دکتر مهتا سنگستانی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: شهروندان می توانند با مراجعه به نزدیکترین مراکز خدمات جامع سلامت محل زندگی، از خدمات سلامت روان رایگان بهرهمند شوند.
وی با بیان اینکه پزشکان و کارشناسان سلامت روان مستقر در مراکز خدمات جامع سلامت آماده ارائه خدمت به مراجعه کنندگان هستند اضافه کرد: همچنین شهروندان میتوانند با برقراری تماس به سامانه ۴۰۳۰ به صورت مستقیم از کارشناسان کمکهای روانشناسی دریافت کنند.
مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: در شرایط همه گیری بیماری کرونا نیاز بیشتری به کمکهای روانشناسی است و متخصصان سلامت روان در این مقطع نقش مؤثری در کاهش استرس و اضطراب مردم داشته اند.
دکتر سنگستانی ادامه داد: روانپزشکان، روانشناسان و مددکاران اجتماعی میتوانند برای پیشگیری از آسیب های روانی به مردم کمک کنند و به مردم توصیه می شود از مراجعه به متخصصان سلامت روان، واهمه نداشته باشند زیرا همه نیازمند دریافت خدمات سلامت روان هستند.
وی تاکید کرد: سرمایهگذاری در حوزه سلامت برابر با کاهش آسیب های اجتماعی است و تأمین سلامت روان مردم موجب شکلگیری جامعهای توانمند و با نشاط میشود.
مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: سازمان های مردم نهاد به عنوان بازوی کمکی دولت در مدیریت آسیبهای اجتماعی، نقش مؤثری در شناسایی نیازهای سلامت روان مردم دارند.
سنگستانی گفت: نقش بیمهها در میزان دسترسی مردم به خدمات بهداشتی درمانی منجر به کاهش بار مالی حاصل از بیماری برای خانواده و همچنین کاهش اضطراب ناشی از آن می شود.
وی افزود: بنابراین انتظار میرود برای دسترسی بیشتر به خدمات سلامت روان، بیماریهای روانپزشکی مانند بیمارهای جسمی از پوشش کامل بیمههای درمانی بهرهمند شوند.
روز جهانی و هفته سلامت روان با هدف افزایش توجه و آگاهی بخشی در زمینه سلامت روان در بین مردم و مسئولان از ۱۸ تا ۲۴ مهر و با شعار ۲۰۲۰ سازمان جهانی بهداشت «سلامت روان برای همه، سرمایه گذاری بیشتر،دسترسی بیشتر، برای همه، همه جا» برگزار می شود.