دکتر محمد کافی یکشنبه شب در مراسم عزاداری ایام آخر ماه صفر در اداره کل اوقاف و امور خیریه استان خراسان رضوی افزود: به خاطر مشکلات موجود در کشور کمتر از نیم درصد از حدود سه درصد بودجه دولتی که برای مراکز علمی و پژوهشی در نظر گرفته میشود به این مراکز رسیده است و به همین دلیل، جامعه علمی به خوبی نتوانسته نتایج کارهای خود را در اختیار جامعه قرار دهد تا باعث تحول و پیشرفت کشور شود.
وی ادامه داد: دولت ها با توجه به نیازهای کشور مجبور هستند تا بودجه مصوب را کاهش دهند و به همین دلیل مراکز تحقیقاتی دچار مشکل هستند و بهتر است این مراکز خیلی کم به بودجه های دولتی وابسته باشند.
رییس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: افرادی که دل در گرو ایران دارند باید ملزومات گسترش علم و فناوری را نیز در اختیار پژوهشگران قرار دهند چرا که با پیشرفت فناوری، بسیاری از تحقیقات و پژوهشهای محققان به نتیجه رسیده است و نتایج فعالیتهای آنها اکنون در اختیار مردم قرار گرفته است و شاید کمتر به مسیر دستیابی آن توجه داشته باشند.
کافی افزود: اگر به تاریخ کهن ایران بنگریم شاهد هستیم که افتخارات بسیاری در حوزههای مختلف علم مانند کشاورزی، طب، استفاده از منابع آب همچون قنات و گیاهان زراعی اهلی شده توسط ایرانیان به دست آمده و در اختیار جهانیان قرار گرفته است.
وی ادامه داد: در گذشته دانشمندان ایرانی مانند شیخ بهایی در مدارس علمیه اسلامی پرورش یافته و سپس در حوزههای دیگر علوم به پژوهش پرداخته و تاثیر میگذاشتند ولی اکنون به دلیل گسترش علم و شهر نشینی، دانشگاهها وظیفه تحقیق و توسعه علم در حوزه های پزشکی، مهندسی و علوم انسانی را بر عهده دارند.
رییس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در حال حاضر انجمن یاوران علم و فناوری با همکاری دانشگاهیان و اداره اوقاف شکل گرفته است و درخواست میشود تا مردم با کمکهای خود و وقفهای مربوط به این انجمن در مسیر تعالی علم در کشور یاری رسان باشند.