹۹۲ میلادی به درگیری‌های نظامی تبدیل شد.

بر اثر این درگیری نظامی هفت شهرستان جمهوری آذربایجان به تصرف نیروهای ارمنستانی درآمد.

در سال ۱۹۹۴ میلادی با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا آتش‌بس میان طرفین برقرار شد، ولی تلاش‌های بین‌المللی برای حل مسالمت‌آمیز این مناقشه تا به حال نتیجه‌ای نداشت.

درگیری نظامی بین دو طرف آذری و ارمنی از حدود ۲ هفته پیش آغاز شده و بر اساس اعلام مقام‌های جمهوری آذربایجان این کشور توانسته است بخشی از مناطق اشغالی خود را از تصرف ارامنه آزاد سازد.

وزرای امور خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان ۲ شب پیش با میانجیگری روسیه درباره برقراری آتش بس به توافق رسیدند ولی ادامه درگیری نشان می‌دهد که این توافق چندان پایدار و جدی نبوده است.